,

10 πρωτότυπες ιδέες για να διακοσμήσουμε χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Προσφέρετε στους αγαπημένους σας το δώρο που σίγουρα όλοι επιθυμούν στις γιορτές των Χριστουγέννων: Χριστουγεννιάτικα μπισκότα. Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη και για εσάς,

10 πρωτότυπες ιδέες για να διακοσμήσουμε χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Προσφέρετε στους αγαπημένους σας το δώρο που σίγουρα όλοι επιθυμούν στις γιορτές των Χριστουγέννων: Χριστουγεννιάτικα μπισκότα. Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη και για εσάς, αφού η συνταγή παρασκευής τους είναι απλή και η ίδια με τα κανονικά μπισκότα που καταναλώνουμε τον υπόλοιπο χρόνο.

Η διαφορά εδώ βρίσκεται στο σχήμα και στη διακόσμηση: Πράσινα έλατα, χαριτωμένοι χιονάνθρωποι, νόστιμες χιονονιφάδες. Τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα χρειάζονται φαντασία και δημιουργικότητα και εδώ σας προτείνουμε ορισμένες ιδέες.

Advertisment

10 πρωτότυπες ιδέες για να διακοσμήσουμε χριστουγεννιάτικα μπισκότα

1. Χριστουγεννιάτικες καρδιές με γλάσο

Πριν ψήσετε τα μπισκότα σας, κόψτε τη ζύμη σε σχήμα καρδιάς. Όσο ψήνετε, ξεχωρίστε το γλάσο και χρωματίστε το κάθε ένα με κόκκινο, πράσινο και λευκό χρώμα. Αν χρειαστεί αραιώστε ελαφρώς το γλάσο με νερό. Βάλτε το κάθε διαφορετικό χρώμα σε ξεχωριστό κορνέ ζαχαροπλαστικής. Όταν τα μπισκότα κρυώσουν, επικαλύψτε με το γλάσο.

2. Γιορτινά μπισκότα κανέλας

10 πρωτότυπες ιδέες για να διακοσμήσουμε χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Πριν ψήσετε τα μπισκότα σας, δώστε τους κυκλικό σχήμα. Στη συνέχεια, βουτήξτε τα σε ένα μικρό μπολ με κανέλα και καστανή ζάχαρη. Τοποθετήστε τα στο ταψί και πατήστε ελαφρά.

Advertisment

3. Σοκολατένια δέντρα

10 πρωτότυπες ιδέες για να διακοσμήσουμε χριστουγεννιάτικα μπισκόταΚόψτε τη ζύμη σε σχήμα ελάτου. Ψήστε τα, στη συνέχεια αφήστε τα να κρυώσουν. Βουτήξτε το μισό μπισκότο σε λιωμένη μαύρη σοκολάτα και πασπαλίστε με πολύχρωμη τρούφα.

4. Λευκά σοκολατένια δέντρα

10 πρωτότυπες ιδέες για να διακοσμήσουμε χριστουγεννιάτικα μπισκόταΑκολουθήστε την προηγούμενη διαδικασία για το σχήμα. Όταν κρυώσουν, ραντίστε με λιωμένη λευκή σοκολάτα σε όποιο σχηματισμό επιθυμείτε και προσθέστε πράσινο γλάσο ανάμεσα στο λευκό χρώμα.

5. Λευκές χριστουγεννιάτικες σταγόνες απόλαυσης

10 πρωτότυπες ιδέες για να διακοσμήσουμε χριστουγεννιάτικα μπισκόταΔώστε στη ζύμη σας κυκλικό σχήμα. Όταν κρυώσουν τα μπισκότα, καλύψτε με κρέμα βανίλιας. Πασπαλίστε με βρώσιμα φύλλα ασημιού.

6. Μικρά πολύχρωμα «ντόνατς»

10 πρωτότυπες ιδέες για να διακοσμήσουμε χριστουγεννιάτικα μπισκόταΔώστε στη ζύμη σας κυκλικό σχήμα. Στη συνέχεια, με ένα λεπτό μαχαίρι, αφαιρέστε έναν μικρό κύκλο από κάθε κομμάτι. Ψήστε και όταν κρυώσουν, καλύψτε με κρέμα βανίλιας και διακοσμήστε με κόκκινη και πράσινη τρούφα σοκολάτας.

7. Χριστουγεννιάτικες κάλτσες με γλάσο

10 πρωτότυπες ιδέες για να διακοσμήσουμε χριστουγεννιάτικα μπισκόταΔώστε στη ζύμη σας σχήμα κάλτσας. Καλύψτε τη μισή επιφάνεια με πράσινη χρωστική. Όταν κρυώσουν, διακοσμήστε το κάτω μέρος του κάθε μπισκότου με πράσινο γλάσο και το πάνω μισό με λευκό. Πριν κρυώσει το γλάσο, μπορείτε με μια οδοντογλυφίδα να κάνετε όποιο σχέδιο επιθυμείτε.

8. Σοκολατένια αστέρια

10 πρωτότυπες ιδέες για να διακοσμήσουμε χριστουγεννιάτικα μπισκόταΔώστε στη ζύμη σας το σχήμα αστεριού. Ψήστε τα και όταν κρυώσουν, καλύψτε με κρέμα σοκολάτας: πασπαλίστε με βρώσιμα φύλλα χρυσού.

9. Σοκολατένιες χιονονιφάδες

10 πρωτότυπες ιδέες για να διακοσμήσουμε χριστουγεννιάτικα μπισκόταΚαθώς φτιάχνετε τη ζύμη, προσθέστε στα υγρά υλικά σας λιωμένη κουβερτούρα. Έτσι, τα μπισκότα σας θα βγουν σοκολατένια. Στη συνέχεια δώστε τους σχήμα χιονονιφάδας. Προσθέστε κρέμα βανίλιας σε ένα λεπτό κορνέ ζαχαροπλαστικής και διακοσμήστε το πάνω μέρος του μπισκότου όπως εσείς επιθυμείτε.

10. Γιορτινοί χιονάνθρωποι

10 πρωτότυπες ιδέες για να διακοσμήσουμε χριστουγεννιάτικα μπισκόταΔώστε μορφή στη ζύμη σας πριν την ψήσετε. Ξεχωρίστε το ¼ του γλάσου σας και χωρίστε το στη μέση. Χρωματίστε το ένα μέρος με κόκκινο και το άλλο με πράσινο χρώμα. Αραιώστε το γλάσο ελαφρώς με νερό. Καλύψτε τα μπισκότα με το λευκό βασικό γλάσο και στη συνέχεια διακοσμήστε με το κόκκινο και πράσινο. Στο τέλος, προσθέστε μικρές σοκολατένιες καραμέλες ως κουμπιά.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Συνταγή | Παραδοσιακή σκορδαλιά με ψωμί (βίντεο)
Εύκολη συνταγή για λαγάνα | Με υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας
4 φαγητά που δεν είχατε σκεφτεί ότι μπορείτε να προσθέσετε ρίγανη για extra γεύση
Pancakes: 15 συνταγές για πρωινό, δεκατιανό και απογευματινό

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση