,

Ο πρώτος Έλληνας που κατάφερε να πατήσει και στους δύο πόλους της γης!

Ο Μπάμπης Μπίζας μεγάλωσε στην Άρτα σε μια πενταμελή οικογένεια και από μικρός ήταν ένα ανήσυχο πνεύμα. Ξεκίνησε τα ταξίδια του στα 22 του

Ο πρώτος Έλληνας που κατάφερε να πατήσει και στους δύο πόλους της γης!

Ο Μπάμπης Μπίζας μεγάλωσε στην Άρτα σε μια πενταμελή οικογένεια και από μικρός ήταν ένα ανήσυχο πνεύμα. Ξεκίνησε τα ταξίδια του στα 22 του χρόνια, όταν έβγαλε και το πρώτο του διαβατήριο για να επισκεφθεί τη Βουλγαρία, και από τότε δεν έχει σταματήσει να γυρνά τον κόσμο. Έχει καταφέρει να επισκεφθεί 195 χώρες, διαθέτει στο συρτάρι του 45 διαβατήρια και μιλά πλέον μέχρι και 8 γλώσσες.

Μετά το ταξίδι του στη Βουλγαρία, τόλμησε να ταξιδέψει για 40 μέρες στη Σκανδιναβία και ύστερα οδικώς σε Τουρκία, Περσία, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ινδία, Μπανγκλαντές, έπειτα έγινε μούτσος σε ένα εμπορικό πλοίο και έφτασε μέχρι τη Νότια Αφρική.

Advertisment

Ο πρώτος Έλληνας που κατάφερε να πατήσει και στους δύο πόλους της γης!

Μάλιστα, σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες, είναι ο «πιο πολυταξιδεμένος άνθρωπος στον πλανήτη» και ο μόνος που κατόρθωσε να πατήσει και στους δύο πόλους του πλανήτη μας – στο Βόρειο Πόλο ταξίδεψε το 1995 και στο Νότιο πριν λίγα χρόνια, το 2015. Για το τελευταίο είχε δηλώσει σε συνέντευξή του: «Το ταξίδι στον Νότιο Πόλο δεν ήταν η πιο συναρπαστική εμπειρία της ζωής μου, όμως έπρεπε να γίνει. Όπως άλλοι πηγαίνουν στον Άγιο Γεράσιμο να εκπληρώσουν τάμα, έτσι κι εγώ το θεώρησα καθήκον μου, ως Έλληνας, να υψώσω εκεί τη γαλανόλευκη».

Η σύζυγός του, Πηνελόπη, τον ακολουθεί σε πολλά από τα ταξίδια του, όταν μπορεί να λείψει από το Πανεπιστήμιο στο οποίο εργάζεται. Για τον ιδιαίτερο τρόπο που ταξιδεύει ο ίδιος είχε αναφέρει: «Υποφέρω στα all inclusive ξενοδοχεία και βαριέμαι οικτρά τις συμβατικές διακοπές που περιλαμβάνουν πλατσούρισμα και ηλιοθεραπεία. Χρειάζομαι δράση, να κυνηγάω θαλασσοπούλια και χαμαιλέοντες! Αν δεν βγεις στο δρόμο να συναντήσεις πραγματικούς ανθρώπους και να κάνεις χειραψία μαζί τους, τι νόημα έχει ο προορισμός;».

Advertisment

Για να αντεπεξέλθει στα τόσα ταξίδια, έχει αποδεχτεί κάθε τρόπο διαμονής και σίτισης (έχει κοιμηθεί έξω και κάτω από γέφυρα και έχει τραφεί μόνο από κεράσματα ντόπιων), κάνοντας θυσίες για να καταφέρει να εξερευνήσει κάθε γωνιά του πλανήτη μας.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Να μην είσαι ούτε ο βασιλιάς, ούτε ο στρατιώτης. Να είσαι ο σκακιστής (Σουν Τζου - Η Τέχνη του Πολέμου)
Βίνσεντ Βαν Γκογκ: Το Φως στο Σκοτάδι της Ψυχής
Ιπποκράτης: Ο πρώτος ολιστικός ιατρός και επίτιμος πατέρας της ιατρικής
Παράκελσος: Ο ασυμβίβαστος αλχημιστής επιστήμων που μεταμόρφωσε την ιατρική

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση