, ,

Γιατί τα retreats αποτελούν εξαιρετική επιλογή διακοπών;

Γιατί τα retreats είναι σημαντικά; Υπάρχουν πολλοί λόγοι: εμπνέουν, αποτοξινώνουν, χαλαρώνουν… Ένα retreat είναι ένα μαγικό μέρος, όπου έχουμε τη δυνατότητα να απομονωθούμε για

Γιατί τα retreats αποτελούν εξαιρετική επιλογή διακοπών;

Γιατί τα retreats είναι σημαντικά; Υπάρχουν πολλοί λόγοι: εμπνέουν, αποτοξινώνουν, χαλαρώνουν… Ένα retreat είναι ένα μαγικό μέρος, όπου έχουμε τη δυνατότητα να απομονωθούμε για λίγο από τον κόσμο, έτσι όπως τον ξέρουμε και τον ζούμε καθημερινά.

10 λόγοι που τα retreats αποτελούν εξαιρετική επιλογή διακοπών

1. Απομονώνεστε

Τα retreats eίναι φτιαγμένα με μια στρατηγική. Απομονώνεστε από τη συνηθισμένη ζωή, αντλώντας όλη την ενέργεια που αλλιώς απλώνεται και σπαταλιέται σε τόσες διαφορετικές κατευθύνσεις. Συγκεντρώνετε τις δυνάμεις σας, ώστε να τις κατευθύνετε σε κάτι που αγαπάτε. Σε αυτά τα μέρη, διαμορφώνετε μια νέα οπτική των πραγμάτων, αναζωογονήστε, αναθεωρείτε. Βρίσκετε έμπνευση. Ύστερα, κάνετε την έμπνευση, πράξη. Ξεφεύγοντας από την καθημερινότητα, εστιάζετε σε αυτά που σας παθιάζουν, είτε πρόκειται για τη γραφή, τη yoga, είτε για ένα επιχειρηματικό σχέδιο.

Advertisment

2. Νιώθετε και πάλι άνετα στο χώρο και στο χρόνο

Εγκαταλείπετε τη δομημένη προγραμματισμένη πραγματικότητά σας να εισέρχεστε στον αληθινό χρόνο και χώρο, νιώθετε βαθιά αυτές τις διαστάσεις. Το γραφείο, οι οικογενειακές υποχρεώσεις, το κινητό τηλέφωνο, η κίνηση στους δρόμους, όλα αυτά μας στερούν χρόνο. Ο ελεύθερος χρόνος είναι μια πολυτέλεια. Ο χρόνος στα retreat κυλά διαφορετικά, ρέει. Δεν υπάρχει βιασύνη. Βρίσκετε ένα μέρος, όπου μπορείτε να συνδεθείτε με όλες τις πλευρές του εαυτού σας χωρίς βιασύνη.



Retreats: Δείτε όλες τις προτάσεις της Εναλλακτικής Δράσης με τους καλύτερους προορισμούς για Εναλλακτικές Διακοπές



3. Εμπνέεστε

Η έμπνευση σημαίνει ότι εισπνέετε ζωή. Το πώς συμβαίνει αυτό, διαφέρει στον καθένα, αλλά ένα πράγμα είναι βέβαιο: η έμπνευση δεν μπορεί να εμφανιστεί από το πουθενά, ενώ εσείς παίρνετε τον ίδιο δρόμο κάθε μέρα. Είναι ένα πλαίσιο του νου που δημιουργείται από μια αλλαγή στο τοπίο και στην οπτική των πραγμάτων. Όλοι είμαστε δημιουργικοί. Η δημιουργικότητα και η έμπνευση συμβαίνουν όταν παίρνετε χρόνο μακριά από την εργασία σας και κάνετε αυτό που οι περισσότεροι λατρεύουμε: ονειρεύεστε.

4. Αφουγκράζεστε

Είτε βρίσκεστε σε ένα retreat δημιουργικής γραφής, είτε σε ένα retreat γιόγκα, καλείστε να ακούσετε πραγματικά. Γιατί; Επειδή, εκεί συνήθως δεν υπάρχουν κινητά τηλέφωνα, παιδιά, συνάδελφοι, τηλεόραση… Και τι ακούτε; Όχι, δεν ακούτε ούτε το δάσκαλο, ούτε τον συντονιστή. Ακούτε τον άνεμο, τους ήχους της φύσης, τον ήχο του κορμιού σας. Ακούτε τη σκέψη και το πιο σημαντικό, την καρδιά σας.

Advertisment

5. Αποτοξινώνεστε

Οι άνθρωποι συχνά πηγαίνουν σε ένα retreat και κοιμούνται για μέρες ή βλέπουν έντονα όνειρα για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό. Εκείνοι εκπλήσσονται, αλλά είναι φυσιολογικό. Όλοι χρειάζεται να χαλαρώσουν, να αδειάσουν το πνευματικό και ψυχικό τους desktop.

6. Αποδιώχνετε το φόβο

Πόσοι από εσάς ζείτε κάθε μέρα με φόβο; Τα retreat είναι ασφαλή μέρη, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Δεν χρειάζεται να κλειδώνετε το δωμάτιό σας. Δεν χρειάζεται να σκέφτεστε πώς να φυλαχτείτε. Δεν χρειάζεται να σκέφτεστε ότι κάποιος θα σας «κλέψει» την ηρεμία σας.

7. Θυμάστε ποιοι είστε πραγματικά

Η κοινωνία θέλει να είστε η τέλεια μητέρα, ο τέλειος πατέρας, η τέλεια αδελφή, σύζυγος, φίλη, εραστής. Είμαστε όμως απλά άνθρωποι, όχι ρόλοι. Το retreat δεν χρειάζεται κανέναν από αυτούς τους ρόλους. Είστε εσείς και μόνο εσείς.

8. Γνωρίζετε ενδιαφέροντες ανθρώπους

Είμαστε όλοι ίδιοι και συνάμα διαφορετικοί. Γνωρίζουμε άλλους ανθρώπους, που είναι διαφορετικοί, αλλά ταυτόχρονα στην ίδια θέση με εσάς. Ήρθαν να γράψουν ένα μυθιστόρημα, ένα σενάριο, να κάνουν yoga, να μαγειρέψουν, να ξεκουραστούν. Σαν εσάς. Αυτό σας εμπνέει. Επιτρέπετε στον εαυτό σας να είστε διαφορετικοί, επειδή και οι άνθρωποι γύρω σας είναι.

9. Βοηθάτε τους άλλους

Όταν εσείς παίρνετε χρόνο μακριά από την οικογένειά σας, η οικογένειά σας παίρνει επίσης χρόνο μακριά από εσάς. Το ίδιο τα παιδιά, οι φίλοι και οι συνάδελφοί σας. Γιατί; συνειδητοποιούν πώς είναι όταν δεν είστε πάντα παρόντες και δείχνουν εκτίμηση. Η ζωή παίρνει νέα μορφή, ένας νέος χώρος δημιουργείται και εσείς όταν επιστρέφετε, κινητοποιήστε να κάνετε μια θετική αλλαγή.

10. Εγκαθιδρύετε ένα νέο πρόγραμμα

Στα retreats μπορείτε να βελτιώσετε τις συνθήκες της ζωής σας, δημιουργώντας ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα συγγραφής ή yoga. Αλλά αν προσπαθείτε να βρείτε χρόνο μέσα σε ένα ήδη γεμάτο πρόγραμμα, η διαμόρφωση αυτών των συνθηκών στο σπίτι μπορεί να πάρει χρόνια. Η εγκαθίδρυσή τους σε ένα retreat είναι ευκολότερη. Και ύστερα, επιστρέφετε στο σπίτι σας και αναδιαμορφώνετε τη ζωή σας με έναν νέο τρόπο. Ποιός δεν θέλει κάτι τέτοιο;

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε | Ένα βιβλίο για την ανακάλυψη του εαυτού και την αναμέτρηση με τη μοναξιά
Ανάμεσα σε βαμπίρ: Ποιοι σας κλέβουν την ενέργεια; Αναγνωρίστε τους και νικήστε τους
Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε
Τι είναι τελικά οι πεποιθήσεις και πως επηρεάζουν τη ζωή μας;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση