Κίνα: Αγοράζουν εισιτήρια για το μετρό πληρώνοντας με… πλαστικά μπουκάλια

Το Πεκίνο είναι μία πόλη η οποία λόγω του υπερπληθυσμού και της αναγκαστικής μόλυνσης του περιβάλλοντος που αυτός προκαλεί, βρήκε πρόσφατα άλλον ένα έξυπνο

Κίνα: Αγοράζουν εισιτήρια για το μετρό πληρώνοντας με… πλαστικά μπουκάλια

Το Πεκίνο είναι μία πόλη η οποία λόγω του υπερπληθυσμού και της αναγκαστικής μόλυνσης του περιβάλλοντος που αυτός προκαλεί, βρήκε πρόσφατα άλλον ένα έξυπνο τρόπο να ωθήσει τους κατοίκους της προς την ανακύκλωση.

Ο λόγος για την πληρωμή του εισιτηρίου του μετρό με πλαστικά μπουκάλια που οι περισσότεροι πολίτες κουβαλούν μαζί τους κατά τη διάρκεια μιας ημέρας μέσα στην πόλη. Είτε πρόκειται για μπουκάλι από νερό ή από οποιοδήποτε άλλο αναψυκτικό, ο πολίτης το τοποθετεί μέσα στην ειδική εσοχή του αυτόματου μηχανήματος πώλησης εισιτηρίων, το οποίο είναι σε θέση να υπολογίζει την ποιότητα, την ποσότητα και την τιμή του πλαστικού. Με ένα ή περισσότερα μπουκάλια ο πολίτης παίρνει το εισιτήριο που χρειάζεται, ενώ αν δεν του φτάνουν τα μπουκάλια συμπληρώνει το υπόλοιπο με χρήματα.

https://enallaktikidrasi.com/2018/04/kina-agorazoun-eisitiria-plironontas-plastika-mpoukalia/

Είναι μία πραγματικά έξυπνη ιδέα η οποία μπορεί να βρει εφαρμογή σε πολλά περισσότερα σημεία χρηματικής ανταλλαγής πολιτών με μαζική εξυπηρέτηση. Ήδη τα πλαστικά μπουκάλια εκτός από ανακύκλωση έχουν αρχίσει να βρίσκουν κι άλλες εφαρμογές πολύ πιο φανταστικές από την αυτονόητη μεταφορά υγρών. Σήμερα όλο και περισσότερο τα συναντάμε ως πρώτη ύλη σε πολλά οικοδομικά κατασκευάσματα, κυρίως σε χώρες τις Αφρικής όπου η φτώχια ακόμα μαστίζει τον πληθυσμό με όλες της τις συνέπειες.

https://enallaktikidrasi.com/2018/04/kina-agorazoun-eisitiria-plironontas-plastika-mpoukalia/

Έτσι, αν βρεθείτε στο Πεκίνο μην πετάτε τα άδεια μπουκαλάκια από νερό. Ακόμα κι αν εσείς δε χρησιμοποιήσετε το μετρό, εύκολα θα βρείτε κάποιον να του τα δώσετε ώστε να μη φτάσουν ποτέ στον κάδο των αχρήστων.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε