, ,

Πώς να συντονίσετε την αναπνοή σας με τους ήχους μιας ήρεμης μελωδίας (Άσκηση)

Όταν ακούτε κλασσική μουσική, βιώνετε μια ψυχική ανάταση. Η μουσική συνδέεται με την αρμονία και όταν είναι μελωδική δημιουργεί θετικά συναισθήματα και θεραπεύει. Η

Πώς να συντονίσετε την αναπνοή σας με τους ήχους μιας ήρεμης μελωδίας (Άσκηση)

Όταν ακούτε κλασσική μουσική, βιώνετε μια ψυχική ανάταση. Η μουσική συνδέεται με την αρμονία και όταν είναι μελωδική δημιουργεί θετικά συναισθήματα και θεραπεύει. Η αναπνοή ανάλογα με το ποιόν της, δηλαδή αν είναι ήρεμη ή ταραγμένη, μεταβάλλει την φυσιολογία του σώματός, επηρεάζει τα συναισθήματα και διαμορφώνει την σκέψη.

Η αρμονική μουσική δονεί τα κύτταρά σε μια ανάλογη συχνότητα, δημιουργώντας ένα συνονθύλευμα συναισθημάτων που χορεύουν στο άκουσμά της. Προκαλεί μια ευχάριστη διάθεση και ανεβάζει τα επίπεδα της ενέργειας. Η συνειδητή αναπνοή μπορεί να γίνει μουσική! Στην ήρεμη, αρμονική αναπνοή, καθετί μέσα σας ανταποκρίνεται θετικά, από τις φυσιολογικές λειτουργίες του σώματος μέχρι τα συναισθήματα, την έμπνευση και την ευτυχία.

Advertisment

Η τέλεια αναπνοή, η αναπνοή του σοφού, η αναπνοή του ήρεμου, ευτυχισμένου ανθρώπου είναι ήσυχη και αόρατη! Η αρμονική αναπνοή είναι αυτή που δεν ακούγεται, περιλαμβάνει μια ανεπαίσθητη κίνηση στον θώρακα και στην κοιλιά και έχει ένα σταθερό μοτίβο, δεν έχει δηλαδή πολλές διακυμάνσεις. Η ακατάλληλη αναπνοή δεν έχει ομοιομορφία, μπορεί να είναι ηχηρή, να μην έχει ολοκληρωμένη εισπνοή ή εκπνοή, να περιλαμβάνει ορατή και μεγάλη κίνηση στον θώρακα και να αλλάζει διαρκώς μοτίβο.

Δημιουργήστε με την αναπνοή, τη μελωδία της ευτυχίας! Βρείτε έναν ήσυχο χώρο και επιλέξτε ένα είδος μουσικής που σας αρέσει και σας χαλαρώνει. Βρείτε μια αναπαυτική στάση και κλείστε απαλά τα βλέφαρα. Συντονιστείτε και χαλαρώστε με τον ήχο της μουσικής.

Αφήστε τον αέρα να περάσει ελεύθερα από τα ρουθούνια και χαλαρώστε το θώρακα και όλη την περιοχή της κοιλιάς κατά την εκπνοή. Φανταστείτε την αναπνοή σας σαν μουσική και δημιουργείστε με τον ρυθμό της μια αρμονική, μελωδική συμφωνία!

Advertisment

Στη συνέχεια, δοκιμάστε να μικρύνετε λίγο τις εισπνοές σας, μικρή εισπνοή, χαλαρή εκπνοή, μόνο από την μύτη και ο θώρακας κινείται ανεπαίσθητα και αναπνέετε κυρίως με το διάφραγμα. Οραματιστείτε τις νότες που φτιάχνετε με την αναπνοή σας. Σταδιακά νιώθετε τη χαλάρωση και την ηρεμία.

Συνεχίστε την άσκηση και σε λίγα λεπτά αρχίζετε να νιώθετε τη μουσική της αναπνοής. Συντονίστε την μουσική στα αυτιά σας και τη μουσική μέσα σας. Η αναπνοή γίνεται αρμονία, θεραπεύει το σώμα και τον νου, γαληνεύει την ψυχή. Εφαρμόστε την άσκηση από 12 μέχρι 30 λεπτά. Είμαστε μουσική, είμαστε αρμονία!

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ύπνωση και υπνοθεραπεία | Που χρησιμεύει η κάθε τεχνική και ποιες οι διαφορές τους
Γιόγκα: 3 απλές ασκήσεις που βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών
Διαλογισμός: «Έξυπνοι» τρόποι για να αυξήσουμε τη συγκέντρωσή μας κατά τη διάρκειά του

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση