Η Τήλος έχει μάθει να πρωτοπορεί σε πολλά επίπεδα και τώρα το νησί μόλις έκανε ένα ακόμα σημαντικό βήμα. Το ακριτικό νησί της Τήλου εγκατέστησε τον πρώτο ηλιακό σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, στα πλαίσια του ομώνυμου πρωτοποριακού πρότζεκτ TILOS.

Η υπεύθυνη ομάδα για την εγκατάστασή του προέρχεται από το Εργαστήριο Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Προστασία Περιβάλλοντος, ΗΜΕ & ΠΡΟΠΕ), του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑ.Δ.Α.). Συγκεκριμένα οι ερευνητές- μηχανολόγοι μηχανικοί κ. κ. Χριστόπουλος Κων/νος και Γεώργιος Σπυρόπουλος ΕΔΙΠ του ΠΑ.Δ.Α ήταν οι υπεύθυνοι της πρωτοβουλίας.

Ο αυτόνομος ηλιακός σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων τοποθετήθηκε σε κεντρικό σημείο του παραθαλάσσιου οικισμού Λιβάδια και τα φωτοβολταϊκά στην οροφή του δημοτικού κτηρίου του δήμου Τήλου. Ο σταθμός ήταν χορηγία της εταιρείας “Schneider”.

Άμεσος στόχος του Δήμου της Τήλου είναι να αποκτήσει ηλεκτρικά οχήματα για τις καθημερινές εργασίες του και να απαλλαχθεί από το άγχος του καύσιμου, γεγονός που θα είναι ανακουφιστικό και για το ταμείο του.

Gepostet von Maria Kamma am Dienstag, 5. Februar 2019

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Διαβάστε επίσης
Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε