,

5 φυτά εσωτερικού χώρου που μας βοηθούν να κοιμηθούμε καλύτερα

Ένας καλός ύπνος – δεν είναι μόνο κάτι που χρειαζόμαστε, αλλά κάτι που μας ικανοποιεί. Αν μας πιάσει αυπνία, στριφογυρνάμε στο κρεβάτι παρά την

5 φυτά εσωτερικού χώρου που μας βοηθούν να κοιμηθούμε καλύτερα

Ένας καλός ύπνος – δεν είναι μόνο κάτι που χρειαζόμαστε, αλλά κάτι που μας ικανοποιεί. Αν μας πιάσει αυπνία, στριφογυρνάμε στο κρεβάτι παρά την λαχτάρα μας να ξεκουραστούμε και δεν δυστυχώς είμαστε πολλοί. Μόνο στην Αμερική αναφέρονται 50- 70 εκατομμύρια ενήλικες με προβλήματα ύπνου.

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορούν να μας κρατήσουν ξύπνιους κατά τη διάρκεια της νύχτας, συμπεριλαμβανομένων του στρες, του άγχους, αλλά και της κακής ποιότητας αέρα. Ευτυχώς, υπάρχουν και πολλές φυσικές θεραπείες που διευκολύνουν την ξεκούρασή μας. Σε αυτή την περίπτωση, τα ευεργετικά φυτά εσωτερικού χώρου κατάλληλα και για το υπνοδωμάτιό μας.

Advertisment

5 φυτά εσωτερικού χώρου που θα μας βοηθήσουν να κοιμηθούμε

Γιασεμί

Το γλυκό άρωμά του έχει «νανουριστικές» ιδιότητες και είναι από τα καλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου όσον αφορά στην χαλάρωση. Σε έρευνα του Πανεπιστημίου της Virginia στις ΗΠΑ, η εισπνοή του αρώματός του πριν τον ύπνο είχε εξαιρετική αποτελεσματικότητα για την επίτευξη της ξεκούρασης.

Λεβάντα

Η λεβάντα έχει την ικανότητα να μειώνει τον καρδιακό παλμό και την αρτηριακή πίεση, να ηρεμεί τον νου και να βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου. Της αρέσει το φως, οπότε τοποθετήστε τη δίπλα σε φωτεινό παράθυρο. Δεν είναι τυχαίο που τόσα απορρυπαντικά και μαλακτικά ρούχων μυρίζουν λεβάντα.

Διαβάστε: Λεβάντα η αρωματική: Ιδιότητες, φροντίδα, καλλιέργεια

Advertisment

Αλόη βέρα

Η αλόη βέρα έχει μια εξαιρετικά χρήσιμη ιδιότητα. Καθαρίζει τον αέρα του σπιτιού σας, οπότε είναι κατάλληλο για να αποκτήσετε το επιθυμητό κλίμα εντός του σπιτιού σας. Μπορεί να επιβιώσει με έμμεσο φως, ακόμα και τεχνητό και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα.

Σανσεβιέρα

Η ιδιότητα αυτού του φυτού είναι ότι απελευθερώνει μεγάλες ποσότητες οξυγόνου σε σύγκριση με τα υπόλοιπα. Οι άνθρωποι χρειαζόμαστε το οξυγόνο, αλλά το βράδυ τα καλά επίπεδα στο κλίμα του σπιτιού οδηγεί σε καλύτερη ποιότητα ύπνου. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και πότισμα μία με δύο φορές την εβδομάδα.

Γαρδένια

Ένα κλασικό φυτό που δεν πιστεύαμε ότι θα έκανε ένα τέλειο φυτό εσωτερικού χώρου. Βέβαια το υπέροχο άρωμά της δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αμφιβολίας. Είναι ευαίσθητο φυτό και χρειάζεται αρκετή φροντίδα και να βρίσκεται σε σημείο που δεν το χτυπάει άμεσα πολύ φως (αν και θέλει αρκετό έμμεσο).

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τα ψηλότερα βουνά του πλανήτη και η σημασία τους για τη βιοποικιλότητα
Κρήτη: «Πνίγεται» το νησί στην αφρικανική σκόνη - Προειδοποιήσεις για την δημόσια υγεία
Έρευνα Πανεπιστημίου Θράκης: Τούβλο μεταμορφώνεται σε οικοδομικό βιότοπο για μέλισσες!
Οι πιο μολυσμένες χώρες το 2023 | Οι περιοχές της Ελλάδας με την χειρότερη ποιότητα αέρα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση