Αφήνοντας πίσω όσους δεν είναι έτοιμοι να μας αγαπήσουν

Είναι το δυσκολότερο πράγμα που θα χρειαστεί να κάνουμε και θα είναι επίσης το πιο σημαντικό: να σταματήσουμε να δίνουμε την αγάπη μας σε

Αφήνοντας πίσω όσους δεν είναι έτοιμοι να μας αγαπήσουν

Είναι το δυσκολότερο πράγμα που θα χρειαστεί να κάνουμε και θα είναι επίσης το πιο σημαντικό: να σταματήσουμε να δίνουμε την αγάπη μας σε όσους δεν είναι έτοιμοι να μας αγαπήσουν.

Να σταματήσουμε να κάνουμε αδιέξοδες συζητήσεις με ανθρώπους που δεν θέλουν να αλλάξουν. Να σταματήσουμε να είμαστε δίπλα σε ανθρώπους που αδιαφορούν για την παρουσία μας. Να σταματήσουμε να θέτουμε προτεραιότητά μας ανθρώπους για τους οποίους είμαστε απλά μια επιλογή. Να σταματήσουμε να αγαπάμε εκείνους που δεν είναι έτοιμοι να μας αγαπήσουν.

Advertisment

Ξέρω ότι το ένστικτό σου είναι να κάνεις ό,τι μπορείς για να κερδίσεις την εύνοια και την προσοχή τους, αλλά είναι επίσης μια παρόρμηση που θα σου στερήσει χρόνο, ενέργεια και ψυχική ηρεμία. Όταν αρχίζουμε να νοιαζόμαστε για εμάς πραγματικά, να επιζητούμε τη χαρά, το γνήσιο ενδιαφέρον και την αφοσίωση, δεν θα είναι όλοι έτοιμοι να μας συναντήσουν στο ίδιο σημείο.

Αυτό δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να αλλάξεις αυτό που είσαι. Σημαίνει ότι χρειάζεται να σταματήσεις να αγαπάς ανθρώπους που δεν είναι έτοιμοι να σε αγαπήσουν.

Αν μένεις εκτός, προσβάλλεσαι, ξεχνιέσαι ή υποβιβάζεσαι από ανθρώπους με τους οποίους περνάς τον περισσότερο χρόνο, φθείρεις και υποτιμάς τον εαυτό σου, προσφέροντας την ενέργεια και τη ζωή σου σε εκείνους.

Advertisment

Η αλήθεια είναι πως δεν είσαι για όλους, αλλά ούτε και το αντίθετο. Γι’ αυτό είναι τόσο πολύτιμη η στιγμή όταν βρίσκουμε τους λίγους ξεχωριστούς εκείνους ανθρώπους με τους οποίους έχουμε μια αυθεντική φιλία, έρωτα ή σχέση: θα ξέρεις πόσο πολύτιμη είναι επειδή θα έχεις βιώσει το αντίστροφο.

Αλλά όσο περισσότερο χρόνο περνάς προσπαθώντας να αναγκάσεις κάποιον να σε αγαπήσει, κάποιον που δεν είναι ικανός να το κάνει, τόσο στερείς από τον εαυτό σου μια άλλη πραγματική σύνδεση. Γιατί εκείνη σε περιμένει κάπου αλλού. Υπάρχουν δισεκατομμύρια άνθρωποι σε αυτό τον πλανήτη, και τόσο πολλοί είναι ικανοί να σε ακολουθήσουν πρόθυμα και να συνδεθούν μαζί σου.

Χρειάζεται να αντιληφθείς ότι αξίζεις την πραγματική φιλία, την αληθινή αφοσίωση και την πλήρη αγάπη με ανθρώπους ικανούς και πρόθυμους γι’ αυτά. Ύστερα περίμενε στο σκοτάδι, για λίγο μόνο… Και δες πόσο γρήγορα όλα αρχίζουν να αλλάζουν.

Brianna Wiest

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Δεν είμαι αυτό που μου συνέβη. Είμαι αυτό που επέλεξα εγώ να γίνω» | Καρλ Γιουνγκ
«Και οι λέξεις φλέβες είναι. Μέσα τους αίμα κυλάει» | Γ. Ρίτσος
Οι πιο «τρομακτικές» μάσκες είναι εκείνες που δεν φαίνονται...
Η ζωή δεν φοράει φίλτρα, δεν στολίζεται για να πάρει like, δεν κάνει giveaway τον χρόνο της

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση