,

Το πρώτο μουσείο με φλιπεράκια στην Ελλάδα άνοιξε και υπόσχεται να μας χαρίσει ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού

Στο κέντρο της Αθήνας, κάπου ανάμεσα σε τουρίστες και αρχαιότητες, μόλις άνοιξε το πρώτο μουσείο φλίπερ (pinball) της Ελλάδας και εκτός από ατέλειωτες ώρες

Το πρώτο μουσείο με φλιπεράκια στην Ελλάδα άνοιξε και υπόσχεται να μας χαρίσει ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού

Στο κέντρο της Αθήνας, κάπου ανάμεσα σε τουρίστες και αρχαιότητες, μόλις άνοιξε το πρώτο μουσείο φλίπερ (pinball) της Ελλάδας και εκτός από ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού, μας ταξιδεύει και στο παρελθόν, στα ανέμελα παιδικά μας χρόνια.

Εδώ, μπορούν να έρθουν άνθρωποι όλων των ηλικιών και πληρώνοντας απλά το εισιτήριο εισόδου, μπορούν να παίξουν για όσες ώρες το επιθυμούν. Το μουσείο διαθέτει 110 σπάνιες μηχανές φλίπερ από το 1960 μέχρι και το 2007. Τα φλιπεράκια είναι τέλεια συντηρημένα και έτοιμα για παιχνίδι.

Advertisment

Μπαίνοντας στη μεγάλη αίθουσα αντικρίζουμε έναν πολύχρωμο κόσμο γεμάτο φωτάκια, χαρακτηριστικούς ήχους, ακόμα και εντυπωσιακά έργα ζωγραφικής. Οι ιδιοκτήτες θέλησαν να παρουσιάσουν και να θυμίσουν στον κόσμο τα παρελθοντικά αυτά τεχνολογικά θαύματα, ώστε να διατηρηθεί η ιδιαιτερότητά τους στο πέρασμα του χρόνου.

Η ιστορία μάλιστα του παιχνιδιού είναι ιδιαίτερη. Ήταν ιδέα της γαλλικής αριστοκρατίας, η οποία όταν δεν μπορούσε να παίξει κρίκετ έξω λόγω βροχής, έπρεπε να βρει μια άλλου είδους εσωτερική δραστηριότητα. Έτσι, οι αριστοκράτες ανακάλυψαν τον πρόδρομο του φλίπερ, το οποίο εξελίχθηκε σε αυτό που παίζαμε κι εμείς πριν από λίγες δεκαετίες.

Το μουσείο είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 10:00 μέχρι τις 23:00 και βρίσκεται στην Πλάκα, Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Μακρή 2. Στο χώρο υπάρχει πωλητήριο με αναμνηστικά καθώς και «ξεναγοί» που γνωρίζουν στο κοινό τις τεχνικές.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μιλάνο | Μία απίστευτη οπτική παραίσθηση φτιάχτηκε στον κεντρικό σταθμό (εικόνες + βίντεο)
Σήμερα η Τελετή Αφής: Η Ολυμπιακή Φλόγα ανάβει στην Αρχαία Ολυμπία
Γιατί μένουμε σε βαρετές σχέσεις;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση