, ,

Μην ξεχνάτε να γιορτάζετε!

Είμαστε ζωντανοί! Αυτή τη στιγμή εσείς κι εγώ βρισκόμαστε σε αυτόν τον όμορφο πλανήτη, πάνω στον οποίο μπορούμε να παίξουμε, να δουλέψουμε, να αγαπήσουμε,

Μην ξεχνάτε να γιορτάζετε!

Είμαστε ζωντανοί! Αυτή τη στιγμή εσείς κι εγώ βρισκόμαστε σε αυτόν τον όμορφο πλανήτη, πάνω στον οποίο μπορούμε να παίξουμε, να δουλέψουμε, να αγαπήσουμε, να γελάσουμε, να τρέξουμε, να χορέψουμε και να ονειρευτούμε ή απλώς να καθίσουμε και να παρατηρήσουμε τα άστρα. Τι καταπληκτικό δώρο!

Όταν βαλτώνουμε από τις υποχρεώσεις, τη δουλειά, τις λεπτομέρειες ή την προσπάθεια να σώσουμε τον κόσμο, μερικές φορές παίρνουμε τον εαυτό μας στα σοβαρά και χάνουμε την αίσθηση της ζωντάνιας που έχουμε όταν ζούμε τη στιγμή και διασκεδάζουμε. Αξίζει να θυμάστε ότι “οι Άγγελοι μπορούν και πετούν επειδή παίρνουν τον εαυτό τους ελαφρά”.

Advertisment

Τα παιδιά είναι υπέροχοι δάσκαλοι, γιορτάζουν και διασκεδάζουν στο έπακρο.

Μόλις σήμερα το πρωί, έγραφα τη λίστα για τα ψώνια και ο άντρας μου έφτιαχνε το πρωινό, όταν ο μικρούλης μας, μας άρπαξε και τους δυο από τα δάχτυλα, προσπαθώντας να μας αποσπάσει από τη δουλειά μας.

Στην αρχή αντισταθήκαμε και του εξηγήσαμε ότι ήμαστε απασχολημένοι για λίγο. Τελικά υποκύψαμε, τον ρωτήσαμε τι ήθελε και ανακαλύψαμε ότι ήθελε να χορέψει. Έτσι χορέψαμε όλοι μαζί με χαρά γιορτάζοντας την αρχή μιας καινούριας ημέρας. (Ήταν πολύ πιο σημαντικό από το πρωινό!)

Advertisment

Είναι απαραίτητο να γιορτάζουμε τα γενέθλια, τις επετείους, τις διακοπές, τις αργίες, τις επιτυχίες και τα καλά νέα. Μην αρκείστε σε μια κάρτα και ένα δώρο, ειδικά αν πρόκειται για τα γενέθλια κάποιου αγαπημένου προσώπου.

Αγοράστε μπαλόνια, φτιάξτε πανό, διακοσμήστε το σπίτι, φτιάξτε ένα πλουσιοπάροχο γεύμα, φροντίστε να γίνει χαμός! Αν σας προτείνουν μια καινούρια δουλειά, καλέστε μερικούς φίλους και πείτε τους ότι θέλετε να το γιορτάσετε! Αδράξτε κάθε ευκαιρία που σας δίνεται για να γλεντήσετε και να περάσετε καλά.

Φυσικά υπάρχουν και οι θρησκευτικές γιορτές, σε όποια θρησκεία κι αν ανήκετε. Λατρεύω τα Χριστούγεννα και το Πάσχα (κι ας είναι παγανιστικές γιορτές που τις δανείστηκε ο χριστιανισμός).

Απολαμβάνω επίσης τις παραδοσιακές κελτικές γιορτές, οι οποίες αποτελούν έναν θαυμάσιο τρόπο για να γιορτάσει κανείς τη φύση και τη σύνδεση με τη γη.
Ίσως ανάβοντας ένα κερί και ένα λιβάνι, ετοιμάζοντας ένα ξεχωριστό γεύμα, απαγγέλλοντας ποίηση, χορεύοντας, οργανώνοντας μια συνάντηση με φίλους, δίνοντας ευχαριστίες.

Οι γήινες ενέργειες γύρω από το ηλιοστάσιο και τις ισημερίες δημιουργούν επίσης ισχυρές προϋποθέσεις για να επαναπροσδιορίσετε τη ζωή σας, να σχεδιάσετε τους επόμενους μήνες και να κάνετε έκκληση προς το Σύμπαν για βοήθεια και υποστήριξη, προκειμένου να εκπληρώσετε τα Όνειρά σας.

Οι βασικές κελτικές γιορτές είναι

23 Σεπτεμβρίου: Φθινοπωρινή ισημερία. Η Πρωτοχρονιά της φύσης. Ώρα για να ελέγξετε την ισορροπία στη ζωή σας και να αρχίσετε να σκέφτεστε “το επόμενο βήμα”.

31 Οκτωβρίου: Σόουιν. Σύμφωνα με την παράδοση τότε είναι πιο ανοικτή η πύλη για τον άλλο κόσμο. Ώρα για να τακτοποιήσετε την ακαταστασία και να απελευθερωθείτε από το παρελθόν.

21 Δεκεμβρίου: Χειμερινό ηλιοστάσιο. Εορτασμός της “επιστροφής του φωτός”. Ώρα για να στραφείτε προς τα μέσα, προς τον εσωτερικό εαυτό σας και την προσωπική ζωή σας.

1 Φεβρουαρίου: Ίμπολκ. Η γιορτή της θεάς Μπρίγκιτ. Είναι ο προάγγελος της άνοιξης και της αναγέννησης. Σκεφτείτε πώς θα κινηθείτε την ερχόμενη χρονιά.

21 Μαρτίου: Εαρινή ισημερία. Ελέγξτε πάλι την ισορροπία της ζωής σας. Υλοποιήστε τα σχέδια που έχετε σκεφτεί.

1 Μαΐου: Μπελτέιν. Έναρξη του κελτικού καλοκαιριού. Εορτασμός της γονιμότητας. Η πύλη προς τον άλλο κόσμο είναι πάλι ανοικτή.

21 Ιουνίου: Θερινό ηλιοστάσιο. Εορτασμός της συνδημιουργίας. Ευχαριστήστε τη Μητέρα Γη. Στραφείτε προς τη συνεισφορά σας στον κόσμο: τον δημόσιο εαυτό σας.

1 Αυγούστου: Λάμας (ή Λούνασα). Η ημέρα του γάμου. Έναρξη του κελτικού φθινοπώρου. Ώρα για τη “συγκομιδή των σπαρτών”. Ελέγξτε τις δεσμεύσεις σας και αν σας προσφέρουν χαρά.

Νέα Σελήνη: Ώρα να στραφείτε προς τα μέσα, να κάνετε νέα ξεκινήματα.

Πανσέληνος: Ώρα για ευγνωμοσύνη και ολοκλήρωση. Ιδανική ημέρα για διασκέδαση!

“Ζήσε τη στιγμή” Gill Edwards Εκδόσεις Διόπτρα

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η θαυματουργή δύναμη του υποσυνείδητου
Ξεπερνώντας την περιοριστική πεποίθηση του "δεν είμαι δημιουργικός/ή"
Υπάρχει μια πλευρά της προσωπικότητάς μας που παραμένει ξένη για εμάς, ενώ οι άλλοι μπορούν να τη δουν
Μαθαίνοντας να επιθυμούμε τα πράγματα όπως συμβαίνουν

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση