, , ,

Ο Οδοντωτός στα Καλάβρυτα βρίσκεται ανάμεσα στις 10 καλύτερες διαδρομές του κόσμου

Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να κάνουμε τις πιο αξέχαστες διαδρομές της ζωής μας. Αρκεί ένα τρένο της γραμμής, ένα τελεφερίκ ή ένα απλό

Ο Οδοντωτός στα Καλάβρυτα βρίσκεται ανάμεσα στις 10 καλύτερες διαδρομές του κόσμου

Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να κάνουμε τις πιο αξέχαστες διαδρομές της ζωής μας. Αρκεί ένα τρένο της γραμμής, ένα τελεφερίκ ή ένα απλό λεωφορείο για να απολαύσουμε τα πιο όμορφα τοπία του κόσμου. Ο επισκέπτης μιας περιοχής χρειάζεται να είναι ευέλικτος για να γνωρίζει την πραγματική ομορφιά ενός τόπου. Ο καλύτερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσει και τα μέσα της χώρας, πόλης όπου βρίσκεται, να αναμιχθεί με τον κόσμο, να γνωρίσει τα τοπία της περιοχής μέσα από το παράθυρο και φυσικά να απολαύσει τη διαδρομή, γιατί αυτό έχει τη μεγαλύτερη αξία σε ένα ταξίδι.

Η Guardian κατάφερε να συγκεντρώσει τις 10 καλύτερες διαδρομές του κόσμου που μπορεί να κάνει κάποιος μόνο με μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Η έκπληξη εδώ είναι ένας πανέμορφος ελληνικός προορισμός, τα Καλάβρυτα, στα οποία μπορεί κάποιος να φτάσει με τον θρυλικό Οδοντωτό,.

Advertisment

Ανάμεσα στις 10 καλύτερες και οικονομικές διαδρομές βρίσκονται το δωρεάν τραμ της Μελβούρνης στην Αυστραλία, το τελεφερίκ στην Κολομβία με κάτι λιγότερο από 1 δολάριο, το θαλάσσιο λεωφορείο Alilaguna στη Βενετία και το τρένο της γραμμής από το Derry στο Coleraine της Βόρειας Ιρλανδίας, μια διαδρομή που ακολουθεί τις ακτές της χώρες και αποκαλύπτει ένα μαγευτικό τοπίο. Άλλες πρωτότυπες διαδρομές που συμπεριλαμβάνονται: ταξίδι με ferry στην Αλάσκα, οινογνωσία σε λεωφορείο στην Αργεντινή, διανυκτέρευση στο παραδοσιακό τρένο στο Βιετνάμ και φυσικά ο δικός μας Οδοντωτός.

Το ιστορικό τρένο έχει εύρος γραμμής 75 εκατοστά και είναι από τις στενότερες σιδηροδρομικές γραμμές στην Ελλάδα. Είναι οδοντωτή σιδηροδρομική γραμμή στενού εύρους στην Αχαΐα που συνδέει το Διακοπτό με τα Καλάβρυτα. Ο Οδοντωτός από το Διακοπτό εισέρχεται στο φαράγγι του Βουραϊκού.

Η διαδρομή προσελκύει πολλούς τουρίστες κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού και το εισιτήριο είναι πολύ οικονομικό. Μάλιστα, πρόσφατα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για τον καθαρισμό των γραμμών του οδοντωτού στα Καλάβρυτα, από τους βράχους που είχαν πέσει στο σημείο Ζαχλωρού. Έτσι ξεκίνησαν και πάλι τα δρομολόγια, σε μία από τις ομορφότερες διαδρομές του κόσμου.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η φράση που καταστρέφει τις σχέσεις, σύμφωνα με ψυχολόγο του Χάρβαρντ
Αρχαία Νεμέα: Ένας από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Πελοποννήσου (βίντεο)
Τουρισμός για όλους 2024: Τα νέα εισοδηματικά κριτήρια | Ποιοι μένουν εκτός
Η ιστορία των δύο σκύλων που θα σας κάνει να δακρύσετε (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση