,

Γίνε η πιο σημαντική σχέση της ζωής σου!

Σκέψου να υπήρχε ένας άνθρωπος να σε αγαπάει πολύ. Σκέψου να ασχολιόταν μαζί σου καθημερινά, να σε φρόντιζε για να είσαι καλά και να

Γίνε η πιο σημαντική σχέση της ζωής σου!

Σκέψου να υπήρχε ένας άνθρωπος να σε αγαπάει πολύ. Σκέψου να ασχολιόταν μαζί σου καθημερινά, να σε φρόντιζε για να είσαι καλά και να σου εξασφάλιζε όλα όσα σε ευχαριστούν.

Σκέψου να σε άκουγε, να σε κατανοούσε και να σε αποδεχόταν ακριβώς όπως είσαι. Να αποδεχόταν ακόμα και αυτά σου τα χαρακτηριστικά που εσύ απεχθάνεσαι, και όταν νιώθεις ευάλωτος να σε αγκαλιάζει πιο σφιχτά για να ενώσει τα σπασμένα κομμάτια μέσα σου.

Advertisment

Πόσο δυνατός θα ένιωθες γνωρίζοντας πως υπάρχει ένας τέτοιος άνθρωπος στη ζωή σου; Λοιπόν, αυτός ο άνθρωπος οφείλει να υπάρχει… Και οφείλεις πρωτίστως να γίνεις εσύ αυτός ο άνθρωπος για τον εαυτό σου!

Μεγάλωσες, μαθαίνοντας να μην είσαι εγωιστής και να αγαπάς τους άλλους. Μεγάλωσες, μαθαίνοντας να δίνεις συνεχώς χωρίς να περιμένεις να πάρεις και πως αγάπη σημαίνει ακόμα και να θυσιάζεσαι για αυτούς που αγαπάς. Μάθε όμως πως αν οφείλεις να είσαι συνεχώς δίπλα σε κάποιον, αυτός είναι σίγουρα και πρωτίστως ο εαυτός σου! Οφείλεις να είσαι εγωιστής!

Και μην ανησυχείς γιατί ο εγωισμός γίνεται παθολογικός μόνο όταν έχει σκοπό να βλάψει τους άλλους ή σε εμποδίζει να μοιράζεσαι μαζί τους, σε κάθε άλλη περίπτωση είναι θεμιτός και απαραίτητος. Μην ανησυχείς πως αγαπώντας τον εαυτό σου δε θα μπορέσεις να αγαπήσεις πολύ τους άλλους, γιατί τα αποθέματα αγάπης είναι ανεξάντλητα!

Advertisment

Μόνο σταμάτα να σε πολεμάς και να παλεύεις με όλα αυτά που ονόμασες αδύναμα σημεία σου. Σταμάτα να πασχίζεις να αλλάξεις και γίνε ο πιο πιστός σύμμαχος σου!

«Κοιτάξου… Δε θα σε σώσει κανείς. Κανείς δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να το κάνει. Πρέπει μόνος σου να αποφασίσεις αν θα χαίρεσαι και θα ανθίζεις ποτισμένος με αγάπη για τον εαυτό σου ή θα μαραίνεσαι καταδικασμένος από εσένα τον ίδιο…».

Έφη Αβραμηλά – Φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής Ε.Μ.Π.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αν δεν το πεις εσύ, θα το πει το σώμα σου
Κάποιες φορές δεν μπορείς να πιστέψεις αυτό που βλέπεις, πρέπει να πιστέψεις αυτό που αισθάνεσαι
Υπάρχει το «για πάντα»... κι είναι ωραίο να το λες
Έβαλα τα χέρια μου στις τσέπες... και βρήκα ξεχασμένα γράμματα που κάποτε τα κουβαλούσα σαν φυλαχτό...

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση