, ,

Καθαρά και ανοιχτά σιφόνια με δύο απλά υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα σας

Αν δούμε το νεροχύτη μας να κρατάει νερά, πάει να πει πως το άνοιγμα του σιφονιού, απ’ όπου φεύγει το νερό του πλυσίματος, έχει

Καθαρά και ανοιχτά σιφόνια με δύο απλά υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα σας

Αν δούμε το νεροχύτη μας να κρατάει νερά, πάει να πει πως το άνοιγμα του σιφονιού, απ’ όπου φεύγει το νερό του πλυσίματος, έχει αρχίσει να κλείνει. Για να το ανοίξετε άμεσα και εύκολα και μάλιστα δίχως καμία περιβαλλοντική επιβάρυνση, χρησιμοποιήστε δύο απλά βιολογικά υλικά που υπάρχουν σε όλες τις κουζίνες. Πρόκειται για τη μαγειρική σόδα και το ξύδι. Είναι και τα δύο ισχυροί καθαριστές είτε πρόκειται για το σώμα μας είτε για… το σώμα του σπιτιού μας.

Ορίστε πως μπορείτε να ξεβουλώσετε όλα τα σιφόνια του σπιτιού σας, εύκολα και οικολογικά:

Αφήνετε το νεροχύτη να στραγγίσει από τα νερά, όσο πιο καλά γίνεται -να περάσει μία ώρα περίπου από το πλύσιμο των πιάτων. Αν είναι εντελώς βουλωμένος, αδειάζετε τα νερά με ένα δοχείο και σκουπίζετε ώστε να είναι όσο πιο στεγνός γίνεται.

Ρίχνετε μέσα στο σιφόνι μια γενναία ποσότητα σόδας. Περίπου ένα μεσαίο ποτήρι νερού.

Γεμίζετε ένα μπρίκι μεσαίου μεγέθους με λευκό ξύδι.

Ρίχνετε το ξύδι μέσα στο σιφόνι με τη σόδα και τ’ αφήνετε να… κάψουν. Αν και δεν είναι επικίνδυνες οι αναθυμιάσεις τους, εντούτοις αποφύγετε να εισπνεύσετε, κυρίως αν έχετε κάποιο αναπνευστικό πρόβλημα.

Μόλις τελειώσει η καύση, ανοίξτε τη βρύση και δείτε αν το νερό φεύγει ελεύθερα. Αν χρειαστεί να επαναλάβετε κάντε το μετά από λίγη ώρα ή την επόμενη μέρα.

Μπορείτε επίσης να κάνετε προληπτικό καθαρισμό των σιφονιών μία ή δύο φορές το μήνα με αυτά τα υλικά. Εκτός από οικολογικά είναι και πολύ οικονομικά!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε