,

8 βιβλία που αξίζει να έχετε στη βιβλιοθήκη σας το 2018

Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έφτασαν και μαζί με αυτές και μια γλυκιά μελαγχολία που μας πιάνει όλους καθώς αποχαιρετούμε τον παλιό

8 βιβλία που αξίζει να έχετε στη βιβλιοθήκη σας το 2018

Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έφτασαν και μαζί με αυτές και μια γλυκιά μελαγχολία που μας πιάνει όλους καθώς αποχαιρετούμε τον παλιό τον χρόνο. Όπως είθισται, στο τέλος κάθε χρόνου κάνουμε έναν απολογισμό για όσα συνέβησαν. Τελικά όμως, ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολα ή εύκολα ήταν τα πράγματα, η ουσία είναι πως όλα είναι επιλογή. Επιλογή, όχι τόσο για αυτά που συνέβησαν, όσο για τον τρόπο με τον οποίο τα διαχειριστήκαμε. Αφήσαμε τις δυσκολίες απλά να μας δημιουργήσουν αρνητικά συναισθήματα ή τις μετατρέψαμε σε δώρα αυτογνωσίας για ένα καλύτερο μέλλον;

Όπως έχει ειπωθεί πολύ σοφά, τις κρίσεις δεν μπορούμε να τις επιλέξουμε, μπορούμε όμως να επιλέξουμε τον τρόπο με τον οποίο θα τις αντιμετωπίσουμε. Και καθώς μαθαίνουνε να αντιμετωπίζουμε τις κρίσεις εποικοδομητικά, τότε, σταδιακά και η ίδια η φύση των κρίσεων αλλάζει.

Advertisment

Το σημαντικό λοιπόν, κατά την άποψή μας, δεν είναι να αναρωτηθούμε απλά αν αυτή ήταν μια καλή ή κακή χρονιά αλλά επίσης και πόσο εκμεταλλευτήκαμε τα μαθήματα που μας δίδαξε. Στο τέλος του ταξιδιού, ο θρίαμβος ή η συντριβή είναι απλά μια νοητική στάση που ελάχιστη σχέση έχει με τα αντικειμενικά γεγονότα.

Παρακάτω, σας προτείνουμε 8 διαχρονικά βιβλία, όλα από τις Εκδόσεις Διόπτρα, τα οποία θα σας βοηθήσουν να επεξεργαστείτε καλύτερα τα μαθήματα της ζωής, να βάλετε τους στόχους που πραγματικά σας ταιριάζουν, να μάθετε καλύτερα τον εαυτό σας, μα πάνω απ’ όλα να δείτε τη ζωή σαν ένα μοναδικό ταξίδι όπου δεν υπάρχουν επιτυχίες και αποτυχίες αλλά απλά εμπειρίες που διευρύνουν τη συνείδησή μας.

Καλημέρα Χαρά – Agapi Stassinopoulos

Θα μπορούσε να το πει κανείς και εγχειρίδιο της αγάπης. Σε αυτό το βιβλίο η Agapi Stassinopoulos, παραθέτει 52 διαλογισμούς, που θα σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε τη διαδρομή προς της ευτυχία. Θα χτίσετε τα θεμέλια της προσωπικής φροντίδας σας –του διαλογισμού, της υγείας, του ελεύθερου χρόνου– και θα καταφέρετε να αποφύγετε τις παγίδες, προκειμένου να μην ξοδεύετε την ενέργειά σας στους άλλους ανθρώπους κι ούτε να βιώνετε τη ζωή κρατώντας μια αρνητική στάση. Θα εξετάσετε τα επίμαχα ζητήματα, όπως είναι οι σχέσεις, τα οικονομικά, η αυτοεκτίμηση, το άγχος και η παιδική ηλικία.

Advertisment

Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο εδώ

https://enallaktikidrasi.com/2017/12/vivlia-axizei-exete-vivliothiki-2018/

Άλλαξε ερωτήσεις, άλλαξε ζωή – Marilee Adams

Άραγε όταν έπαιρνες εκείνη τη σοβαρή απόφαση, έκανες στον εαυτό σου τη σωστή ερώτηση; Πόσο συχνά είμαστε ειλικρινείς και ρωτάμε τον εαυτό μας τι θέλουμε στ’ αλήθεια στη ζωή; Σε αυτό το εγχειρίδιο αναγέννησης της αυτοπεποίθησης η Marilee Adams εξιστορεί την αληθινή ιστορία του Ben Night, διευθυντικού στελέχους μιας μεγάλης εταιρίας, όπου μέσα από τη μέθοδο της Διερωτηματικής σκέψης μπόρεσε να γίνει το παράδειγμα του πως να ξεπερνά κανείς τα επαγγελματικά του προβλήματα και πως επιτυγχάνει την αυτοεπίγνωση, τον αυτοπροσδιορισμό, τη συνεχή βελτίωση, την προσαρμοστικότητα, καθώς και την ευελιξία και οργανωτική σκέψη.

Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο εδώ

Για μια υπέροχη ζωή – Robin Sharma

Έχεις νιώσει μέσα σου να σε καλεί μία δυνατή φωνή να κάνεις άλλα πράγματα από αυτά που επέλεξες να κάνεις στη ζωή σου; Πώς θα ήταν η ζωή σου εάν έπαιρνες την απόφαση να ακολουθήσεις αυτή τη φωνή; Ο Robin Sharma, συγγραφέας του Best Seller «Ο Μοναχός που πούλησε τη Ferrari του» συγκεντρώνει τις προσωπικές πρακτικές επιτυχημένων ανθρώπων με σκοπό να βοηθήσει τον αναγνώστη να αναπτύξει τις δικές του πρακτικές επιτυχίας, ακολουθώντας τον δικό του αυθεντικό δρόμο.

Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο εδώ

Η δύναμη του Πότε – Michael Breus

Ο κλινικός ψυχολόγος Michael Breus φέρνει τα πάνω κάτω με τους χρονότυπους. Κάνοντας ένα απλό τεστ, ο αναγνώστης μπορεί να βρει σε ποιον χρονότυπο ανήκει και να επιλέξει την κατάλληλη ώρα για να κάνει οτιδήποτε σε αρμονία με τον βιολογικό του χρόνο. Και, όπως λέει ο συγγραφέας, όταν κάνουμε τις κατάλληλες δραστηριότητες στον κατάλληλο βιολογικό μας χρόνο, τότε, οι πιθανότητες επιτυχίας πολλαπλασιάζονται. Η ανάλυση αφορά τα πάντα, από την ώρα που πρέπει να τρώμε, μέχρι την κατάλληλη ώρα που πρέπει να λύνουμε τις διαφορές μας με το σύντροφό μας. Κάντε το τεστ του χρονότυπου online και αποκτήστε το βιβλίο για να υιοθετήσετε το νέο επαναστατικό πρόγραμμα που θα σας επανασυντονίσει με τον φυσικό βιορυθμό σας.

Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο εδώ

8 βιβλία που αξίζει να έχετε στη βιβλιοθήκη σας το 2018

Οι τέσσερις συμφωνίες – Don Ruiz Miguel

Στο δρόμο της σοφίας των Τολτέκων, οι συγγραφείς Don Ruiz Miguel και Janet Mills μας βοηθούν να κατανοήσουμε το νόημα της ζωής και να ακολουθήσουμε την προσωπική μας πορεία προς την ελευθερία. Οι τέσσερις συμφωνίες μας διδάσκουν πώς να χρησιμοποιούμε τη δύναμη του λόγου με αγάπη, να μην μας αγγίζουν οι αρνητικές αντιδράσεις των γύρω μας, να είμαστε σαφείς, χωρίς να κάνουμε αρνητικές υποθέσεις, ενώ μπορούμε πάντα να προσπαθούμε για το καλύτερο υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Τότε θα καταλάβουμε πως μπορούμε να είμαστε πραγματικά ελεύθεροι και ευτυχισμένοι. Το πασίγνωστο best seller με τα 6.500.000 αντίτυπα σε όλο τον κόσμο κυκλοφορεί σε επετειακή εικονογραφημένη σκληρόδετη έκδοση.

Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο εδώ

Μαθαίνοντας την αγάπη – Don Ruiz Miguel

Τι είναι άραγε η αγάπη; Στο πανάρχαιο αλλά και τόσο επίκαιρο ερώτημα έρχεται να απαντήσει με το δεύτερο βιβλίο του ο Don Ruiz Miguel, συγγραφέας του διαχρονικού βιβλίου «Οι τέσσερις συμφωνίες» που είδαμε παραπάνω.. Παρουσιάζοντας το τι πίστευαν οι Τολτέκοι για την αγάπη, φέρνει στο προσκήνιο μία σειρά από καθημερινές σκέψεις και καταστάσεις που υποβιβάζουν την έννοια της αγάπης, δίνοντας μας έτσι να καταλάβουμε πόσα λάθη, άθελα μας κάνουμε όταν την εκφράζουμε. Μία σειρά διδακτικών ιστοριών που θα μας κάνουν να δούμε με περισσότερη αγάπη τη ζωή γύρω μας.

Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο εδώ

Ο γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον – Richard Bach

Το υπέροχο βιβλίο των παιδικών μας χρόνων. Ο μικρός γλάρος Ιωνάθαν που δεν του αρκούσε να πλατσουρίζει πάνω από την επιφάνεια του νερού μέχρι να βρει την τροφή του και μετά να πετά πάλι πίσω στην ακτή. Το όνειρο του ήταν να μάθει να πετά. Να πετά ψηλά και να βρίσκεται στον ουρανό όσο περισσότερη ώρα γινόταν. Η εξαιρετική αλληγορική ιστορία του Richard Bach, μας φέρνει στο μυαλό την προσπάθεια των ανθρώπων να γίνουν κάτι άλλο από αυτό που βρήκαν, να φτιάξουν έναν άλλον δικό τους, όμορφο κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο εδώ

Η κότα που ονειρευόταν να πετάξει – Sun-mi Hwang

Μία υπέροχη ιστορία για την προσωπική προσπάθεια της δημιουργίας και της χάραξης προσωπικής πορείας. Ένα βιβλίο που αγαπήθηκε όσο λίγα, σε όλο τον κόσμο. Μία best seller αλληγορία για την ελευθερία, τη γενναιότητα, την αφοσίωση, τα όνειρα, την οικογένεια και πάνω από όλα την ανάγκη για αγάπη. Μη χάσετε το ταξίδι της Μπουμπουκίτσας, της κότας που έκανε τα όνειρά της πραγματικότητα.

Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο εδώ

8 βιβλία που αξίζει να έχετε στη βιβλιοθήκη σας το 2018

Βιβλία για την αγάπη και τον άνθρωπο, για την σπουδαιότητα και την ομορφιά της ζωής, βιβλία διδακτικά, που μας μαθαίνουν έναν άλλο τρόπο σκέψης.  Καλό ταξίδι στο μονοπάτι της γνώσης, όμορφες γιορτές και υγεία και πολύ αγάπη γύρω μας!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η δύναμη του υποσυνειδήτου: Κατακτήστε τη ζωή που αξίζετε, κυριαρχώντας στον νου σας
Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του: Ένα διαχρονικό μήνυμα ελπίδας και επιτυχίας
“2049 - Οδηγίες Χρήσης για το Μέλλον της Ανθρωπότητας” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ο Γάτος που Δίδασκε Ζεν: Ένα πνευματικό ταξίδι που σας αλλάζει τη ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση