,

Εσύ στο τέλος της μέρας τι σκέφτεσαι για τον εαυτό σου;

Στο κλείσιμο της μέρας είναι ωραίο να κάνουμε έναν σύντομο απολογισμό. Έναν σύντομο εσωτερικό μονόλογο για να σκεφτούμε τα πράγματα για τα οποία νιώσαμε

Εσύ στο τέλος της μέρας τι σκέφτεσαι για τον εαυτό σου;

Στο κλείσιμο της μέρας είναι ωραίο να κάνουμε έναν σύντομο απολογισμό. Έναν σύντομο εσωτερικό μονόλογο για να σκεφτούμε τα πράγματα για τα οποία νιώσαμε περήφανοι, τα οποία μας έκαναν να χαρούμε και να χαμογελάσουμε, τα οποία μας στενοχώρησαν και μας έκαναν να κλάψουμε ή να δακρύσουμε, για τα οποία μετανιώσαμε.

Μην εστιάζεις όμως στον εσωτερικό σου μονόλογο στις συμπεριφορές των άλλων. Σε σένα πρέπει να εστιάζεις, γιατί ο καθένας μας επιλέγει τις συμπεριφορές του και είναι υπεύθυνος γι’ αυτές.

Advertisment

Αλήθεια, εσύ τι σκέφτηκες για τον εαυτό σου σήμερα; Ποια επιθυμία σου υλοποίησες; Ποια πράγματα σκέφτηκες για σένα; Ποια χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σου σκέφτηκες και για ποια ένιωσες όμορφα;

Ξέρεις, συχνά κάνουμε πράγματα για τους άλλους. Συμπεριφερόμαστε όπως θέλουν οι άλλοι και στο τέλος ξεχνάμε τα δικά μας θέλω. Εστιάζουμε στις προσδοκίες των άλλων, ακόμα και αν ερχόμαστε σε δύσκολη θέση, ακόμα κι αν νιώθουμε άβολα, ακόμα κι αν πληγωνόμαστε.

Ίσως πίσω από αυτό να κρύβεται ο φόβος μας για την απώλεια, την απόρριψη, ή ακόμα και η χαμηλή μας αυτo-εικόνα. Ίσως πάλι και να έχουμε μάθει να δικαιολογούμε την επιλογή μας και την συμπεριφορά μας αυτήν, σκεπτόμενοι ότι δεν είχαμε άλλη επιλογή.

Advertisment

Αλήθεια, σκέφτηκες τι θα ήθελες να κάνεις σήμερα; Μικρό ή μεγάλο, δεν έχει σημασία. Βάλε έναν στόχο μέσα σου και προσπάθησε να τον υλοποιήσεις. Να τον υλοποιήσεις για σένα όμως. Γιατί η αλήθεια είναι ότι κάποια πράγματα πρέπει να τα κάνουμε για μας.

Δεν μπορούμε να εστιάζουμε μόνο στους άλλους, γιατί μακροπρόθεσμα αυτό έχει τις συνέπειές του πάνω μας. Μας κάνει να συμπεριφερόμαστε με βάση τους άλλους, ξεχνώντας εμάς. Εξάλλου, στο τέλος της μέρας, όλο αυτό δεν έχει να κάνει με κανέναν άλλον. Έχει να κάνει μόνο με όλο αυτό που εμείς φανταστήκαμε για τον εαυτό μας.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Εσύ είσαι ταξίδι, χωρίς προορισμό...
Ο χρόνος κυλάει πιο αργά όταν κάποιος κοιτάζει κάτι που αξίζει να θυμάται!
Κάποιες φορές η ζωή σε πάει μόνη της…
Ταξιδεύοντας συναντάμε την πολύτιμη αίσθηση του χρόνου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση