, ,

7 απλά στοιχεία για να κάνετε τη σχέση σας δυνατή και ανθεκτική στο χρόνο

Όλοι έχουμε ένα όνειρο που θα θέλαμε να εκπληρώσουμε μια μέρα. Μπορεί αυτό να είναι να οδηγήσουμε το αγαπημένο μας αυτοκίνητο, να αποκτήσουμε το

7 απλά στοιχεία για να κάνετε τη σχέση σας δυνατή και ανθεκτική στο χρόνο

Όλοι έχουμε ένα όνειρο που θα θέλαμε να εκπληρώσουμε μια μέρα. Μπορεί αυτό να είναι να οδηγήσουμε το αγαπημένο μας αυτοκίνητο, να αποκτήσουμε το σπίτι των ονείρων μας, να κάνουμε τη δουλειά που ονειρευόμαστε ή να παντρευτούμε τον/την ιδανικό/ ιδανική για εμάς σύντροφο.

Για να τα καταφέρετε αυτά, πρέπει να δουλέψετε πολύ σκληρά και το ίδιο σκληρά πρέπει να εργαστείτε για να τα συντηρήσετε/ διατηρήσετε.

Advertisment

Όπως ας πούμε για να μπορείτε να πληρώνετε τα έξοδα συντήρησης του αυτοκινήτου, του σπιτιού τον ονείρων σας ή για να χτίσετε και να τρέφετε σωστά τη σχέση σας με τον/την ιδανικό σύντροφο.

Μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια από τους φίλους ή την οικογένειά σας, ώστε να συντηρήσετε μια ευτυχισμένη ζωή. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε βοήθεια από ένα σύμβουλο οικονομικών ή ένα σύμβουλο ψυχικής υγείας/ σχέσεων.

Μπορείτε να ζητήσετε τη γνώμη ή την καθοδήγηση κάποιων πνευματικών ανθρώπων. Αλλά πώς θα δουλέψετε για να διατηρήσετε μια σχέση, με την οποία γνωρίζετε μέσα σας ότι θα είστε μαζί για πάντα; Πόσο περίπλοκο μπορεί να είναι;

Advertisment

Σήμερα, εδώ, έχουμε συγκεντρώσει κάποια από τα πράγματα εκείνα που μπορείτε να υιοθετήσετε για να ζήσετε μια ευτυχισμένη, γεμάτη ζωή, ενδυναμώνοντας τη σχέση σας και καθιστώντας τη ανθεκτική στο χρόνο.

7 απλά στοιχεία για να κάνετε τη σχέση σας δυνατή και ανθεκτική στο χρόνο

Κάντε συχνά εκπλήξεις στο/στη σύντροφό σας

Ακόμα κι αν είστε βέβαιοι ότι έχετε παντρευτεί το σύντροφο των ονείρων σας, θα υπάρξει σίγουρα μια περίοδος στη ζωή σας, όπου όλα θα φαίνονται βαρετά.

Η σχέση μπορεί να μη σας προκαλεί τόσο ενθουσιασμό όσο στην αρχή.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που μπορείτε να επιλέξετε είναι να ετοιμάζετε εκπλήξεις στο/στη σύντροφό σας, ακόμα και για τα πιο μικρά, φαινομενικά ασήμαντα πράγματα.

Μπορεί να είναι μια νέα συνταγή που θέλετε να μοιραστείτε μαζί τους ή μια ταινία που είστε πεπεισμένοι ότι θα απολαύσουν. Μπορείτε ακόμα και να κανονίσετε κάτι με τους φίλους ή την οικογένειά τους.

Επίσης, η έκπληξη μπορεί να είναι κάτι πιο τρυφερό, όπως ένα ζεστό μπάνιο με αιθέρια έλαια και κεριά, για να αποφορτιστούν από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά.

Η επικοινωνία είναι το κλειδί

Πολλές φορές ξεχνάμε να υπενθυμίσουμε στους άλλους πόσα πολλά σημαίνουν για εμάς, οπότε βεβαιωθείτε ότι αποκαλύπτετε συχνά τα συναισθήματά σας σε εκείνους.

Μπορεί να είναι με τη μορφή ενός σημειώματος το πρωί πάνω στον καφέ τους, λίγο πριν φύγουν για τη δουλειά. Μπορεί να είναι ένα μήνυμα στο κινητό μέσα στη μέρα, υπενθυμίζοντάς τους πόσο πολύ νοιάζεστε.

Βεβαιωθείτε ότι μιλάτε εγκαίρως για κάποιο θέμα που προκύπτει, ώστε να μην καταλήξει σε μια δύσκολη σύγκρουση ή σε έναν σοβαρό καυγά.

Προσπαθήστε να επιλύετε όλα τα ζητήματα της ημέρας, πριν κοιμηθείτε. Είναι πάντα καλύτερο να ξυπνάτε με ένα χαμόγελο, παρά με νεύρα ή απογοήτευση.

Ποτέ μη συγκρίνετε

Σίγουρα μπορεί να έχετε υπέροχες αναμνήσεις από προηγούμενή σας σχέση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να συγκρίνετε. Τα πάντα με την τωρινή σας σχέση αποτελούν μια νέα εμπειρία, οπότε απλά απολαύστε τη διαδρομή.

Τείνουμε να συγκρίνουμε τη ζωή μας με τη ζωή των άλλων, όπως το πώς τα αυτοκίνητά τους είναι καλύτερα από το δικό μας, πόσο μεγάλο και μοντέρνο είναι το σπίτι τους και πόσο καλύτερα αμείβονται στη δουλειά τους.

Οι ζωές των άλλων δεν είναι, όμως, όπως φαίνονται, απλά εσείς το βλέπετε έτσι. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια δεν χρειάζεται να κοιτάξουν μακριά, για να γνωρίζουν ότι αυτό που ζούνε είναι υπέροχο.

Υπέροχο σεξ, υπέροχη κοινή ζωή

Το σεξ αποτελεί σημαντικό συστατικό για μια ανθεκτική στο χρόνο σχέση. Με αυτό έρχεστε όσο πιο κοντά γίνεται ο ένας στον άλλο και είστε όσο πιο ευάλωτοι και εκτεθειμένοι.

Κρατήστε τη σεξουαλική σας ζωή ενεργή, επειδή αν αρχίζει να μειώνεται πολύ, θα αρχίζετε και να νιώθετε μια ελαφριά απομάκρυνση από το/τη σύντροφό σας.

Απολαύστε ποιοτικό χρόνο μαζί

Στους ρυθμούς που ζούμε, υπάρχουν φορές που δεν θα βλέπεστε σχεδόν για μέρες. Το πιο πιθανό είναι να οφείλεται στις δουλειές σας. Προσπαθήστε, όμως, όταν βρίσκεστε, ο χρόνος σας να είναι ποιοτικός.

Δεν χρειάζεται να είναι πολύς, αρκεί να ξέρετε ότι θα απολαύσετε πραγματικά ο ένας τον άλλο. Μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό, όπως το να δείτε την αγαπημένη σας σειρά μαζί ή να βγείτε για δείπνο σε ένα εστιατόριο ή να πάτε μια εκδρομή την Κυριακή, μακριά από το γνώριμο, στρεσογόνο περιβάλλον.

Εκτιμήστε τα απλά πράγματα

Έμαθε μια νέα συνταγή; Έφτιαξε κάτι που είχε χαλάσει στο σπίτι; Βοήθησε να επιλέξετε τι θα φορέσετε σε μια έξοδό σας; Υπάρχουν κάποια μικρά πράγματα που ο/η σύντροφός σας μπορεί να κάνει σε μια απλή, καθημερινή βάση.

Δείξτε εκτίμηση και χαρά γι’ αυτά και ανταποδώστε. Συχνά ξεχνάμε να δείχνουμε πόσο εκτιμάμε τη σχέση μας και την προσπάθεια που και εκείνοι κάνουν.

Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους/τις ευχαριστήσουμε με τον απλούστερο τρόπο που γνωρίζουμε.

Κάντε κάτι τρελό

Μπορεί να είναι κάτι απλό, όπως το να δοκιμάσετε ένα περίεργο φαγητό, μέχρι να κάνετε ένα extreme sport. Προσπαθήστε να κάνετε κάτι αντισυμβατικό, μη συνηθισμένο.

Με τέτοιες περιπέτειες, οι αναμνήσεις σας θα σας μείνουν αξέχαστες, αφού θα περιέχουν ένα ξεχωριστό συναίσθημα ενθουσιασμού. Έτσι, θα δεθείτε και θα ερωτευτείτε ακόμα περισσότερο.

Η εμπιστοσύνη και η αγάπη απαιτούν χρόνο και προσπάθεια, αλλά αν ξέρετε ότι είστε μαζί σε αυτό το ταξίδι, ο δρόμος προς μια ευτυχισμένη σχέση δεν είναι τόσο δύσκολος.

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Γιατί μένουμε σε βαρετές σχέσεις;
Πώς να καταλάβετε αν ο/η φίλος/η σας είναι κρυφο-drama queen!
Η ειλικρίνεια χτίζει την εμπιστοσύνη και δημιουργεί αυθεντικές σχέσεις
Η φράση που καταστρέφει τις σχέσεις, σύμφωνα με ψυχολόγο του Χάρβαρντ

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση