,

Οι 10 καλύτερες Χριστουγεννιάτικες ταινίες όλων των εποχών (Βίντεο)

Μία πραγματικά σπουδαία Χριστουγεννιάτικη ταινία χρειάζεται να μας βάζει στο κλίμα των γιορτών χωρίς προσπάθεια. Εκτός από τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, τον γνωστό

Οι 10 καλύτερες Χριστουγεννιάτικες ταινίες όλων των εποχών (Βίντεο)

Μία πραγματικά σπουδαία Χριστουγεννιάτικη ταινία χρειάζεται να μας βάζει στο κλίμα των γιορτών χωρίς προσπάθεια. Εκτός από τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, τον γνωστό στολισμό και τις βόλτες στη γιορτινή ατμόσφαιρα των πόλεων, οι Χριστουγεννιάτικες ταινίες είναι παραδοσιακά πια μέρος των διακοπών μας.

Αυτού του τύπου οι ταινίες διαθέτουν το δικό τους σύστημα αξιολόγησης. Δεν χρειάζεται να είναι καλές με τον τρόπο που συνήθως απαιτούμε από τις άλλες ταινίες, αλλά η επιτυχία τους κρίνεται από το πόσο μπορούν να διασκεδάσουν το κοινό κάθε ηλικίας, ενώ ταυτόχρονα μας δημιουργούν ένα γλυκό συναίσθημα που ταιριάζει απόλυτα με το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Πολλές από τις πιο αγαπημένες είναι κλασικές παλιές ταινίες που βλέπαμε από μικρά παιδιά στην τηλεόραση και οι οποίες «ξυπνούν» και συναισθήματα νοσταλγίας. Το Christmas Carol του Τσαρλς Ντίκενς παραμένει το πιο δημοφιλές Χριστουγεννιάτικο παραμύθι και από το 1843 μέχρι σήμερα έχουν δημιουργηθεί πολλές ταινίες βασισμένες σε αυτό.

Από την άλλη πλευρά, μία σκοτεινή, αλλά κλασική Χριστουγεννιάτικη ταινία θεωρείται και ο «Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης» του Tim Burton. Στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζονται οι δημοφιλέστερες Χριστουγεννιάτικες ταινίες όλων των εποχών, για να διαλέξετε αυτή που σας ταιριάζει περισσότερο.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε