, ,

Αν δεις ένα λουλούδι και σου αρέσει, μη το κόψεις. Γιατί αν το κόψεις, δεν θα είναι το ίδιο λουλούδι

Αγάπα το σύντροφό σου έτσι όπως είναι, γι’ αυτό που είναι, γι’ αυτά που σου προσφέρει, για την ηδονή, για το κλάμα, το γέλιο,

Αν δεις ένα λουλούδι και σου αρέσει, μη το κόψεις. Γιατί αν το κόψεις, δεν θα είναι το ίδιο λουλούδι

Αγάπα το σύντροφό σου έτσι όπως είναι, γι’ αυτό που είναι, γι’ αυτά που σου προσφέρει, για την ηδονή, για το κλάμα, το γέλιο, τη συγκίνηση, τον ενθουσιασμό, τη προστασία, την ασφάλεια, αλλά και για όλα εκείνα τα μειονεκτήματα που ενδέχεται να έχει και που εύχεσαι να μην είχε. Δε χρειάζεται να τον αλλάξεις. Δεν χρειάζεται καν να προσπαθήσεις να τον αλλάξεις.

Αν δεις ένα λουλούδι και σου αρέσει, μη το κόψεις. Γιατί αν το κόψεις, τότε δε θα είναι το ίδιο λουλούδι που σου άρεσε αρχικά. Αμέσως, ακριβώς εκείνη τη στιγμή, το σκοτώνεις. Δε θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο λουλούδι.

Advertisment

Μη κάνεις το ίδιο και στη σχέση σου με τον αγαπημένο σου. Το λουλούδι σου αρέσει, γιατί μεγάλωσε μόνο του, ανεξάρτητο, μέχρι που γνώρισε εσένα, και συ το είδες και το αγάπησες έτσι όπως είναι, πανέμορφο και ιδιαίτερο.

Χαλάρωσε, αγάπα και απόλαυσε την αγάπη του ανθρώπου που θα είναι εκεί για σένα, όπως ακριβώς ένα λουλούδι απολαμβάνει το άγγιγμα της μέλισσας, έτσι ακριβώς όπως απολαμβάνει το στοργικό αεράκι, έτσι ακριβώς όπως είναι η σχέση μέσα από ένα λουλούδι.

Photo: Author/Depositphotos

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κανόνας 7-7-7: Η τακτική που κάθε υγιής σχέση θα πρέπει να ακολουθεί
Γιατί παραμελούμε συγγενείς και φίλους για τους νέους συντρόφους μας; Ίσως φταίνε… οι ορμόνες
Ποια είναι η νέα «θεραπεία» για τη μοναξιά; Κάντε έναν φίλο τον χρόνο
Ποιες είναι οι επιπτώσεις του έρωτα στον εγκέφαλό μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση