, ,

3 ερωτήσεις για να ξεφορτωθείτε το βάρος που σας κρατά πίσω

Αν νιώθετε πως δεν μπορείτε να προχωρήσετε προς έναν στόχο ή προς μια κατάσταση, το 1ο βήμα είναι να αποκτήσετε επίγνωση του βάρους που

3 ερωτήσεις για να ξεφορτωθείτε το βάρος που σας κρατά πίσω

Αν νιώθετε πως δεν μπορείτε να προχωρήσετε προς έναν στόχο ή προς μια κατάσταση, το 1ο βήμα είναι να αποκτήσετε επίγνωση του βάρους που σας κρατά πίσω, να το καταγράψετε και να το αποδεχτείτε.

Στη συνέχεια, θέστε στον εαυτό σας τις ακόλουθες 3 ερωτήσεις:

1. Τι κερδίζω ακριβώς με το να μένω στην ίδια κατάσταση;

Advertisment

2. Τι κερδίζω ακριβώς με το να λυπάμαι τον εαυτό μου;

3. Τι έχω αποκομίσει με το να βρίσκω δικαιολογίες και να μένω στάσιμος/η;

Όταν καταγράφουμε όσα μας κρατούν πίσω και ρωτάμε τον εαυτό μας, το υποσυνείδητό μας θα πάρει τη σκυτάλη και θα μας βοηθήσει να μηχανευτούμε τις δικές μας λύσεις!

Advertisment

Ορισμένες φορές, σαμποτάρουμε υποσυνείδητα τον εαυτό μας ή μια κατάσταση στη ζωή μας που μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε ανάξιοι, κάτι που στην πραγματικότητα μας σταματά από το να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και αυτό έχει βέβαια ως αποτέλεσμα τη σύγχυση.

Η επίγνωση είναι το κλειδί για την αλλαγή. Μόλις αποκτήσετε επίγνωση των υποσυνείδητων σκέψεών σας, μπορείτε να εστιάσετε στο να τις αλλάξετε. Αυτές οι μικρές πεποιθήσεις μπορούν να επηρεάσουν όλα τα αποτελέσματα.

Αλλάξτε το σημείο εστίασής σας

Τώρα που έχετε κάνει το πρώτο βήμα, εκείνο της επίγνωσης, βοηθήστε στην ανακούφιση του άγχους. Γράψτε: «είμαι τόσο ευγνώμων που ξεκαθάρισα τα πράγματα και είμαι χαρούμενος/η που αυτό λειτουργεί υπέρ μου και τώρα γνωρίζω ποιο είναι το σωστό βήμα για μένα». Είναι δικαίωμά σας και αξίζετε να νιώθετε καλά, οπότε όταν αυτό δεν συμβαίνει, χρησιμοποιήστε το ως σημάδι για να αλλάξετε πορεία και να βαδίσετε προς αυτό που θέλετε.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πώς μπορείτε να ωθήσετε το έφηβο παιδί σας στην προσωπική ανάπτυξη;
Πώς να επηρεάζεις τους ανθρώπους
Φροντίδα σημαίνει να περιποιούμαστε τον εαυτό μας... να τον κανακεύουμε και να του κάνουμε τα χατίρια
Χειραγώγηση και Gaslighting | Πώς να αναγνωρίσετε και να αντιμετωπίσετε αυτές τις συμπεριφορές

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση