, , ,

To Lonely Planet κάνει εκτενές αφιέρωμα στα πιο «άγνωστα» νησιά της Ελλάδας

Η Ελλάδα φιγουράρει στις πρώτες θέσεις στη λίστα προορισμών των ξένων τουριστών για τις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές τους διακοπές. Κάθε χρόνο σκαρφαλώνει σε όλο

To Lonely Planet κάνει εκτενές αφιέρωμα στα πιο «άγνωστα» νησιά της Ελλάδας

Η Ελλάδα φιγουράρει στις πρώτες θέσεις στη λίστα προορισμών των ξένων τουριστών για τις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές τους διακοπές. Κάθε χρόνο σκαρφαλώνει σε όλο και υψηλότερη θέση και οι προορισμοί πλέον δεν φαίνεται να είναι αποκλειστικά τα διασημότερα νησιά και μέρη της χώρας.

Στην τελευταία αυτή πληροφορία εστίασε και το Lonely Planet, το οποίο φέτος και λίγο πριν την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού, έκανε ένα εκτενές αφιέρωμα στα λιγότερο γνωστά νησιά της Ελλάδας. Επικαλούμενο το ταξιδιωτικό πρακτορείο Sunvil, αποκαλύπτει ότι τα ελληνικά νησιά δεν έχουν απολύτως τίποτα να ζηλέψουν από τη Σαντορίνη και τη Μύκονο, που είναι τα πιο δημοφιλή νησιά παγκοσμίως. Τα κύρια χαρακτηριστικά των λιγότερο γνωστών νησιών είναι ότι δεν έχουν πολύ κόσμο και δεν είναι το ίδιο ακριβά, άρα πιο προσιτά.

Advertisment

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στις περισσότερες αναζητήσεις για το 2018-19 στο Lonely Planet. Τα Κύθηρα βρίσκονται στις πρώτες αναζητήσεις, με τις υπέροχες, αγνές παραλίες τους, τους καταρράκτες και την ξεχωριστή αρχιτεκτονική τους. Στη συνέχεια ακολουθεί η Σάμος, η Κύθνος, ακόμα και η μικρή Χάλκη.

Ο διευθυντής της Sunvil για το πρόγραμμα της Ελλάδας δήλωσε: «Σήμερα όλο και περισσότεροι αναζητούν τα λιγότερο τουριστικά ή μυστικά νησιά. Είτε ψάχνουν να ξεφύγουν από την πολυκοσμία και τη δική τους πολυάσχολη ζωή ή απλά θέλουν να γεμίσουν την επιθυμία τους να γνωρίσουν τον κόσμο. Ξέρουμε ότι υπάρχει μια συγκίνηση όταν ανακαλύπτετε κάτι νέο και πρώτοι».

Οι ξένοι τουρίστες ανακαλύπτουν σταδιακά τα πιο κρυμμένα γι’ αυτούς σημεία της χώρας, που έχουν μείνει περισσότερο ανέγγιχτα από το εμπορικό κομμάτι του τουρισμού και τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, που επηρεάζουν ορισμένες φορές αρνητικά το ειδυλλιακό περιβάλλον και εκτινάσσουν τις τιμές διαμονής, σίτισης και διασκέδασης. Οι προορισμοί αυτοί δεν απαιτούν υψηλό μπάτζετ και χαρίζουν στον επισκέπτη μια πιο αυθεντική γεύση της Ελλάδας.

Advertisment

Η λίστα με τις 10 κορυφαίες αναζητήσεις νησιών

Κύθηρα (+340%)

Σάμος (+39%)

Λήμνος (+38%)

Κύθνος (+32%)

Χάλκη (+30%)

Κουφονήσια (+25%)

Μήλος (+23%)

Μεγανήσι (+22%)

Τήλος (+21%)

Κάρπαθος (+14%)

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Νιόκαστρο: Το εντυπωσιακό κάστρο της Πύλου από ψηλά (βίντεο)
Παραπληγικός άνδρας με εμφύτευμα εγκεφάλου παίζει σκάκι σε H/Y μόνο με τη σκέψη!
Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης | Μαραθώνιος ποίησης στα Προπύλαια του ΕΚΠΑ
Παναγία Κακαβιώτισσα: Η ελληνική εκκλησία χωρίς σκεπή που ξεχωρίζει σε ολόκληρο τον κόσμο (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση