, ,

Τήλος: Το πρώτο νησί που απέκτησε ηλιακό σταθμό φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων

Η Τήλος έχει μάθει να πρωτοπορεί σε πολλά επίπεδα και τώρα το νησί μόλις έκανε ένα ακόμα σημαντικό βήμα. Το ακριτικό νησί της Τήλου

Τήλος: Το πρώτο νησί που απέκτησε ηλιακό σταθμό φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων

Η Τήλος έχει μάθει να πρωτοπορεί σε πολλά επίπεδα και τώρα το νησί μόλις έκανε ένα ακόμα σημαντικό βήμα. Το ακριτικό νησί της Τήλου εγκατέστησε τον πρώτο ηλιακό σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, στα πλαίσια του ομώνυμου πρωτοποριακού πρότζεκτ TILOS.

Η υπεύθυνη ομάδα για την εγκατάστασή του προέρχεται από το Εργαστήριο Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Προστασία Περιβάλλοντος, ΗΜΕ & ΠΡΟΠΕ), του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑ.Δ.Α.). Συγκεκριμένα οι ερευνητές- μηχανολόγοι μηχανικοί κ. κ. Χριστόπουλος Κων/νος και Γεώργιος Σπυρόπουλος ΕΔΙΠ του ΠΑ.Δ.Α ήταν οι υπεύθυνοι της πρωτοβουλίας.

Advertisment

Ο αυτόνομος ηλιακός σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων τοποθετήθηκε σε κεντρικό σημείο του παραθαλάσσιου οικισμού Λιβάδια και τα φωτοβολταϊκά στην οροφή του δημοτικού κτηρίου του δήμου Τήλου. Ο σταθμός ήταν χορηγία της εταιρείας “Schneider”.

Άμεσος στόχος του Δήμου της Τήλου είναι να αποκτήσει ηλεκτρικά οχήματα για τις καθημερινές εργασίες του και να απαλλαχθεί από το άγχος του καύσιμου, γεγονός που θα είναι ανακουφιστικό και για το ταμείο του.

https://www.facebook.com/maria.kamma.5/posts/10156896005923168

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Θερινή ώρα: Πώς καθιερώθηκε και πότε γυρνάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Σχολή Ευελπίδων: Στην έκτη θέση της λίστας με τις 25 καλύτερες στρατιωτικές σχολές στον κόσμο
Δωρεά Οργάνων: Μέσω SMS στο κινητό θα δηλώνουμε αν θέλουμε να γίνουμε δωρητές οργάνων
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού: Τι πρέπει να κάνω αν το παιδί μου είναι θύτης ή θύμα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση