,

Συνταγή: Πώς να φτιάξετε νηστίσιμο τυρί χωρίς γάλα!

Βρισκόμαστε σε περίοδο νηστείας και αυτό σημαίνει πως πρέπει να απέχουμε από αρκετά τρόφιμα που κανονικά θα βρισκόντουσαν στην καθημερινή μας διατροφή. Βέβαια, είναι

Φτιάξτε νηστίσιμο τυρί που θ' απογειώσει τις μακαρονάδες σας

Βρισκόμαστε σε περίοδο νηστείας και αυτό σημαίνει πως πρέπει να απέχουμε από αρκετά τρόφιμα που κανονικά θα βρισκόντουσαν στην καθημερινή μας διατροφή. Βέβαια, είναι πολλοί εκείνοι που δεν νηστεύουν, καθώς θεωρούν πως αφορά καθαρά ένα θρησκευτικό ζήτημα στο οποίο δεν πιστεύουν. Η αλήθεια όμως είναι, πως η νηστεία έχει αρκετά να προσφέρει στον υπερφορτωμένο μας οργανισμό.

Αν θέλετε να ακολουθήσετε αυτή την ελαφριά διατροφή μέχρι τις γιορτές, αυτό το τυρί φτιαγμένο από αμύγδαλο αντί για ζωικό γάλα, θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε γρήγορα τον… όποιο περιορισμό.

Advertisment

Τι θα χρειαστείτε

1 κούπα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα

Αλάτι θαλασσινό, πιπέρι, ρίγανη, σκόρδο, μαϊντανός, τζίντζερ, δεντρολίβανο.

Χρησιμοποιούμε ως επί το πλείστον αποξηραμένα τα παραπάνω υλικά. Φρέσκα θα σας δώσουν άλλη νότα, μπορείτε κι έτσι να δοκιμάσετε.

Advertisment

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε τα αμύγδαλα κι όλα τα βότανα στο μπλέντερ. Προσθέτουμε αλάτι – ένα κουταλάκι του γλυκού είναι υπεραρκετό. Μπορείτε να προσθέσετε ή ν’ αφαιρέσετε. Χτυπάμε καλά να γίνουν ένα μείγμα.

Αν θέλουμε μπορούμε να περάσουμε το μείγμα από φούρνο που έχουμε προσανάψει για δέκα λεπτά. Το καβουρντισμένο αμύγδαλο δίνει διαφορετική γεύση.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε

Οι άπειρες παραλλαγές που μπορούν να γίνουν έχουν να κάνουν με τους δικούς σας πειραματισμούς, όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό είδος ξηρού καρπού -το καρύδι είναι άλλη μία κορυφαία επιλογή- καθώς και τα ατελείωτα μπαχαρικά και βότανα που θα βρείτε στα βοτανοπωλεία, στα ράφια των σούπερ μάρκετ και φυσικά στο… ντουλάπι σας!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Συνταγή | Το απόλυτο smoothie για αποτοξίνωση του οργανισμού
Συνταγή | Παραδοσιακή σκορδαλιά με ψωμί (βίντεο)
Εύκολη συνταγή για λαγάνα | Με υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας
4 φαγητά που δεν είχατε σκεφτεί ότι μπορείτε να προσθέσετε ρίγανη για extra γεύση

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση