, , , ,

Το πείραμα της αγκαλιάς: Ο Hussain Manawer αποδεικνύει πόσο σημαντικό είναι να μοιραζόμαστε τον πόνο μας (Βίντεο)

Ορισμένες φορές, οι άνθρωποι είμαστε τόσο εκπαιδευμένοι να κρατάμε μέσα μας όσα νιώθουμε, που ξεχνάμε πώς να μοιραστούμε τα συναισθήματά μας με τους άλλους

Το πείραμα της αγκαλιάς: Ο Hussain Manawer αποδεικνύει πόσο σημαντικό είναι να μοιραζόμαστε τον πόνο μας (Βίντεο)

Ορισμένες φορές, οι άνθρωποι είμαστε τόσο εκπαιδευμένοι να κρατάμε μέσα μας όσα νιώθουμε, που ξεχνάμε πώς να μοιραστούμε τα συναισθήματά μας με τους άλλους ή να επιτρέψουμε στους άλλους να το κάνουν.

Ο Hussain Manawer, με βαρύ ιστορικό κατάθλιψης, αποφάσισε να κάνει ένα πείραμα, το οποίο ονομάστηκε το Πείραμα της Oxford Street. Σε αυτό αγκάλιαζε αγνώστους στους δρόμους του Λονδίνου για να τους δείξει ότι δεν είναι μόνοι.

Advertisment

Το πείραμα της αγκαλιάς

«Βρήκα ένα κομμάτι χαρτόνι και έγραψα πάνω του ¨πάσχω από κατάθλιψη ή άγχος, αγκάλιασέ με¨, πήρα ένα πανί για να δέσω τα μάτια μου, άφησα το σπίτι μου, μπήκα στο μετρό και κατευθύνθηκα προς τον πιο δημοφιλή προορισμό του Λονδίνου για ψώνια – στην Oxford Street», εξήγησε σε ένα κείμενό του στην εφημερίδα Metro UK.

Φτάνοντας, έστησε μια κάμερα και μέσα σε λίγα λεπτά τον είχαν προσεγγίσει, και οι αγκαλιές είχαν ήδη αρχίσει: «Με μια από τις αισθήσεις μου να είναι εκτός λειτουργίας, τα αυτιά μου βρίσκονταν σε πλήρη εγρήγορση και ένιωσα βαθιά τα λόγια συμπόνοιας από τις διαφορετικές φωνές γύρω μου», είπε.

Ένας άνθρωπος με προσέγγισε για να με αγκαλιάσει και είπε: «Θα έκανα κάτι πραγματικά άσχημο στον εαυτό μου σήμερα, και ύστερα σε είδα, είμαι τόσο χαρούμενος που καταλαβαίνεις».

Advertisment

Συλλογιζόμενος το αποτέλεσμα του πειράματος, ο Manawer εξήγησε: «Έμαθα ότι όλοι περπατάμε στον ίδιο δρόμο, ταξιδεύοντας με διαφορετικές ταχύτητες στον ίδιο χρόνο, βιώνοντας παρόμοια πράγματα με πολλούς, διαφορετικούς τρόπους. Έμαθα ότι πρέπει ως κοινωνία να ενωθούμε και να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο στις δύσκολες στιγμές».

Ο Manawer πήρε δύο μεγάλα μαθήματα εκείνη την ημέρα: πόσο σημαντικό είναι να ακούμε, να αφουγκραζόμαστε πραγματικά τον άλλο και το ότι δεν ξέρουμε τι περνά ο διπλανός μας στη ζωή του. Γι΄αυτό είναι τόσο σημαντικό να είμαστε πάντα ευγενικοί και καλοί με τους άλλους.

«Εκείνη η μέρα με δίδαξε τόσα πολλά. Έλαβα τόση αγάπη και βρήκαν τόση δύναμη μέσα στην ευαλωτότητά μου και σε εκείνη των ανθρώπων που με προσέγγισαν», καταλήγει. «Όταν έβλεπα το βίντεο, είχα μείνει άφωνος. Πραγματικά δεν μπορούσα να το πιστέψω. Δεν χρειάζεται να είσαι ιδιοφυία ή ειδικός για να αλλάξεις τη ζωή κάποιου, απλά χρειάζεται να το κάνεις. Όλοι θα έρθουμε αντιμέτωποι με ψυχικές δυσκολίες κάποια στιγμή – ακόμα και πολλές φορές».

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η απόσταση από τον πόνο, τη θλίψη και τις πληγές σου είναι η απόσταση από τον/τη σύντροφό σου
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 24ωρης Διαδρομής: Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Έλληνας αθλητής Φώτης Ζησιμόπουλος
1η θέση στην Ευρώπη η ελληνική αποστολή στην Ολυμπιάδα ρομποτικής!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση