, ,

15 χαρακτηριστικά για να καταφέρετε η σχέση σας να αντέξει στο χρόνο

Οι σχέσεις είναι μια δύσκολη υπόθεση. Και ο γάμος ακόμα πιο πολύ. Και σίγουρα δεν είναι για όλους. Ευτυχώς, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για εκείνους

15 χαρακτηριστικά για να καταφέρετε η σχέση σας να αντέξει στο χρόνο

Οι σχέσεις είναι μια δύσκολη υπόθεση. Και ο γάμος ακόμα πιο πολύ. Και σίγουρα δεν είναι για όλους. Ευτυχώς, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για εκείνους που νιώθουν παγιδευμένοι μέσα σε απαίσιες συνθήκες.

Αλλά για όσους θέλουν να προσπαθήσουν, για όσους είναι πεπεισμένοι και νιώθουν ότι αυτό που έχουν, θέλουν να κρατήσει για πάντα, έχουμε να σας πούμε το εξής: επιστρατεύστε μπόλικη υπομονή και χιούμορ. Θα τα χρειαστείτε. Και να θυμάστε τα παρακάτω:

15 χαρακτηριστικά για να καταφέρετε η σχέση σας να αντέξει στο χρόνο

1. Ξεφορτωθείτε προσδοκίες

Ξεφορτωθείτε οποιεσδήποτε φαντασιώσεις κουβαλάτε μαζί σας για μια ονειρική κοινή ζωή. Δεν βοηθούν σε καμία περίπτωση. Δεν υπάρχει σενάριο, οπότε μην απογοητεύεστε, όταν το παραμύθι σας δεν εκπληρώνεται.

2. Να παίζετε στην ίδια ομάδα

Η ζωή θα σας φέρει δύσκολες, σκληρές στιγμές. Ένα από τα ομορφότερα πράγματα που έχει ο γάμος και οι σχέσεις είναι ότι μπορούμε να έχουμε δίπλα μας συνεχώς έναν σύμμαχο και κάποιον για να μας σηκώσει, όταν εμείς δεν βρίσκουμε τη δύναμη να το κάνουμε.

3. Εξελιχθείτε

Αν ακόμα έχετε τις ίδιες επιθυμίες, απόψεις και πεποιθήσεις στα 50 σας χρόνια με εκείνες που είχατε στα 25, τότε το λάθος είναι δικό σας. Δεν θα είστε και δεν πρέπει να είστε το ίδιο άτομο, που ήσασταν τότε.

4. Και προσαρμοστείτε

Ακόμα κι αν εσείς βαλτώσετε, το άλλο μέρος της σχέσης σας θα αλλάξει αργά ή γρήγορα. Μην αντισταθείτε σε αυτό. Αποδεχτείτε το, μάθετε από αυτό και να είστε ευγνώμονες γι’ αυτό.

5. Ταξιδέψτε μαζί

Τα ταξίδια αναγκάζουν τα ζευγάρια να στηριχτούν ο ένας στον άλλο, ειδικά σε απρόβλεπτες καταστάσεις. Θα επεκτείνετε τους ορίζοντές σας και τον τρόπο που βλέπετε και εκτιμάτε τη σχέση σας.

6. Ταξιδέψτε ξεχωριστά

Θέλει ο ένας να πάει στο Λονδίνο, αλλά ο άλλος προτιμά τη Ρόδο; Οκ. Βγάλτε πολλές φωτογραφίες και βίντεο. Μην ξεχνάτε ο ένας τον άλλο… και τα λέτε ξανά σε μια εβδομάδα.

7. Παραδεχτείτε ότι έχετε άδικο (ακόμα, κι αν σε κάποιες, ειδικές περιπτώσεις δεν έχετε)

Αυτό είναι το ευκολότερο και το δυσκολότερο ταυτόχρονα πράγμα στη λίστα σας. Αλλά αυτή η απλή κίνηση θα προσφέρει πολλά δώρα και στους δύο· θα σας βοηθήσει να εξελίξετε τη σχέση σας και θα ανοίξετε το δρόμο για να μπορεί και η άλλη πλευρά να παραδέχεται τα λάθη της.

8. Γιορτάστε τα επιτεύγματά σας, μικρά και μεγάλα

Είτε πρόκειται για μια προαγωγή, είτε η τροχαία σας άφησε να φύγετε, χωρίς να σας γράψει, βρείτε κάθε δυνατή ευκαιρία για να γιορτάσετε την καλή σας τύχη και τον σκληρό σας κόπο.

9.Συζητείστε για το σεξ (αλλά όχι πριν, κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά)

Το σεξ είναι μια σημαντικότατη πλευρά της σχέση σας. Αλλά για κάποιο λόγο, τα ζευγάρια δεν θέλουν να το συζητήσουν, εκτός κι αν βρίσκονται πάνω στο πάθος. Μην κάνετε το σεξ, θέμα ταμπού.

10. Ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλο

Όλοι έχουμε ανασφάλειες. Η σχέση σας είναι, όμως, ένας «τόπος», όπου μπορείτε να νιώθετε απόλυτα ελεύθεροι να τις αποκαλύπτετε και ο/η σύντροφός σας χρειάζεται να σας βοηθά να τις ξεπεράσετε.

11. Προσφέρετε λύσεις, όχι κριτική

Ο καθένας μπορεί να επικρίνει τον άλλο. Είναι το πιο εύκολο πράγμα. Ένας καλός συμπαίκτης/ συνεργάτης, όμως, θα σας προτείνει μια καλή λύση, μια καλή διέξοδο.

12. Είστε ίσοι

Δεν έχει καμία σημασία για το ποιος από τους δύο βγάζει τα περισσότερα χρήματα. Δεν έχει σημασία ποιος έχει καλύτερο αυτοκίνητο, ούτε αν έχει την καλύτερη, πιο cool οικογένεια. Δεν χωράνε συγκρίσεις, παρά μόνο για αστείο. Κι αυτό, σε ειδικές περιστάσεις.

13. Σεβαστείτε το χώρο και το χρόνο του άλλου

Δεν χρειάζεται να πιάνουμε το/τη σύντροφό μας, μόλις μπει στο σπίτι, μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά και να τον/τη ρωτάμε ανυπόμονα άσχετες και κουραστικές ερωτήσεις. Δώστε τον απαραίτητο χρόνο.

14. Να είστε αυτάρκεις

Μάθετε να πλένετε μόνοι σας τα ρούχα σας. Μάθετε να μαγειρεύετε, να ψωνίζετε, να κλείνετε το γενικό του ρεύματος στο σπίτι, να τακτοποιείτε τα πράγματά σας. Μην περιμένετε πάντα από τους άλλους.

15. Ενθαρρύνετε ο ένας τα πάθη του άλλου

Δεν έχει καμία σημασία, αν δεν μπορείτε να ακολουθήσετε. Δεν έχει καμία σημασία, αν τα δικά σας είναι διαφορετικά. Βρείτε τρόπο να στηρίξετε το/τη σύντροφό σας σε αυτά.

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε