6 σημάδια που μαρτυρούν ότι δεν νιώθει το ίδιο για σένα…

Όλοι μισούμε αυτή τη φράση όταν την παραδεχόμαστε στον εαυτό μας ή την ακούμε από φίλους μας. Κυρίως επειδή ισχύει και εμείς ζούσαμε μέχρι

6 σημάδια που μαρτυρούν ότι δεν νιώθει το ίδιο για σένα...

Όλοι μισούμε αυτή τη φράση όταν την παραδεχόμαστε στον εαυτό μας ή την ακούμε από φίλους μας. Κυρίως επειδή ισχύει και εμείς ζούσαμε μέχρι εκείνη τη στιγμή μέσα στην άρνηση. Το γεγονός ότι δεν μας παίρνει τηλέφωνο, δεν οφείλεται στη χαμηλή μπαταρία του κινητού, αλλά στην έλλειψη ενδιαφέροντος.

Και είναι κάτι που συμβαίνει συχνά, γιατί δεν είναι πάντα εφικτή η αμοιβαιότητα των συναισθημάτων. Φυσικά, υπάρχουν ορισμένα προειδοποιητικά σημάδια τόσο στα πρώτα ραντεβού, όσο και στην ίδια τη σχέση. Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις, ανάλογα με την ιδιαιτερότητα της προσωπικότητας του καθενός. Ωστόσο, καλό είναι να έχουμε υπόψη μας και τα παρακάτω σημάδια.

Advertisment

6 σημάδια που μαρτυρούν ότι δεν νιώθει το ίδιο για σένα…

1. Μιλά συχνά για πρώην σχέσεις

Δεν είναι κακό να αναφέρεται η/ο πρώην σε κάποια ουδέτερα πλαίσια, όπως για παράδειγμα «Ο πρώην μου κρατά τα παιδιά αυτή την εβδομάδα». Αλλά αν μιλά αδιάκοπα για τις προηγούμενες σχέσεις του, σημαίνει ότι ίσως υπάρχουν άλυτα προβλήματα και συναισθήματα, όπως οργή, πικρία ή και αμφιβολία. Το καλύτερο είναι στην αρχή μιας σχέσης, και τα δύο μέρη να είναι ειλικρινή μεταξύ τους ως προς τη συναισθηματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

2. Δηλώνει πως δεν είναι έτοιμος/η για σχέση

Υπάρχουν και οι φορές που ο άλλος μπορεί να το δηλώσει ευθέως, αλλά εμείς να το αγνοήσουμε, επειδή μας αρέσει πολύ. Και δεν έχει σημασία πόσο εκπληκτικοί και ξεχωριστοί είμαστε, αν δεν υπάρχει το σωστό timing. Συνεπώς, δεν υπάρχει λόγος να σπαταλάμε το χρόνο μας με κάποιον που δεν επιθυμεί τα ίδια πράγματα με εμάς.

Διαβάστε επίσης: 4 δυσλειτουργικά πράγματα που κάνουν οι άνθρωποι για να αποφύγουν την απόρριψη και Μια απλή τεχνική για να απαλλαγείτε από το φόβο της απόρριψης!

Advertisment

3. Βιάζεται να μπει αμέσως σε σχέση

Υπάρχει βέβαια και η άλλη πλευρά. Αν η νέα μας γνωριμία μας εκφράσει πολύ σύντομα ακραία συναισθήματα αγάπης και λατρείας και δηλώσει πως θέλει δέσμευση, κάτι περίεργο μάλλον συμβαίνει. Οι σχέσεις μπορούν να επιτύχουν μόνο αν υπάρχει μια στέρεα βάση γνωριμίας, όπως κοινά ενδιαφέροντα και εμπειρίες. Το γεγονός ότι παραγγέλνουμε το ίδιο πιάτο όταν είμαστε στο εστιατόριο, δεν σημαίνει ότι είμαστε και απόλυτα ταιριαστοί.

4. Δεν μας προτείνει ραντεβού

Αυτό θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένο, αλλά πολλές φορές η άρνηση είναι τόσο έντονη, που δεν δεχόμαστε την αλήθεια. Μπορεί να μιλάμε για καιρό μέσω μηνυμάτων και να μην έχει προτείνει να βρεθούμε από κοντά. Αν αναζητάτε ένα απλό φλερτ, τότε τα μηνύματα είναι αρκετά. Όμως, αν θέλετε κάτι άλλο, τότε χρειάζεται να προχωρήσετε στην πραγματική ζωή. Κι αν δεν έχετε άλλη υπομονή, απλά μην περιμένετε. Δεν χρειάζεται να πιέζουμε κανέναν.

5. Είναι πολύ απόμακρος/η

Αυτό και πάλι θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένο. Επίσης, αν δεν θέλει να συναντηθούμε σπίτι του/της, αν κρύβει συνεχώς πράγματα, ίσως τότε υπάρχει ένα σημαντικό μέρος της ζωής του που θέλει να κρατήσει μακριά από εμάς. Και αυτό δηλώνει ότι μάλλον δεν ενδιαφέρεται να μοιραστεί ιδιαίτερα τη ζωή του/της μαζί μας.

6. Δεν νιώθουμε ενθουσιασμό

Μπορεί να κάνει μια συναρπαστική δουλειά, να έχει ένα όμορφο διαμέρισμα, να είναι φιλόζωος/η, αλλά και πάλι εμείς δεν νιώθουμε αυτό το χαρακτηριστικό σκίρτημα στην καρδιά. Η χημεία δεν είναι πάντα στιγμιαία, μπορεί να ξεδιπλωθεί σταδιακά. Αλλά από ένα σημείο και μετά, μπορούμε να αντιληφθούμε αν αυτή η φλόγα λείπει. Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι καλύτερα να αποχωρούμε ήσυχα και με σεβασμό από αυτή τη γνωριμία/σχέση.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η φράση που καταστρέφει τις σχέσεις, σύμφωνα με ψυχολόγο του Χάρβαρντ
Πενθώντας μία σχέση, πενθώντας για μία σχέση ή πενθώντας σε μία σχέση;
Οικογένεια... ένας θεσμός με πολλές δομές
Soft ghosting | Τι είναι και τα σημάδια για να καταλάβετε ότι το έχετε πάθει

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση