,

Νάπολη: Οι κάτοικοι ανοίγουν την αγκαλιά τους στους πρόσφυγες (βίντεο)

Οι κάτοικοι της Νάπολης αποφάσισαν να δείξουν στον κόσμο τι έκανε η πόλη τους όταν κλήθηκε να αποφασίσει για το αν θα δεχτεί ή

Νάπολη: Οι κάτοικοι ανοίγουν την αγκαλιά τους στους πρόσφυγες (βίντεο)

Οι κάτοικοι της Νάπολης αποφάσισαν να δείξουν στον κόσμο τι έκανε η πόλη τους όταν κλήθηκε να αποφασίσει για το αν θα δεχτεί ή όχι τους πρόσφυγες που έρχονταν από χώρες όπως η Συρία και βρίσκονταν εγκλωβισμένοι σε σωστικά πλοία στα θαλάσσια σύνορα της Ιταλίας.

Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες μέρες δείχνει δεκάδες ναπολιτάνους να μιλούν για την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δημάρχου τους Λουίτζι ντε Ματζίστρις όταν χρειάστηκε να βοηθήσουν δύο πλοία ΜΚΟ γεμάτα πρόσφυγες, το Sea Watch και το Sea Eye.

Advertisment

Τον περασμένο Δεκέμβρη τα δύο αυτά πλοία βρίσκονταν στα διεθνή ύδατα με εγκλωβισμένους 49 πρόσφυγες, αφού η ιταλική κυβέρνηση απαγόρευσε τον ελλιμενισμό τους στη χώρα. Αυτή η απόφαση ήταν αποτέλεσμα της σκληρής πολιτικής που ασκεί ο ηγέτης της Λέγκας και υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι σε σχέση με το προσφυγικό.

Ο δήμαρχος της Νάπολης όμως με τη βοήθεια των κατοίκων αποφάσισαν να πάνε κόντρα στην απόφαση και να βοηθήσουν τους πρόσφυγες. Η ανταπόκριση των πολιτών ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού πάνω από 12.000 ναπολιτάνοι προσέφεραν χρήματα, τρόφιμα και άλλα είδη πρώτη ανάγκης, χώρους φιλοξενίας και εθελοντικό χρόνο, αφού ανάμεσά τους υπήρχαν μεταφραστές, γιατροί και ψυχολόγοι.

Οι κάτοικοι της Νάπολης δέχθηκαν λοιπόν να πρωταγωνιστήσουν στο παρακάτω υπέροχο βίντεο και να δείξουν πώς άνοιξαν την αγκαλιά τους για να υποδεχτούν τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μνημείο Ζαλόγγου: Η αυτοθυσία των ηρωίδων Σουλιωτισσών που έπεσαν «εν χορώ» (βίντεο)
Μετεωροειδές έπεσε σε περιοχή των Ιωαννίνων - Δείτε το βίντεο από το Εθνικό Αστεροσκοπείο
Urban_Stripes--8copy
Προϊστορικός Οικισμός Δισπηλιού: Ο λιμναίος οικισμός που χρονολογείται από το 5000 π.Χ (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση