6 κορυφαία τεστ προσωπικότητας που αξίζει να κάνετε

Η Εναλλακτική Δράση έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 200 τεστ τα οποία δίνουν τη δυνατότητα σε αυτόν που τα απαντάει, να ψυχαγωγηθεί, να προβληματιστεί, να

6 κορυφαία τεστ προσωπικότητας που αξίζει να κάνετε

Η Εναλλακτική Δράση έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 200 τεστ τα οποία δίνουν τη δυνατότητα σε αυτόν που τα απαντάει, να ψυχαγωγηθεί, να προβληματιστεί, να τεστάρει τις γνώσεις του αλλά και γνωρίσει μέσα από αυτά τον εαυτό του και τις κρυφές πτυχές του. Μια βασική κατηγορία τεστ η οποία εμπλουτίζεται συνεχώς είναι και τα Τεστ Προσωπικότητας.

Είναι τεστ τα οποία παρουσιάζουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού καλύπτουν μια πολύ μεγάλη γκάμα θεματολογίας, γύρω από τον εαυτό και τα χαρακτηριστικά του, αλλά κυρίως επειδή μέσα από αυτά τα τεστ μπορούμε πολλές φορές να πάρουμε απαντήσεις σε ερωτήματα που μας απασχολούν σχετικά με εμάς τους ίδιους.

Advertisements

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 6 από τα καλύτερα Τεστ Προσωπικότητας που έχουμε δημοσιεύσει και πιστεύουμε πως ο καθένας μας αξίζει να κάνει.

Τεστ Προσωπικότητας: Είστε έτοιμοι να ζήσετε μια Υπέροχη Ζωή;1. Τεστ Προσωπικότητας: Είστε έτοιμοι να ζήσετε μια Υπέροχη Ζωή;

Σίγουρα όλοι μας έχουμε αναρωτηθεί πως θα ήταν και τι ακριβώς σημαίνει το να ζούμε μια Υπέροχη Ζωή. Μήπως όμως την ζούμε ήδη και δεν το γνωρίζουμε; Πολλές είναι εκείνες οι φορές που «πελαγώνουμε» μέσα στην ημέρα, θεωρούμε πως τίποτα δεν πάει σωστά και αναρωτιόμαστε τι κάνουμε λάθος.

Βλέπουμε ανθρώπους χαμογελαστούς και ευτυχισμένους και είναι μαθηματικά βέβαιο πως η πρώτη ερώτηση που μας έρχεται στο μυαλό είναι: «Πως το κάνει;» και η αμέσως επόμενη είναι: «Μα δεν έχει προβλήματα αυτός ο άνθρωπος;». Όλοι μας έχουμε προβλήματα, και σίγουρα οι πολλές υποχρεώσεις της καθημερινότητάς μας, μας κρατούν ένα βήμα πίσω από το να απολαύσουμε την ίδια την ζωή. Δημιουργήσαμε για εσάς ένα τεστ εμπνευσμένο από τη σειρά των βιβλίων του Robin Sharma «Για μια Υπέροχη Ζωή», που θα σας δείξει το κατά πόσο είστε έτοιμοι να ζήσετε μια Υπέροχη Ζωή! Κάντε το τεστ ΕΔΩ

2. Πόσο διεισδυτική αντίληψη έχετε; (Τεστ με εικόνες)

Στο συγκεκριμένο τεστ με εικόνες θα δείτε ανθρώπους, πρόσωπα και καταστάσεις και θα κληθείτε να υποθέσετε – μαντέψετε τα συναισθήματα, τις σκέψεις τους ή τι είχε προηγηθεί. Ουσιαστικά θα δοκιμαστεί η ικανότητά σας να διεισδύετε στους άλλους.

Advertisements

Η ικανότητά μας να διαβάζουμε τους άλλους καλλιεργείται με πολλούς τρόπους, όπως το διάβασμα, η ανάπτυξη της ενσυναίσθησης και της συναισθηματικής νοημοσύνης, η εμπειρία της ζωής κ.λ.π. Είναι πάντα ενδιαφέρον όμως πως διαφορετικοί άνθρωποι βλέπουν εντελώς διαφορετικά συναισθήματα, σκέψεις, καταστάσεις. Δείτε λοιπόν πόσο διεισδυτικοί είστε και πόσο καλά καταλαβαίνετε τους άλλους. Κάντε το τεστ ΕΔΩ

3. Τεστ με εικόνες: Τι εκπέμπει η αύρα σας στους άλλους;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι μηνύματα εκπέμπετε στους άλλους όταν βρίσκεστε σε μια συγκέντρωση; Έχουμε δει ότι η γλώσσα του σώματος λέει πολλές φορές περισσότερα από ότι ο λόγος. Πριν καν εκφραστεί κάποιος διαμέσου της ομιλίας, ξεκινάει μια πολύ ενδιαφέρουσα συνεννόηση με αυτούς που είναι γύρω του. Ορίζονται όρια, προϋποθέσεις, δίδονται προσκλήσεις ή υψώνονται τείχη. Μαγνητίζουμε ή απωθούμε, δημιουργούμε φιλικά ή εχθρικά συναισθήματα, γοητεύουμε ή τρομάζουμε τους άλλους.

Σε αυτό το τεστ θα επιχειρήσουμε να εντοπίσουμε ποιο είναι εκείνο το πρώτο μήνυμα που εκπέμπετε στους άλλους όταν σας δουν. Κάντε το τεστ ΕΔΩ

4. Τεστ: Ποιο είναι το χρώμα της αύρας σας;

Υπάρχουν αναλύσεις επί αναλύσεων πάνω στην αύρα και στη σημασία των χρωμάτων της. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιο είναι το χρώμα της αύρας σας; Ε να λοιπόν που θα το διαπιστώσετε στο παρακάτω διασκεδαστικό τεστ προσωπικότητας.

Κάντε το τεστ ΕΔΩ.

 

 

5. Τεστ: Βρείτε ποια είναι η αναλογία λογικής – συναισθήματος μέσα σας

Όλοι μας έχουμε αναρωτηθεί κατά διαστήματα εάν η λογική υπερισχύει του συναισθήματός μας ή το αντίθετο. Σε αυτό τεστ προσωπικότητας θα ανακαλύψετε ακριβώς αυτό.

Κάντε το τεστ ΕΔΩ

 

6. Τεστ: Ποιος είναι ο ρόλος σας στη σκακιέρα της ζωής;

Το σκάκι δεν είναι ένα τυχαίο παιχνίδι. Έχει πάρα πολλούς συμβολισμούς και πολλά μαθήματα να μας διδάξει για τη ζωή. Για τους ανθρώπους που βλέπουν πέρα από την επιφάνεια, το σκάκι είναι πολλά περισσότερα από ένας τρόπο να οξύνουμε την ευφυία μας.

Και ενώ όλοι γεννιόμαστε στρατιώτες, πιόνια, κάποια στιγμή καλούμαστε να αναλάβουμε το ρόλο της πίσω σειράς, αυτής δηλαδή που εξουσιάζει, που έχει ικανότητες και αποτελεί το κέντρο των αποφάσεων. Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να παραμένουν πιόνια και αυτό δεν είναι κακό, είναι μάλιστα η φυσική κατάσταση των πραγμάτων, όμως όλοι, έχουμε τις δυνατότητες να γίνουμε κάτι παραπάνω από απλοί παρατηρητές, ακόλουθοι ή οπαδοί. Είστε ο βασιλιάς, η βασίλισσα, ο ίππος, ο αξιωματικός ή ο πύργος; Κάντε το τεστ ΕΔΩ

Advertisements

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τεστ: Μήπως ζεις ανάμεσα σε ηλίθιους;
5 κορυφαία Πανεπιστημιακά Τεστ που αξίζει να κάνετε
Κουίζ: Πόσο καλά γνωρίζετε τα 7 Θαύματα της Αρχαιότητας;
6 κορυφαία τεστ προσωπικότητας που αξίζει να κάνετε

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε