,

Μαίρη Ζαπίτη: Αναπαράσταση Κβαντικού Πεδίου και Αγγελικές Σπείρες | Συνέντευξη με τη συγγραφέα του πιο πρωτότυπου βιβλίου

Η Μαίρη Ζαπίτη είναι ψυχοθεραπεύτρια με μεταπτυχιακό στην τραυματιοθεραπεία ενώ  εκπαιδεύτηκε στη συστημική αναπαράσταση δίπλα στον Bert Helinger (τον πατέρα της Συστημικής Αναπαράστασης), στη

Συνέντευξη Μαίρης Ζαπίτη

Η Μαίρη Ζαπίτη είναι ψυχοθεραπεύτρια με μεταπτυχιακό στην τραυματιοθεραπεία ενώ  εκπαιδεύτηκε στη συστημική αναπαράσταση δίπλα στον Bert Helinger (τον πατέρα της Συστημικής Αναπαράστασης), στη Γερμανία. Σπούδασε και συνεργάστηκε στενά με την Παιδοψυχολόγο Dr. Jirina Prekop και συγγραφέα του Bestseller  “Ο Μικρός τύραννος”.  Μέσα από αυτή την συνεργασία δημιουργήθηκε το Ελληνικό Ινστιτούτο Αγκαλιάς Αγάπης όπου πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα για θεραπευτές.

Μετά από μία βιωματική μεταφυσική – εξωσωματική εμπειρία που βίωσε η Μαίρη το 1996, την οδήγησε σε μια ριζική αλλαγή σκέψης και προσέγγισης των πραγμάτων. Είναι η δημιουργός των διεθνών μεθόδων «Angelic Quantum Spirals – AQS» και της «Quantum Field Constellation – Αναπαράστασης Κβαντικού Πεδίου». Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Δίον, το βιβλίο της “Angelic Quantum Spirals – Θαύματα με Αγγελικές Σπείρες” Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στη Γεωργία Χρήστου και στην Εναλλακτική Δράση.

Advertisment

Κα Ζαπίτη, ασκείτε την ψυχοθεραπεία για πολλά χρόνια. Μπορείτε να ονομάσετε τις πιο βασικές και κοινές αιτίες από τις οποίες οι άνθρωποι υποφέρουμε;

Αυτή είναι μια πολύ εύστοχη ερώτηση. Οι βασικές αιτίες που ταλαιπωρούν τους ανθρώπους, για εμένα, ανήκουν σε δύο κατηγορίες: τους φόβους και τις φοβίες. Ένας από τους σημαντικούς φόβους είναι η ανασφάλεια. Ανασφάλεια ότι δεν μας αγαπάνε αρκετά, που ουσιαστικά είναι φόβος απόρριψης δηλαδή ότι, δεν γινόμαστε αποδεκτοί από τους άλλους. Αυτό μπορεί να μας οδηγήσει σε φόβο μοναξιάς και απώλειας ή σε προβληματικές σχέσεις. Διότι ο φόβος απόρριψης μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική ζήλια ή υστερική συμπεριφορά που απομακρύνει τους άλλους από κοντά μας.

Φόβος και ανασφάλεια για το τι θα συμβεί στο μέλλον, π.χ. στα επαγγελματικά και οικονομικά ζητήματα, δηλαδή, φόβος αποτυχίας, που έχει, φυσικά, σοβαρό αντίκτυπο και στην προσωπική και οικογενειακή μας ζωή. Επίσης, φόβοι για ασθένειες, για να μην πονέσουμε και υποφέρουμε και φυσικά, ο φόβος του θανάτου.

Η δεύτερη κατηγορία είναι οι φοβίες ή τα λεγόμενα ψυχοσωματικά τραύματα, όπως πανικός, κλειστοφοβία, αγοραφοβία, υψοφοβία και άλλα, που είναι πιο δύσκολα να αντιμετωπιστούν διότι συχνά δε γνωρίζουμε τα αίτια τους. Αυτή ήταν και η αιτία που με οδήγησε στις μεταπτυχιακές σπουδές μου στην Τραυματοθεραπεία. Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι αυτές οι φοβίες μπορούν να αποτελέσουν ένα σοβαρό εμπόδιο στη ζωή τους, όπως: Να πάνε σε μια συνέντευξη για μια καλή θέση εργασίας, να μιλούν μπροστά σε κόσμο, να εκφράζουν άφοβα τη γνώμη τους, να ανέβουν σε αεροπλάνο, αυτοκίνητο κ.α.

Advertisment

Σας έχω ακούσει πολλές φορές να αναφέρεστε στο “πεδίο” αλλά δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς σε τι αναφέρεστε. Μπορείτε να μας εξηγήσετε;

Πολύ ευχαρίστως θα εξηγήσω τι είναι το “πεδίο”, μιας και αφορά σε μια γνώση, που κατά την άποψή μου, πρέπει να κατέχουν όλοι οι άνθρωποι, για να μπορούν να κατανοούν πράγματα που μέχρι σήμερα δεν μπορούσαν. Με τον όρο “πεδίο” εννοώ το κβαντικό πεδίο το οποίο ονομάζεται επίσης, μορφικό ή μορφογενετικό πεδίο (η έννοια του μορφογενετικού πεδίου ξεκίνησε από τον Βρετανό Βιολόγο Ρούπερτ Σέλντρεϊκ, ο οποίος συνέβαλε πολύ σημαντικά στην έρευνα και τη διάδοση αυτής της γνώσης).

Εμένα μου αρέσει να το ονομάζω «Συμπαντική μνήμη». Αυτό το πεδίο δεν ξεχνά τίποτα. Είναι σαν ένα πανταχού παρόν συνειδησιακό πεδίο, στο οποίο αποθηκεύονται όλες οι σκέψεις, πεποιθήσεις, απόψεις, συναισθήματα, καταστάσεις, συμβάντα και εφευρέσεις. Επίσης, δεν κάνει διάκριση ανάμεσα στο θετικό και το αρνητικό αλλά αποθηκεύει τα πάντα, όπως κάνει και το υποσυνείδητό μας.

Μέσω αυτού του κβαντικού πεδίου είμαστε συνδεδεμένοι όλοι μεταξύ μας, αλλά και επηρεαζόμαστε από αυτό. Σε αυτό, περιέχονται όλες οι δυνατότητες. Είναι επομένως, το πεδίο του συνόλου των καταστάσεων, τόσο των πιθανών, όσο και των απίθανων. Εν τέλει, μόνο εμείς οι ίδιοι θέτουμε τα όρια, προσδιορίζοντας τι είναι πιθανό και τι απίθανο.

Τα συναισθήματα και η φαντασία μας καθορίζουν τις δυνατότητες, ενώ οι σκέψεις μας, δυστυχώς, συνήθως τις περιορίζουν. Μέσω αυτού του πανταχού παρόντος πεδίου, μπορούμε να επικοινωνούμε μεταξύ μας οποιαδήποτε στιγμή και ανεξάρτητα από τις αποστάσεις. Αποτελεί – κατά κάποιο τρόπο – την πρωταρχική ενέργεια, από την οποία δημιουργούμε τη δική μας πραγματικότητα. Το κβαντικό πεδίο διαμορφώνεται, επομένως, ανάλογα με τη συνειδησιακή μας κατάσταση.

Έχετε δημιουργήσει και εφαρμόζετε τη μέθοδο της “Αναπαράστασης Κβαντικού Πεδίου”. Οι περισσότεροι γνωρίζουμε λίγο πολύ τι είναι η Συστημική Αναπαράσταση. Γιατί όμως ονομάζετε τη μέθοδό σας Κβαντική;

Ονομάζω την μέθοδο μου «Αναπαράσταση Κβαντικού Πεδίου» διότι σε σχέση με την οικογενειακή και συστημική αναπαράσταση δεν παρατηρεί μόνο τα συστήματα (οικογένεια, χώρα καταγωγής, θρησκεία, επάγγελμα, επιχείρηση) αλλά είναι ανοιχτή προς όλες τις αιτίες που είναι καταγεγραμμένες στο κβαντικό πεδίο που αυτές μπορεί να είναι πολλές και διαφορετικές.

Όμως αυτό που είναι σημαντικό να καταλάβουν οι άνθρωποι είναι ότι στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο σημαντικό να μάθουμε τις αιτίες του προβλήματος  αλλά να  αλλάξουμε τις χαμηλές συχνότητες στις οποίες  δονείται το πεδίο μας και που είναι ο λόγος που έλκουμε και διατηρούμε αυτές τις καταστάσεις. Όπως γνωρίζουμε και από τον “συμπαντικό νόμο της έλξης”.

Για το λόγο αυτό στη μέθοδο μου χρησιμοποιώ ειδικά “Κβαντικά εργαλεία και τεχνικές” που δημιουργούν κβαντικές συνδέσεις με ενέργειες και πληροφορίες από ανώτερα πεδία και θεραπευτικές συχνότητες που μετουσιώνουν τις χαμηλές συχνότητες του πεδίου μας. Έτσι ώστε να μπορέσουν να διορθωθούν οι πληροφορίες, οι ενέργειες και οι αιτίες που δημιουργούν τα μπλοκαρίσματα και τα προβλήματα. 

Το ιδιαίτερο στη μέθοδο μου είναι ότι οι διορθώσεις δεν γίνονται μόνο στο άτομο που κάνει την αναπαράσταση, αλλά συγχρόνως εφαρμόζονται σε όλους τους συμμετέχοντες  ισχυρές κβαντικές ενέργειες ώστε να μετουσιωθούν τα πεδία όλων. Για αυτό και ονομάζεται ‘’Αναπαράσταση Κβαντικού Πεδίου’’.

Πρόσφατα, παρουσιάσατε, στην Αθήνα, το βιβλίο σας Angelic Quantum Spirals, με μεγάλη ομολογουμένως επιτυχία. Θα θέλατε να μας πείτε σε τι αναφέρεται το βιβλίο σας;

Το βιβλίο μου, όπως το λέει και το όνομά του, αναφέρεται στο συνδυασμό τριών ισχυρών στοιχείων. Στις Αγγελικές δυνάμεις, στους Κβαντικούς Νόμους και στο συμπαντικό σύμβολο της Σπείρας. Όταν χρησιμοποιούμε το συνδυασμό αυτών των δυνάμεων, τα αποτελέσματα μοιάζουν με μικρά ή μεγάλα θαύματα, όπως επιβεβαιώνεται από τα εκατοντάδες άτομα που έχουν εφαρμόσει τη μέθοδο. Με λίγα λόγια, αυτό που ενθουσιάζει τον κόσμο σε αυτή τη μέθοδο, είναι η αποτελεσματικότητά της.

Αναπαράσταση Κβαντικού Πεδίου | Συνέντευξη με τη δημιουργό της μεθόδου Μαίρη Ζαπίτη
Το βιβλίο της Μαίρης Ζαπίτη κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Δίον

Έχετε εκδώσει το βιβλίο Angelic Quantum Spirals στη Γερμανία και πρόσφατα έχει μεταφραστεί στα Ελληνικά. Γιατί επιλέξατε να το δημοσιεύσετε πρώτα στη Γερμανία;

Ο λόγος είναι επειδή έχω μεγαλώσει και σπουδάσει στη Γερμανία και τα πρώτα σεμινάρια της μεθόδου μου Angelic Quantum Spirals πραγματοποιήθηκαν εκεί, με μεγάλη επιτυχία και αποδοχή από το κοινό. Ήδη υπάρχει τόσο μεγάλη ζήτηση κι από άλλες χώρες, που το βιβλίο σύντομα, θα κυκλοφορήσει και στα αγγλικά.

Κάνετε σεμινάρια πάνω στις Αγγελικές Κβαντικές Σπείρες και Αναπαραστάσεις Κβαντικού Πεδίου τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη Γερμανία και στις ΗΠΑ. Ομολογώ ότι εξεπλάγην όταν είδα ότι τα περισσότερα σεμινάριά σας γίνονται sold out. Θα πίστευα ότι, το θέμα που διαπραγματεύεστε είναι δύσκολο. Σας ρωτάω ευθέως λοιπόν: Γιατί σας εμπιστεύονται τόσοι άνθρωποι;

Ως κβαντική ψυχοθεραπεύτρια για πάνω από 20 χρόνια, καθημερινά, διαπραγματεύομαι τα προβλήματα και τις ανάγκες του κόσμου στις προσωπικές συνεδρίες και στην εκπαίδευση των μαθητών μου, με τη βοήθεια των ουρανίων δυνάμεων. Πιστεύω ότι, η εμπιστοσύνη που μου δείχνει ο κόσμος βασίζεται στη πολυετή και αδιάλειπτη εμπειρία μου, στα εντυπωσιακά αποτελέσματα που βλέπει στη ζωή του και στον τρόπο που συνδυάζω συνειδητά την πνευματικότητα με την επιστήμη. Αυτές, πιστεύω πως είναι και οι αιτίες, που τα σεμινάρια μου γίνονται sold out.

Έχετε συναντήσει ποτέ δυσπιστία για τη μέθοδό σας;

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω συναντήσει ιδιαίτερη δυσπιστία. Αλλά όταν συμβαίνει αυτό, οι Άγγελοι έχουν το δικό τους τρόπο να απαντούν, όπως το αναφέρω και στο βιβλίο μου. Συνήθως όμως, οι άνθρωποι που έρχονται κοντά μου βρίσκονται ήδη σε έναν δρόμο πνευματικής αναζήτησης.

Κλείνοντας τη συνέντευξη, θα ήθελα να σας κάνω μια γενική ερώτηση περί συναισθημάτων. Ποιο είναι κατά την άποψή σας, το πιο θεραπευτικό συναίσθημα, μετά το συναίσθημα της αγάπης και γιατί;

Θα απαντήσω λίγο διαφορετικά. Όχι ποιο είναι το πιο θεραπευτικό συναίσθημα αλλά ποια συναισθήματα είναι ανάγκη να θεραπευτούν πρώτα. Τα συναισθήματα που πρέπει να θεραπευτούν είναι όπως ανέφερα στη αρχή, οι φόβοι, οι ενοχές, ο θυμός και το μίσος. Θα δανειστώ εδώ, τα λόγια ενός σοφού που λέει: «το μίσος είναι σαν να πίνουμε εμείς δηλητήριο και να περιμένουμε να πεθάνει ο άλλος», ενώ με αυτόν τον τρόπο δηλητηριάζουμε τον εαυτό μας. Προτείνω να μην καταδικάζουμε εύκολα τους άλλους, χωρίς να κατανοούμε πρώτα τι τους οδήγησε σε αυτή τη συμπεριφορά. Στη συνέχεια, να δείχνουμε ενσυναίσθηση και καλοσύνη. Το πιο σημαντικό για μένα είναι η γαλήνη του νου και της ψυχής και τίποτα δεν αξίζει τόσο πολύ ώστε να την διαταράσσουμε.


Δείτε περισσότερα για τη Μαίρη Ζαπίτη στην Εναλλακτική Ατζέντα ή στην ιστοσελίδα της

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μπορούμε να αποφύγουμε την άνοια αν μάθουμε μια νέα γλώσσα;
Αν δεν το πεις εσύ, θα το πει το σώμα σου
Κάποιες φορές δεν μπορείς να πιστέψεις αυτό που βλέπεις, πρέπει να πιστέψεις αυτό που αισθάνεσαι
Έρευνα: Το «αντικοινωνικό» χαρακτηριστικό που θεωρείται σημάδι ευφυίας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση