, , ,

Μέγαρο Μουσικής: Τρεις μέρες αφιερωμένες στο έργο του Μάνου Ελευθερίου

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών αποχαιρετά τον δημιουργό που χάραξε στη συλλογική μας μνήμη έναν ποταμό από διαυγείς στίχους και εικόνες με ένα τριήμερο πλούσιο

Μέγαρο Μουσικής: Τρεις μέρες αφιερωμένες στο έργο του Μάνου Ελευθερίου

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών αποχαιρετά τον δημιουργό που χάραξε στη συλλογική μας μνήμη έναν ποταμό από διαυγείς στίχους και εικόνες με ένα τριήμερο πλούσιο αφιέρωμα. Ο Μάνος Ελευθερίου γεννήθηκε στη Σύρο (12 Μαρτίου 1938). Ήταν μεγάλος ποιητής, στιχουργός και πεζογράφος, τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος (2005) για τον Καιρό των χρυσανθέμων, και για το σύνολο του έργου του (2013) από την Ακαδημία Αθηνών. Πέθανε στις 22 Ιουλίου 2018.

Στο πρώτο μέρος του προγράμματος παρουσιάζεται σε πρώτη θεατροποιημένη εκτέλεση ο «Νοητός λύκος», το magnum opus του Μάνου Ελευθερίου. Σκηνοθετεί ο Δημήτρης Λιγνάδης. Τη θεατρική προσαρμογή και τη μουσική σύνθεση υπογράφει ο Γιώργος Ανδρέου.

Advertisment

Στο δεύτερο μέρος που τιτλοφορείται Σταθμοί στα ωραιότερα τραγούδια του, οι πιο εκφραστικές φωνές της ελληνικής μουσικής σκηνής παρουσιάζουν τα ομορφότερα ποιήματα του Μάνου Ελευθερίου σε μουσική μεγάλων Ελλήνων συνθετών. Ερμηνεύουν οι: Γιώργος Νταλάρας, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Χρήστος Θηβαίος και Μάρθα Φριντζήλα. Συμμετέχει λαϊκή ορχήστρα 12 μουσικών. Τρεις θα είναι οι μεγάλες συναυλίες, στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης την Παρασκευή 26, το Σάββατο 27 και τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου στις 20:30.

«Όταν έγιναν οι πρώτες συνεννοήσεις για το αφιέρωμα στο έργο του, θεωρούσαμε πως ο Μάνος Ελευθερίου θα ήταν σήμερα μαζί μας. Δυστυχώς ο θάνατός του μας στέρησε αυτή τη χαρά. Ωστόσο, αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε το αφιέρωμα γιατί είναι πολύ σημαντικό για εμάς να τιμήσουμε τη μνήμη του μέσα από τις τρεις αυτές συναυλίες» είπε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Μίλτος Λογιάδης, στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε για την παρουσίαση του αφιερώματος.

Το αφιέρωμα αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και της View Master Films και εντάσσεται στο πλαίσιο του κύκλου Μουσικά πορτρέτα. Οι τιμές εισιτηρίων ξεκινούν από 10 ευρώ για φοιτητές, νέους έως 25 ετών, άνεργους, ΑΜΕΑ, 65+ και πολύτεκνους. Τα υπόλοιπα εισιτήρια έχουν ως εξής: 15, 24, 30, 38, 46 και 55 ευρώ.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης | Μαραθώνιος ποίησης στα Προπύλαια του ΕΚΠΑ
26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Απονεμήθηκαν τα βραβεία
Άνθρωποι και ολογράμματα στην ίδια σκηνή
Ελληνικό Ωδείο Αθηνών: Αποκαθίσταται και θα λειτουργήσει ξανά μετά από 50 ολόκληρα χρόνια

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση