, ,

Σύκο: 6 πειστικοί λόγοι να το προσθέσουμε στη διατροφή μας

Τα σύκα συγκαταλέγονται ανάμεσα στα παλαιότερα φρούτα που καταναλώνονται από ανθρώπους και έχουν αμέτρητα οφέλη. Γνωρίζατε ότι ήταν το αγαπημένο φρούτο της Κλεοπάτρας; Αναρωτιέστε

Σύκο: 6 πειστικοί λόγοι να το προσθέσουμε στη διατροφή μας

Τα σύκα συγκαταλέγονται ανάμεσα στα παλαιότερα φρούτα που καταναλώνονται από ανθρώπους και έχουν αμέτρητα οφέλη. Γνωρίζατε ότι ήταν το αγαπημένο φρούτο της Κλεοπάτρας; Αναρωτιέστε τι το τόσο ιδιαίτερο έχει; Αρχικά, έχει υπέροχη γεύση, αλλά και μια ατέλειωτη λίστα οφελών για την υγεία μας.

Επιπλέον, το σύκο είναι ένα πολύτιμο φρούτο διότι είναι διαθέσιμο μόνο ελάχιστους μήνες το χρόνο, εκτός φυσικά αν προτιμήσουμε να το καταναλώσουμε αποξηραμένο, που είναι επίσης αρκετά νόστιμο. Εδώ αναφέρουμε κάποια από αυτά που είναι και επιστημονικώς αποδεδειγμένα.

Advertisment

6 πειστικοί λόγοι να προσθέσουμε τα σύκα στη διατροφή μας

1. Ενισχύουν την υγεία του πεπτικού συστήματος

Τα σύκα ανακουφίζουν από δυσκοιλιότητα και βελτιώνουν την πεπτική υγεία. Μουλιάστε 2-3 σύκα σε νερό από το προηγούμενο βράδυ και καταναλώστε τα πρωί με μέλι και αποχαιρετήστε τη δυσκοιλιότητα. Φυσικά, αυτό οφείλεται στην εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες.

2. Βελτιώνουν την υγεία της καρδιάς

Μειώνουν τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων στο αίμα και συνεισφέρουν στη βελτίωση της καρδιακής υγείας. Τα σύκα περιέχουν επίσης φαινόλες και ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα που μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπαθειών.

3. Υψηλή θρεπτική αξία

Μπορεί να το βρίσκουμε μόνο προς το τέλος του καλοκαιριού και τις αρχές του φθινοπώρου, αλλά είναι κυριολεκτικά ένα δώρο της φύσης. Περιέχει ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο, μαγνήσιο και βιταμίνες Α, B και C.

Advertisment

4. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά

Τα σύκα είναι ένα εργοστάσιο παραγωγής αντιοξειδωτικών και αδρανοποιούν τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα μας και ενισχύουν την ικανότητά μας να καταπολεμήσουμε ασθένειες.

5. Μειώνει τον πόνο στο λαιμό

Τα σύκα δημιουργούν ένα λεπτό στρώμα προστασίας και έτσι εμποδίζουν κατά του πόνου στο λαιμό. Αυτό το φρούτο είναι καταπραϋντικό για το λαιμό και οι φυσικοί του χυμοί προστατεύουν ακόμα και τις φωνητικές χορδές.

6. Βοηθά στο αδυνάτισμα

Η κατανάλωση σύκων μας κρατά χορτάτους για περισσότερες ώρες λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες. Μάλιστα, οι τελευταίες επιβραδύνουν τη διαδικασία πέψης και ενώ σαν φρούτο είναι αρκετά γλυκό περιέχει μόνο 47 θερμίδες το ένα.

[toggle title="Πηγές"]

https://www.stylecraze.com/articles/amazing-health-benefits-of-figs/#gref

[/toggle]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

ΕΦΕΤ: Τρεις κανόνες για να απολαύσουμε με ασφάλεια το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
Ο γλυκός χυμός – ελιξίριο για οστά, άμυνα, καρδιά και πεπτικό σύστημα
Αντιγήρανση: Η διατροφή που αναστρέφει τα σημάδια του χρόνου
Ο εξωτικός καρπός που «αγαπά» τον θυρεοειδή, θωρακίζει την καρδιά και ενισχύει το νου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση