, ,

Κάστρο Μεθώνης: Το βραβευμένο βίντεο που αναδεικνύει τις ομορφιές του (βίντεο)

Στην κορυφή του κόσμου βρέθηκε το Κάστρο της Μεθώνης μέσα από το βίντεο της ομάδας DroneGr, κατακτώντας την πρώτη θέση στον διεθνή διαγωνισμό The

Κάστρο Μεθώνης: Το βραβευμένο βίντεο που αναδεικνύει τις ομορφιές του (βίντεο)

Στην κορυφή του κόσμου βρέθηκε το Κάστρο της Μεθώνης μέσα από το βίντεο της ομάδας DroneGr, κατακτώντας την πρώτη θέση στον διεθνή διαγωνισμό The Best Drone Videos of the Week 2018. Το βίντεο είχε αρχικά περάσει στους ημιτελικούς μαζί με άλλα 12 βίντεο από όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια, πέρασε στην τελική εξάδα και κατάφερε να διακριθεί με την πρώτη θέση.

Το κάστρο της Μεθώνης -ουσιαστικά, καστροπολιτεία- είναι από τα σημαντικότερα και ωραιότερα του Ελλαδικού χώρου. Χτίστηκε από τους Βενετούς όταν έγιναν κύριοι της πόλης το 1209. Είναι χτισμένο σε στρατηγική θέση, σε έναν βράχο που εισχωρεί στη θάλασσα και χωρίζεται από την ξηρά με τεχνητή τάφρο. Το λιμάνι και το κάστρο της Μεθώνης αποτέλεσαν για αιώνες έναν σπουδαίο γεωπολιτικό κόμβο για τους εκάστοτε κατόχους της, οικονομικό για τις εμπορικές συναλλαγές και συγκοινωνιακό για τους περιηγητές στη Μεσόγειο και τους προσκυνητές στους Αγίους Τόπους.

Advertisment

Το συγκεκριμένο βίντεο είναι τραβηγμένο σε dual operate mode που σημαίνει χειρισμό του drone από δύο χειριστές. Ο Στασινάκης Σαράντος χειριζόταν το σκάφος και η Δρακοπούλου Θεοδώρα την κάμερα του σκάφους, μια δύσκολη εργασία που απαιτεί άψογη συνεργασία και απόλυτο συγχρονισμό. Ωστόσο, το αποτέλεσμα είναι καθηλωτικό και αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση του τόπου σε όλο τον κόσμο.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μνημείο Ζαλόγγου: Η αυτοθυσία των ηρωίδων Σουλιωτισσών που έπεσαν «εν χορώ» (βίντεο)
Μετεωροειδές έπεσε σε περιοχή των Ιωαννίνων - Δείτε το βίντεο από το Εθνικό Αστεροσκοπείο
Urban_Stripes--8copy
Προϊστορικός Οικισμός Δισπηλιού: Ο λιμναίος οικισμός που χρονολογείται από το 5000 π.Χ (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση