, , ,

Φιλιππίνες: Καφετέρια χρησιμοποιεί καλαμάκια από φύλλα καρύδας και μειώνει τη χρήση πλαστικού

Οι επιστήμονες εμφανίζονται όλο και πιο ανήσυχοι για το μέλλον του πλανήτη μας και τα αποτελέσματα αρχίζουν πια να σοκάρουν όλους τους κατοίκους της

Φιλιππίνες: Καφετέρια χρησιμοποιεί καλαμάκια από φύλλα καρύδας και μειώνει τη χρήση πλαστικού

Οι επιστήμονες εμφανίζονται όλο και πιο ανήσυχοι για το μέλλον του πλανήτη μας και τα αποτελέσματα αρχίζουν πια να σοκάρουν όλους τους κατοίκους της Γης, τόσο που δεν αφήνουν περιθώριο αμφιβολίας ως προς τη λάθος κατεύθυνση που έχει πάρει η ανθρωπότητα. Τόνοι βιομηχανικών και άλλων αποβλήτων καταλήγουν στο περιβάλλον κάθε μέρα.

Πρόσφατα στατιστικά στοιχεία αποκαλύπτουν ότι 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν 320 εκατομμύρια τόνους πλαστικού. Αυτό ο αριθμός θα διπλασιαστεί μέχρι το 2030. Πάνω από 100.000 θαλάσσια ζώα πέθαναν λόγω της πλαστικής μόλυνσης του νερού. Θα επιβιώσει ο πλανήτης μας;

Advertisment

Κάποιος είπε κάποτε ότι οι προσπάθειές μας μπορεί να φέρνουν δυσαρέσκεια σε κάποιους, ακόμα κι αδιαφορία, αλλά εμείς δεν πρέπει ποτέ να σταματήσουμε να παλεύουμε για τον σκοπό μας.

Αυτό αποφάσισε να κάνει κι ένα καφέ στις Φιλιππίνες. Το πλαστικό δεν είναι βιοδιασπώμενο και χρειάζονται εκατοντάδες χρόνια για να αποσυντεθεί. Τα πλαστικά καλαμάκια δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα εδώ, αλλά σίγουρα συνεισφέρει στη μόλυνση. Οι Αμερικάνοι μόνο χρησιμοποιούν 500 εκατομμύρια πλαστικά καλαμάκια κάθε μέρα, και 8.3 δισεκατομμύρια καταλήγουν ετησίως στις παραλίες. Τα πλαστικά καλαμάκια αποτελούν το 4% των πλαστικών αποβλήτων.

Η Sarah Tiu, η manager του Café Editha στο Surigao Del Norte των Φιλιππίνων δεν ήταν ποτέ οπαδός των πλαστικών και αρχικά προσπάθησε να χρησιμοποιήσει χάρτινα καλαμάκια, αλλά οι πελάτες δεν φάνηκε να ενθουσιάζονται ιδιαίτερα από αυτή την ιδέα. Έπρεπε, λοιπόν, να σκεφτεί κάτι άλλο.

Advertisment

Η Tiu έκανε ένα ταξίδι στο νησί Corregidor και εκεί εμπνεύστηκε τη λύση. Η καφετέριά της μπορούσε επιτέλους να γίνει οικολογική και οι πελάτες αυτή τη φορά θα λάτρευαν την ιδέα της.

Χρησιμοποίησε λοιπόν φρέσκο buko και κομμένα lukay, μετατρέποντάς τα σε καλαμάκια. Το buko είναι χυμός καρύδας και το lukay είναι φύλλα καρύδας και φοίνικα. Όλα αυτά τα υλικά είναι ασφαλή προς χρήση και βιοδιασπώμενα. Η Tiu μοιράστηκε φωτογραφίες από τα νέα καλαμάκια σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει κι άλλους ιδιοκτήτες να κάνουν το ίδιο.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μιλάνο | Μία απίστευτη οπτική παραίσθηση φτιάχτηκε στον κεντρικό σταθμό (εικόνες + βίντεο)
Σήμερα η Τελετή Αφής: Η Ολυμπιακή Φλόγα ανάβει στην Αρχαία Ολυμπία
Γιατί μένουμε σε βαρετές σχέσεις;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση