,

“Η φιλοσοφία μου για μια ευτυχισμένη ζωή”: Η ιστορία του ξεχωριστού Sam Berns (Βίντεο)

Ο κόσμος υποκλίθηκε μπροστά σε αυτό τον ξεχωριστό άνθρωπο, τον Sam Berns, ο οποίος παρά την σπανιότατη ασθένειά του, ακόμα και λίγο πριν το

"Η φιλοσοφία μου για μια ευτυχισμένη ζωή": Η ιστορία του ξεχωριστού Sam Berns (Βίντεο)

Ο κόσμος υποκλίθηκε μπροστά σε αυτό τον ξεχωριστό άνθρωπο, τον Sam Berns, ο οποίος παρά την σπανιότατη ασθένειά του, ακόμα και λίγο πριν το θάνατό του, παρέδιδε πολύτιμα μαθήματα ζωής. Ο Sam Berns έκανε γνωστή σε όλο τον κόσμο την “προγηρία”, μια σπάνια ασθένεια που επιταχύνει τη γήρανση. Στα 17 του χρόνια, έμοιαζε ήδη να βρίσκεται σε βαθιά γεράματα.

Οι γιατροί είχαν πει στους γονείς του ότι θα ζούσε μέχρι τα 13. Εκείνος όμως κατάφερε να ζήσει περισσότερο και εκείνα τα τελευταία χρόνια έδινε ομιλίες και συνεντεύξεις, μιλώντας για την ασθένειά του, τη δύναμη ψυχής που επεδείκνυε και τη φιλοσοφία του για τη ζωή.

Advertisment

Ο ίδιος είχε πει ότι “Υπάρχουν πολλά εμπόδια στη ζωή μου, δεν θέλω όμως οι άνθρωποι να με λυπούνται… Δεν σπαταλώ ενέργεια με το να στεναχωριέμαι για τον εαυτό μου και να σκέφτομαι δυσάρεστα πράγματα. Προσπαθώ να περιβάλλομαι από ανθρώπους που θέλω να είμαι μαζί τους και συνεχίζω, προχωράω μπροστά. Με αυτή τη φιλοσοφία, αυτό τον τρόπο σκέψης, ελπίζω να έχετε όλοι σας μια χαρούμενη ζωή”.

Οι γονείς του, γιατροί στο επάγγελμα, δημιούργησαν το Ίδρυμα Έρευνας για την Προγηρία (Progeria Research Foundation), τον μοναδικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό παγκοσμίως, με σκοπό την έρευνα για την προγηρία και το 2002 ερευνητές του ιδρύματος ανακάλυψαν το γονίδιο που είναι υπεύθυνο για την προγηρία, γεγονός που δίνει ελπίδα για την εύρεση θεραπείας και την καλύτερη διάγνωσή της. Η ζωή του και ο αγώνας της οικογένειάς του μεταφέρθηκαν στη μεγάλη οθόνη με το ντοκιμαντέρ “Η ζωή σύμφωνα με τον Σαμ” (Life According to Sam).

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε στο βίντεο τους ελληνικούς υπότιτλους.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Πωλητής για μία ώρα»: Οι καλλιτέχνες που στήριξαν το περιοδικό Σχεδία
Ζευγάρι νομάδων μελισσοκόμων ταξιδεύουν τα μελίσσια τους στα σχολεία της βόρειας Ελλάδας
«Απλώς κάντε το»: Η συμβουλή ενός 94χρονου με φυσική κατάσταση εφήβου
Μαθητής λυκείου από την Αλεξανδρούπολη πήρε πλήρη υποτροφία στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση