, ,

Τα σημειώματα μιας έφηβης σε γέφυρα της Αγγλίας σώζουν ζωές

Πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν βιώσει ακραίες κρίσεις κατάθλιψης ή αισθήματα απόγνωσης, είναι δύσκολο να φανταστούν τι θα μπορούσε να οδηγεί ένα άτομο να

Τα σημειώματα μιας έφηβης σε γέφυρα της Αγγλίας σώζουν ζωές

Πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν βιώσει ακραίες κρίσεις κατάθλιψης ή αισθήματα απόγνωσης, είναι δύσκολο να φανταστούν τι θα μπορούσε να οδηγεί ένα άτομο να θέσει τέλος στη ζωή του. Αλλά μια έφηβη από το Sunderland της Αγγλίας καταλαβαίνει από πρώτο χέρι τον εσωτερικό αγώνα αυτών των ανθρώπων και τώρα χρησιμοποιεί την εμπειρία της για να βοηθήσει και τους άλλους να ξεπεράσουν τις αυτοκτονικές τους σκέψεις.

Σύμφωνα με τον The Guardian, η Αγγλία αντιμετωπίζει μια μεγάλη κρίση ψυχικής υγείας, με τον αριθμό των αυτοκτονιών νέων ανθρώπων 10 έως 19 ετών να βρίσκονται σε ανοδική πορεία και οι πόροι για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων αναγκών στήριξης να αποδεικνύονται ανεπαρκείς. Η 18χρονη Paige Hunter είχε και εκείνη επιχειρήσει να αυτοκτονήσει λόγω της διαταραχής μετατραυματικού στρες, την οποία αντιμετώπιζε.

Advertisment

«Το συναίσθημα που υπάρχει την ώρα που διαπραγματεύεσαι το αν θα ζήσεις ή όχι είναι τρομακτικό και νιώθεις εντελώς μόνος σου» ομολογεί. «Οπότε όταν τα πράγματα άρχισαν να βελτιώνονται για μένα, θέλησα να βοηθήσω εκείνους που ένιωθαν όπως εγώ».

Η 18χρονη Αγγλίδα διάλεξε ένα χαρακτηριστικό σημείο, μία γέφυρα, την οποία επιλέγουν όσοι έχουν αυτοκτονικούς ιδεασμούς και άρχισε να αφήνει σημειώματα που περιέχουν γραπτά μηνύματα, ώστε να βοηθήσει τα άτομα αυτά να κάνουν ένα βήμα πίσω και να αποκτήσουν την αυτοπεποίθηση, τη δύναμη και την ελπίδα ώστε αρχικά να φύγουν από την γέφυρα και στη συνέχεια να ζητήσουν βοήθεια.

Οκτώ άνθρωποι έχουν επικοινωνήσει μαζί της μέχρι στιγμής, για να της εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους για την παρουσία αυτών των απλών γραπτών μηνυμάτων σε διάφορα σημεία της γέφυρας. Μέχρι σήμερα, έχει φτιάξει 240 σημειώματα που περιέχουν μηνύματα όπως: «Τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Κρατήσου», «Ο κόσμος είναι πολύ καλύτερος με εσένα», «Είχες μια άσχημη μέρα; Βάλτε το χέρι σου στην καρδιά σου. Μπορείς να τη νιώσεις; Αυτό λέγεται σκοπός. Είσαι ζωντανός για ένα λόγο, οπότε μην τα παρατάς». Η αστυνομία της περιοχής τη βράβευσε γι’ αυτή της την απόφαση και για τα εμψυχωτικά της μηνύματα.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

The Tavros Project: Η πρώτη πολυκατοικία στην Ελλάδα με μηδενικούς λογαριασμούς ρεύματος
Μια σκάλα για τολμηρούς στη Νορβηγία | Η εντυπωσιακή θέα των φιορδ που κόβει την ανάσα (βίντεο)
Η συγκλονιστική στιγμή που φάλαινα ζητάει βοήθεια από δύτες | Μεγάλη μάζα σκουπιδιών είχε κολλήσει στο στόμα της (βίντεο)
5 ανησυχητικές συμπεριφορές που μπορεί να έχει το κουτάβι σας και θα πρέπει να τις προσέξετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση