, ,

Το ν’αγαπάς σημαίνει ν’ αγωνίζεσαι

Το ν’ αγαπάς σημαίνει ν’ αγωνίζεσαι. Ν’ αγωνίζεσαι να δώσεις στον άλλον τον εαυτό σου κι ας είναι το μόνο που έχεις. Ν’αγωνίζεσαι να

Το ν’αγαπάς σημαίνει ν’ αγωνίζεσαι

Το ν’ αγαπάς σημαίνει ν’ αγωνίζεσαι. Ν’ αγωνίζεσαι να δώσεις στον άλλον τον εαυτό σου κι ας είναι το μόνο που έχεις. Ν’αγωνίζεσαι να ξεπεράσεις τους φόβους σου, τις αναστολές σου και να προσφέρεις τα πάντα ρισκάροντας να μην στα επιστρέψει ποτέ κανείς. Ν’αγωνίζεσαι να αναδυθείς πάνω από τον εγωισμό σου και να αφήσεις τον άλλον να πορεύεται δίπλα σου χωρίς να του δίνεις εσύ το βήμα.

Η αγάπη είναι ένα συναίσθημα ευγενές. Δεν φυλακίζει τους ανθρώπους σε καταστάσεις, τους απελευθερώνει και τους ανυψώνει νοητικά και πνευματικά. Ένας αγώνας ατέρμονος είναι και χρειάζεται δύναμη, συνείδηση και συνέπεια για ν’ αγαπάς αληθινά. Κάθε μέρα πρέπει να βρίσκεις τον λόγο να αγωνιστείς κι ο λόγος αυτός πρεπει να πηγάζει από εσένα κι όχι από τον άλλον.

Advertisment

Αγάπα τον χωρίς δικαιολογίες κάθε μέρα, στις καλές του στιγμές και στις άσχημες. Αγάπα και δώσε στον άλλον αυτό που χρειάζεται κι ας μην είναι πάντα αυτό που ζητάει. Μάθε να διακρίνεις την πηγή της ευτυχίας του γιατί μπορεί να βρίσκεται μακριά από ό,τι είχες εσύ στο μυαλό σου. Αγωνίσου να τον δεχθείς όπως είναι και βοήθησέ τον να γίνει ευτυχισμένος. Αγάπα χωρίς ανταλλάγματα.

Πόσο δύσκολο… Οι περισσότεροι φοβούνται, μα εσύ μη φοβηθείς. Η αγάπη είναι μαγεία κι όταν καταφέρεις να αγαπήσεις και να αγαπηθείς αληθινά, η ύπαρξή σου ολόκληρη θα ακτινοβολεί. Τότε, και μόνο τότε, θα νιώσεις την απόκοσμη ηρεμία της αληθινής αγάπης. Μη φοβάσαι να αγωνιστείς. Πάρε μια βαθιά ανάσα και… αγάπα.

Γεωργία Θεοτικού – Photo: Author/Depositphotos

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αν δεν το πεις εσύ, θα το πει το σώμα σου
Κάποιες φορές δεν μπορείς να πιστέψεις αυτό που βλέπεις, πρέπει να πιστέψεις αυτό που αισθάνεσαι
Υπάρχει το «για πάντα»... κι είναι ωραίο να το λες
Έβαλα τα χέρια μου στις τσέπες... και βρήκα ξεχασμένα γράμματα που κάποτε τα κουβαλούσα σαν φυλαχτό...

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση