,

Ευχές για ένα διαφορετικό 2018

Φέτος ας ευχηθούμε διαφορετικά. Όταν δίνουμε ευχές μεγαλεπήβολες και φιλόδοξες νιώθουμε καλά για τον εαυτό μας που τις σκεφτήκαμε και συχνά νιώθει όμορφα και

Ευχές για ένα διαφορετικό 2018

Φέτος ας ευχηθούμε διαφορετικά. Όταν δίνουμε ευχές μεγαλεπήβολες και φιλόδοξες νιώθουμε καλά για τον εαυτό μας που τις σκεφτήκαμε και συχνά νιώθει όμορφα και ο παραλήπτης τους που τον σκεφτήκαμε. Από την άποψη της ευτυχίας, όμως, είναι σαν να αρχίζουμε τη νέα χρονιά με γκολ από τα αποδυτήρια… Διότι ψηλώνουμε τον πήχη των προσδοκιών μας, συχνά σε μη ρεαλιστικά επίπεδα, οπότε η νέα χρονιά μόνο να αποτύχει μπορεί σε σχέση με τις ευχές μας.

Ας δώσουμε λίγο διαφορετικές ευχές φέτος. Ευχές ανθρώπινες, ρεαλιστικές, γεμάτες συμπόνοια και κατανόηση για την ανθρώπινη φύση μας.

Advertisment

Αντί για «Χρόνια Πολλά», ας πούμε «Χρόνια Καλά»

Αντί για «Να σου έρθουν όλα όπως τα επιθυμείς», ας πούμε «Να σου έρθουν τα περισσότερα όπως τα επιθυμείς και για τα υπόλοιπα να μη σε πειράξει και πολύ»

Αντί για «Να είσαι ευτυχισμένος», ας πούμε «Να δέχεσαι όσο μπορείς αυτό που είσαι»

Advertisment

Αντί για «Να έχεις ένα χαμογελαστό και χαρούμενο έτος», ας πούμε «Να είσαι αρκετά χαρούμενος και τα δύσκολα να καταλαβαίνεις ότι είναι φυσιολογικά»

Αντί για «Ζήσε το 2018 στο έπακρο! Εκμεταλλεύσου την κάθε στιγμή!», ας πούμε «Προσπάθησε να είσαι συνειδητός και να απολαμβάνεις τις στιγμές σου. Να ξέρεις θα αποτύχεις πολλές φορές και θα ξεχαστείς. Δεν πειράζει»

Αντί για «Ό,τι επιθυμείς στην αγκαλιά σου να το βρεις!», ας πούμε «Να σου αρέσει αυτό που έχεις δίπλα σου και να το εκτιμάς. Πολλές φορές θα το ξεχνάς. Δεν πειράζει. Θυμήσου ότι το ξέχασες και εκτίμησέ το πάλι»

Αντί για «Εύχομαι η φλόγα της αγάπης να καίει μέσα στην καρδιά σου και να τη ζεσταίνει», ας πούμε «Εύχομαι συχνά να νιώθεις ότι αγαπάς και σε αγαπούν. Και να ξέρεις ότι πολλές φορές θα σε στεναχωρούν τα ίδια πρόσωπα. Δεν πειράζει»

Αντί για «Το 2018 να σου φέρει υγεία, ευημερία και ευτυχία», ας πούμε «Να δεχτείς όσα σου φέρει η νέα χρονιά. Και να ξέρεις ότι αν τα επεξεργαστείς τότε όλα θα είναι ωφέλιμα για σένα. Αν κάποια δυσκολευτείς να τα επεξεργαστείς δεν πειράζει. Πάντα υπάρχει και του χρόνου»

Αντί για «Το 2018 να σου φέρει ό,τι ονειρεύτηκες, ταξίδια, αγάπη και πάθος», ας πούμε «Το 2018 θα σου φέρει ό,τι εσύ προκαλέσεις. Να ξέρεις πως πάντα κάνεις το καλύτερο που μπορείς τη δεδομένη στιγμή. Αν δε σου αρέσει το αποτέλεσμα μπορείς πάντα να κάνεις κάτι για να το αλλάξεις. Αν δυσκολεύεσαι να κάνεις κάτι δεν πειράζει. Ίσως δεν είναι πολύ εύκολο τώρα. Δώσε χρόνο και κατανόηση στον εαυτό σου».

Μια αρκετά καλή χρονιά να έχουμε!

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κάθε Τρίτη με τον Μόρι: Όταν ο θάνατος γίνεται το πολυτιμότερο μάθημα ζωής
Αποκτήστε αυτά που θέλετε ενώ εκτιμάτε αυτά που έχετε
5 ερωτήσεις-οδηγοί για να δεις εάν αποδέχεσαι και αγαπάς ουσιαστικά τον εαυτό σου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση