, , ,

«Επιστρέφω σε 5 λεπτά»: Άτομα με αναπηρία στέλνουν ηχηρό μήνυμα σε ασυνείδητους οδηγούς της Θεσσαλονίκης

Τα άτομα με αναπηρία αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τη συνηθισμένη δικαιολογία των ασυνείδητων Ελλήνων οδηγών που παρκάρουν μπροστά στις ειδικές μπάρες αναπήρων, αλλά και στις ειδικές

«Επιστρέφω σε 5 λεπτά»: Άτομα με αναπηρία στέλνουν ηχηρό μήνυμα σε ασυνείδητους οδηγούς της Θεσσαλονίκης

Τα άτομα με αναπηρία αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τη συνηθισμένη δικαιολογία των ασυνείδητων Ελλήνων οδηγών που παρκάρουν μπροστά στις ειδικές μπάρες αναπήρων, αλλά και στις ειδικές θέσης πάρκινγκ για ΑμεΑ, για να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα σε εκείνους, αλλά και στην πολιτεία.

«Επιστρέφω σε 5 λεπτά» ήταν η φράση που είχαν γραμμένη πάνω στα αναπηρικά αμαξίδια, τα οποία είχαν τοποθετηθεί επί της Λεωφόρου Νίκης, στο ύψος της Αριστοτέλους στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στον Δημήτρη Αντωνίου, γνωστός για τη δράση του σε θέματα ΑμεΑ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και άλλων φορέων.

Advertisment

«Επιστρέφω σε 5 λεπτά»: Άτομα με αναπηρία στέλνουν ηχηρό μήνυμα σε ασυνείδητους οδηγούς της Θεσσαλονίκης

«Είδαμε ότι μια τέτοια δράση έγινε στην Πορτογαλία και θελήσαμε να το επαναλάβουμε στη δική μας πόλη. Ελπίζουμε οι άνθρωποι που παρκάρουν σε θέσεις ΑμεΑ και προβαίνουν σε τέτοιες ασεβείς πράξεις να ευαισθητοποιηθούν, να καταλάβουν ότι κάπου πρέπει να έχουμε και όρια», ανέφερε σε δημοσιογράφους ο Δημήτρης Αντωνίου.

Ο Χρήστος Μπουλούμπασης, διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης που συνεργάστηκε γι’ αυτή την διαμαρτυρία δήλωσε πως «αυτή η δράση αφορά όλες τις κατηγορίες των συνανθρώπων μας, από μικρούς μαθητές, μέχρι ενήλικες και μεγάλους». Η Τροχαία μαζί με την εταιρεία Wheel προσπαθούν να υπενθυμίσουν σε όλους ότι πρέπει να υπάρχει ο απαιτούμενος σεβασμός προς τους συνανθρώπους μας με αναπηρία και ότι δεν επιτρέπεται να παρκάρουμε σε καμία περίπτωση σε θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ.

Advertisment

«Επιστρέφω σε 5 λεπτά»: Άτομα με αναπηρία στέλνουν ηχηρό μήνυμα σε ασυνείδητους οδηγούς της Θεσσαλονίκης

Παράλληλα με την κεντρική αυτή δράση και στα πλαίσια ενημέρωσης για θέματα οδικής ασφάλειας και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων, η Τροχαία Θεσσαλονίκης μοίρασε 100 δωρεάν κράνη σε οδηγούς δικύκλων μετά από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε.

Επιπλέον, στην κεντρική πλατεία είχαν στηθεί ειδικοί τάπητες κυκλοφοριακής αγωγής και παζλ για τους μικρούς φίλους προκειμένου μέσα από τη διασκέδαση να μάθουν κανόνες οδικής συμπεριφοράς, ενώ για ενήλικες υπάρχουν προσομοιωτές οδήγησης. Στις δράσεις συμμετέχει και ο Παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης, ο οποίος συνομιλεί με κόσμο και δίνει οδηγίες για την πρόληψη τροχαίων.

«Επιστρέφω σε 5 λεπτά»: Άτομα με αναπηρία στέλνουν ηχηρό μήνυμα σε ασυνείδητους οδηγούς της Θεσσαλονίκης «Επιστρέφω σε 5 λεπτά»: Άτομα με αναπηρία στέλνουν ηχηρό μήνυμα σε ασυνείδητους οδηγούς της Θεσσαλονίκης

Photo Credits: Εurokinissi

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η πρώτη νίκη σε υπόθεση για την κλιματική αλλαγή με την βούλα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Θερινή ώρα: Πώς καθιερώθηκε και πότε γυρνάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Σχολή Ευελπίδων: Στην έκτη θέση της λίστας με τις 25 καλύτερες στρατιωτικές σχολές στον κόσμο
Δωρεά Οργάνων: Μέσω SMS στο κινητό θα δηλώνουμε αν θέλουμε να γίνουμε δωρητές οργάνων

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση