,

Έρευνα: Ποιες είναι οι πιο δύσκολες γλώσσες του κόσμου; Σε ποια θέση βρίσκονται τα ελληνικά

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση δεν είναι καθόλου απλή. Είναι πιο σύνθετη επειδή η απάντηση είναι κατά ένα μεγάλο μέρος υποκειμενική και εξαρτάται

Ποιες είναι οι πιο δύσκολες γλώσσες του κόσμου

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση δεν είναι καθόλου απλή. Είναι πιο σύνθετη επειδή η απάντηση είναι κατά ένα μεγάλο μέρος υποκειμενική και εξαρτάται από το ποια είναι η μητρική μας γλώσσα.

Η απάντηση για κάποιον μπορεί να είναι τελείως παράλογη και ασταθής για κάποιον άλλο. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και στους ομιλητές της ίδιας μητρικής γλώσσας. Ένας Άγγλος μπορεί να μάθει σχετικά γρήγορα τα Κορεάτικα ενώ να δυσκολεύεται ιδιαίτερα με τα Ιαπωνικά. Με έναν άλλο Άγγλο μπορεί να συμβαίνει το εντελώς αντίθετο.

Advertisment

Εντούτοις, παρά την υποκειμενικότητα της απάντησης, υπάρχουν ορισμένα αντικειμενικά στοιχεία που μπορούμε να αναλύσουμε. Μπορούμε επίσης να διερευνήσουμε τη διάρκεια που χρειάζεται κατά μέσο όρο για να μάθουμε μια γλώσσα.

Η μητρική μας γλώσσα

Αν και καμία γλώσσα δεν είναι εύκολη ως προς την εκμάθησή της, όσες είναι πιο κοντά στη μητρική σας γλώσσα θα είναι για εσάς ευκολότερες. Για παράδειγμα, ένας Άγγλος θα δυσκολεύεται λιγότερο να μάθει γλώσσες που έχουν Γερμανική προέλευση (Νορβηγικά, Ολλανδικά, Σουηδικά) σε σύγκριση με όσες δεν έχουν.

Γλώσσες που έχουν παρόμοια συστήματα γραφής έχουν πολλές φορές κοινό λεξιλόγιο και δανεισμένες λέξεις. Αυτό μειώνει τη δυσκολία και το χρόνο που χρειάζεται για να αποκτήσετε ευφράδεια.

Advertisment

Γλώσσες όπως τα Αραβικά, τα Ιαπωνικά και τα μανδαρινικά χρησιμοποιούν ένα τελείως διαφορετικό σύστημα γραφής που προσθέτει ένα στρώμα δυσκολίας για όσους έχουν λατινογενείς γλώσσες. Αν και η εκμάθηση ενός νέου, εξωτικού συστήματος γραφής μπορεί να αποτελεί πρόκληση, δεν κάνει μια γλώσσα απαραιτήτως δύσκολη. Η γραμματική και η δομή της πρότασης συχνά παίζουν σημαντικότατο ρόλο στην αντιλαμβανόμενη δυσκολία.

Ένας άλλος παράγοντας είναι η κουλτούρα. Μία από τις καλύτερες τεχνικές για να επιταχύνουμε την εκμάθηση μιας γλώσσας είναι η πολιτισμική αφομοίωση. Πολλοί μαθητές εργάζονται σκληρά για να μάθουμε μια γλώσσα και βυθίζονται στην κουλτούρα της εκάστοτε χώρας (μουσική, τηλεόραση, κινηματογράφος, ακόμα και ιστοσελίδες)

Η πιο δύσκολη γλώσσα του κόσμου

Με πυξίδα μας αυτούς τους 5 αντικειμενικούς παράγοντες, οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι υπάρχουν 5 γλώσσες που θα μπορούσα να πάρουν επάξια τον τίτλο των πιο δύσκολων: Κορεάτικα, Ιαπωνικά, Αραβικά, Μανδαρινικά και Καντονέζικα. Και αν και χρειάζονται περίπου τον ίδιο χρόνο για να αποκτήσουμε κατανόηση και ευχέρεια σε αυτές, μία γλώσσα ξεπερνά για λίγο τις άλλες 4: τα Ιαπωνικά. Τα Ελληνικά βρίσκονται στη μεσαία κλίμακα δυσκολίας⋅ παρακάτω μπορείτε να δείτε τις θέσεις των κυριότερων γλωσσών.

Έρευνα: Ποιες είναι οι πιο δύσκολες γλώσσες του κόσμου; Σε ποια θέση βρίσκονται τα ελληνικά

 

Photo: Author/Depositphotos

[toggle title="Πηγές"]

www.zidbits.com/2011/04/what-is-the-hardest-language-to-learn

[/toggle]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

bruce lipton_hero
Πώς να πάρεις προαγωγή στην εργασία σου | 8 συμβουλές και στρατηγικές από την Career Coach Μαρία Παπάζογλου
Πόσο κοστίζει η ευτυχία; Όχι πολλά, σύμφωνα με αυτή τη μελέτη
1_composition_life_lifepur_banner_V2(1)_800x800

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση