Breathwork: Όταν η Αναπνοή γίνεται εργαλείο προσωπικής ανάπτυξης | Με τον Νεοζηλανδό Paul Jones

Αναπνοή και Ζωή είναι δυο έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες. Αρκούν 3 περίπου λεπτά χωρίς αναπνοή, για να αρχίσει ένας ζωντανός οργανισμός, να καταρρέει. Η καλή

Breathwork: Όταν η Αναπνοή γίνεται εργαλείο προσωπικής ανάπτυξης

Αναπνοή και Ζωή είναι δυο έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες. Αρκούν 3 περίπου λεπτά χωρίς αναπνοή, για να αρχίσει ένας ζωντανός οργανισμός, να καταρρέει. Η καλή μας υγεία βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με την αναπνοή και δεν μιλάμε μόνο για τη σωματική αλλά και για την ψυχική μας υγεία.

Οι σκέψεις, συνειδητές και υποσυνείδητες, και τα συναισθήματά μας μπορούν επίσης να την επηρεάσουν και να τη διαταράξουν, με αποτέλεσμα, η διαταραγμένη αναπνοή, να επηρεάσει – με τη σειρά της – τον τρόπο που λειτουργούμε και σκεφτόμαστε.

Η αναπνοή μας, λοιπόν, μπορεί να επηρεαστεί από τα πάντα αλλά μπορεί και να επηρεάσει τα πάντα. Μπορεί να μας οδηγήσει στην ασθένεια αλλά και στη θεραπεία. Όλα εξαρτώνται, από τον τρόπο που θα τη χρησιμοποιήσουμε. To Breathwork είναι μια τεχνική που χρησιμοποιεί την αναπνοή ως μέσον προσωπικής ανάπτυξης και υπέρβασης.

Πώς το κάνει αυτό;

Χρησιμοποιώντας την ίδια «τεχνολογία» που χρησιμοποιεί ο εγκέφαλός μας, αλλά με διαφορετικό τρόπο και στόχο. Έτσι, ενώ ο ερπετοειδής εγκέφαλός μας χρησιμοποιεί την αναπνοή για να καταπιέσει τη συναισθηματική ενέργεια ενός τραύματος, το Breathwork τη χρησιμοποιεί για να απελευθερώσει αυτή την ενέργεια.

Εφαρμόζοντας τη «Συνειδητή Κυκλική Αναπνοή» ενεργοποιούμε το σύστημα επιβίωσης, προσεγγίζουμε ξανά το τραύμα, επανενεργοποιούμε και εκφράζουμε όποια συναισθηματική ενέργεια και υποσυνείδητη σκέψη συνδέεται με αυτό, και τέλος, απελευθερώνοντάς τες, κάνουμε χώρο μέσα μας για κάτι πιο ωφέλιμο.

Το Breathwork είναι μια άκρως αποτελεσματική και απόλυτα ασφαλής μέθοδος προσωπικής ανάπτυξης, που σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες και έρευνες, χρησιμοποιείται με ευεργετικά αποτελέσματα σε περιπτώσεις: κατάθλιψης, αγχώδους διαταραχής, αγοραφοβίας, κρίσεων πανικού, χαλάρωσης, στη θεραπεία ζευγαριών, σε περιπτώσεις υψηλής αρτηριακής πίεσης, άσθματος, ανώδυνου τοκετού κλπ.

Από τις 4 Μαΐου και μέχρι τις 22 Ιουνίου 2019, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, η εκπαίδευση Breathwork Pure Awareness, συνολικής διάρκειας 200 ωρών, πρώτη φορά στην Ελλάδα από το Νεοζηλανδό Paul Jones.

Ο Paul που είναι μέλος του New Zealand Association of Breathworkers (NZAB) και μέλος των International Breathwork Foundation και Rebirthing Breathwork International, έλαβε την πρώτη του εκπαίδευση ως Rebirthing Breathworker το 1987, απευθείας από τους δημιουργούς της μεθόδου Breathwork και εδώ και 30 και πλέον χρόνια είναι απόλυτα αφιερωμένος στο έργο του, που είναι να καθοδηγεί τους ανθρώπους, στη διαδικασία σύνδεσης και απελευθέρωσης των δομικών τραυμάτων τους, προσφέροντας εκπαιδεύσεις και σεμινάρια σε όλο τον κόσμο.

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες θα λάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης στην Εκπαίδευση Breathwork Pure Awareness αλλά και θα απολαμβάνουν τη συνεχή υποστήριξη στην πορεία τους ως Breathworkers. Η εκπαίδευση είναι σύμφωνη με τις προδιαγραφές της New Zealand Association of Breathworkers (NZAB) και είναι αναγνωρισμένη και συνταγογραφούμενη θεραπεία στη Ν. Ζηλανδία και την Αυστραλία.

Ένα εξαιρετικά ελκυστικό και κυρίως πρωτότυπο σημείο της Εκπαίδευσης είναι ο τρόπος, αλλά και ο τόπος, διεξαγωγής του 2ου σταδίου του προγράμματος, του Hot Water Breathwork. Το Hot Water Breathwork, που αποτελεί σήμα κατατεθέν της πρακτικής, πραγματοποιείται στις εκπαιδεύσεις διεθνώς συνήθως σε θερμαινόμενες πισίνες. Ωστόσο, οι συμμετέχουσες/οντες σε αυτήν την εκπαίδευση θα έχουν τη μοναδική – για τα δεδομένα των Εκπαιδεύσεων Breathwork – δυνατότητα να βιώσουν την εμπειρία σε float tank, και συγκεκριμένα, στο πρώτο float tank στην Ελλάδα (Cosmic Float).

Η Εκπαίδευση Breathworkers Pure Awareness απευθύνεται σε επαγγελματίες όπως ψυχοθεραπευτές, life-coaches, ολιστικούς και ενεργειακούς θεραπευτές, που θα επωφεληθούν ιδιαίτερα, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, από την εκμάθηση μιας τεχνικής, η αποτελεσματικότητα της οποίας στηρίζεται σε σαφή επιστημονικά δεδομένα, είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στο εξωτερικό και έχει εξαιρετικές προοπτικές και ποικίλες δυνατότητες εφαρμογής.

Απευθύνεται επίσης, σε ανθρώπους που θέλουν να επιλέξουν να μάθουν μια απολύτως φυσική τεχνική, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν οπουδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς απολύτως κανέναν περιορισμό. Μια τεχνική, η οποία πάνω απ’ όλα θα τους ενδυναμώσει – ώστε να είναι ικανοί να δουλεύουν οι ίδιοι με τον εαυτό τους και να τον θεραπεύουν.

Σε όποια κατηγορία και αν ανήκεις, η εκπαίδευση Breathwork Pure Awareness αποτελεί μια μοναδική μεταμορφωτική διαδικασία που βασίζεται στις αρχές της ψυχολογίας, στις πιο σύγχρονες έρευνες της Νευροεπιστήμης και της Κβαντικής Φυσικής και στην Αναπνοή, το πιο σημαντικό εργαλείο που διαθέτει ο άνθρωπος προκειμένου να καταστεί ικανός, να συνδεθεί με τον εαυτό του, να τον θεραπεύσει και τελικά, να τον υπερβεί.

Μάθετε περισσότερα για το επερχόμενη εκπαίδευση BreathWork στο https://breathwork.gr/

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε