Ψάξε Μέσα Σου: Το πρόγραμμα φαινόμενο που αναπτύχθηκε στην Google, για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Το Search Inside Yourself Leadership Institute και η Εναλλακτική Ατζέντα φέρνουν για πρώτη φορά το πρόγραμμα Search Inside Yourself  από τη Σίλικον Βάλεϋ στην

Το Search Inside Yourself Leadership Institute και η Εναλλακτική Ατζέντα φέρνουν για πρώτη φορά το πρόγραμμα Search Inside Yourself  από τη Σίλικον Βάλεϋ στην Αθήνα.

21 & 22 Μαρτίου 2019

Advertisment

Ξενοδοχείο Titania

 

Στη Σίλικον Βάλεϋ, εκεί όπου στεγάζονται οι μεγαλύτεροι τεχνολογικοί κολοσσοί του κόσμου, όπως η Google, το Facebook κ.λ.π., οι επιχειρήσεις στρέφονται ολοένα και περισσότερο σε έννοιες όπως η ενσυνειδητότητα και η αυτεπίγνωση προκειμένου να δομήσουν τις ικανότητες της συναισθηματικής νοημοσύνης που απαιτούνται για να αντεπεξέλθουν σε καταστάσεις υψηλού στρες.

Advertisment

Το Search Inside Yourself Leadership Institute και η Alternative Media θα πραγματοποιήσουν για πρώτη φορά το δημοφιλές πρόγραμμα εκπαίδευσης ενσυνειδητότητας στις 21 & 22 Μαρτίου 2019, στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα γεννήθηκε στην ίδια την Google και βασίζεται σε έρευνες της νευροεπιστήμης. Σκοπός του είναι η ενίσχυση της συναισθηματικής νοημοσύνης και των ηγετικών ικανοτήτων, πρωτίστως στην εργασία και μετέπειτα στη ζωή.

Ο διευθύνων σύμβουλος του SIYLI Rich Fernandez είπε ότι οι ταχέως μεταβαλλόμενες συνθήκες εργασίας απαιτούν νέες προσεγγίσεις ηγεσίας.

«Η ενσυνειδητότητα και η συναισθηματική νοημοσύνη είναι απαιτητές ικανότητες για όσους επιθυμούν να προσαρμοστούν και να παραμείνουν ανταγωνίσιμοι στη σύγχρονη οικονομία.», είπε ο Fernandez

«Από τη μια πλευρά βλέπουμε πολλές θέσεις εργασίας να χάνονται λόγω της αυτοματοποίησης και από την άλλη, παρατηρούμε μια αξιοσημείωτη ζήτηση για ικανότητες συναισθηματικές νοημοσύνης στα ηγετικά στελέχη.

Οργανισμοί αλλά και μεμονωμένοι άνθρωποι βλέπουν τα εξαιρετικά οφέλη που φέρνει στη ζωή και στην εργασία τους η εκπαίδευση πάνω στην ενσυνειδητότητα. Κάποια από αυτά είναι η ενίσχυση της ικανότητας συγκέντρωσης και της ανθεκτικότητας καθώς και η προσαρμοστικότητα και ευστροφία σε απαιτητικές καταστάσεις»

Το Search Inside Yourself δημιουργήθηκε από μια ομάδα εργαζομένων στην Google το 2007.

Το πρόγραμμα έγινε τόσο δημοφιλές μεταξύ των εργαζομένων της Google, ώστε έπρεπε να μπουν σε λίστα αναμονής για έως και έξι μήνες. Το 2012, ιδρύθηκε το Ινστιτούτο Ηγεσίας SIY, ως ένα μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με σκοπό να φέρει την ενσυνειδητότητα σε εκατομμύρια ανθρώπου σε όλο τον κόσμο.

Το Ινστιτούτο, πλέον, προσφέρει αυτή την άκρως επιστημονική εκπαίδευση σε μεμονωμένα άτομα μέσα από δημόσια προγράμματα όπως επίσης και μέσα σε εταιρείες και οργανισμούς.

Το Ινστιτούτο Ηγεσίας SIY και η Εναλλακτική Ατζέντα συνεργάζονται για να φέρουν το διήμερο πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Αθήνα στις 21 και 22 Μαρτίου 2019.

Εισηγητές του προγράμματος θα είναι οι

Mounira Latrache

Εργαζόμενη στην Google για πολλά χρόνια και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Youtube Γερμανίας, η Mounira ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για να διαδώσει τις αρχές της ενσυνειδητότητες σε οργανισμούς αλλά και σε δημόσια προγράμματα.

 

 

Vasco Gaspar

Έχοντας εκπαιδεύσει πάνω από 10.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ο Vasco Gaspar εργάζεται ως διευκολυντής ανάδειξης ανθρώπινου δυναμικού, εμπνέοντας την αλλαγή και τη μεταμόρφωση σε οργανώσεις παγκοσμίως για έναν πιο ανθρώπινο και συνειδητό κόσμο.

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων, σε εργαζόμενους με απαιτητικές συνθήκες εργασίας αλλά και όλους όσους θέλουν να αναπτύξουν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη καθώς και τις ηγετικές τους ικανότητες.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης https://siy.enallaktikiagenda.gr/

Τα εισιτήρια διατίθενται online,  τηλεφωνικά και σε πάνω από 1.000 τοπικά σημεία σε όλη την Ελλάδα μέσω της viva.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κάθε Τρίτη με τον Μόρι: Όταν ο θάνατος γίνεται το πολυτιμότερο μάθημα ζωής
Αποκτήστε αυτά που θέλετε ενώ εκτιμάτε αυτά που έχετε
Αλεξιθυμία | Πώς είναι να ζεις όταν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τα συναισθήματά σου;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση