, ,

4 κανόνες που ακολουθούμε στο πρωινό για αποτελεσματική απώλεια βάρους

Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, η παράλειψη γευμάτων – ειδικά το πρωινό – δεν είναι η λύση. Τρώγοντας το πρωί, ξυπνάτε τον μεταβολισμό σας,

4 κανόνες που ακολουθούμε στο πρωινό για αποτελεσματική απώλεια βάρους

Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, η παράλειψη γευμάτων – ειδικά το πρωινό – δεν είναι η λύση. Τρώγοντας το πρωί, ξυπνάτε τον μεταβολισμό σας, κάτι που βοηθά στο να κάψετε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης μέρας. Ένα χορταστικό πρώτο γεύμα επίσης μας βοηθά να νιώθουμε χορτάτοι, οπότε καταλήγουμε, χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε, να καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες αργότερα μέσα στη μέρα.

4 κανόνες που ακολουθούμε στο πρωινό για αποτελεσματική απώλεια βάρους

1. Καταναλώνουμε πρωινό εντός μιας ώρας αφού ξυπνήσουμε

Όσοι καταναλώνουν καθημερινά πρωινό είναι λιγότερο πιθανό να είναι υπέρβαροι, αλλά ο χρόνος του πρώτου γεύματος είναι επίσης σημαντικός. Προσπαθήστε να φάτε εντός μιας ώρας από τη στιγμή που ξυπνήσατε, καθώς αυτό βοηθά στη διατήρηση του κιρκάδιου ρυθμού μας και τονώνει από νωρίς τον μεταβολισμό μας.

Advertisment

2. Προτιμάμε την πρωτεΐνη αντί για τη ζάχαρη

Αν και τα νόστιμα pancakes ή το ψωμί με κρέμα σοκολάτα είναι δύσκολο να τα αποχωριστούμε, δεν είναι κάτι που μπορούμε να καταναλώνουμε τουλάχιστον καθημερινά ως πρωινό, αν θέλουμε να χάσουμε βάρος. Κάντε καλύτερα επιλογές με υψηλή πρωτεΐνη, όπως τα αυγά, το γιαούρτι, οι ξηροί καρποί και τα δημητριακά χωρίς ζάχαρη – έχουν λιγότερες θερμίδες και παρέχουν περισσότερη ενέργεια από την ζάχαρη.

3. Οι φυτικές ίνες είναι φίλοι μας

Το κλειδί για να χάσουμε βάρος είναι να καταναλώνουμε τροφές που μας κάνουν να χορταίνουμε, ώστε να μην καταλήγουμε να κάνουμε κακές επιλογές στη συνέχεια επειδή πεινάμε πολύ. Προσπαθήστε να καταναλώνετε αρκετές φυτικές ίνες για πρωινό – τουλάχιστον 8 γραμμάρια. Αν βιάζεστε, δοκιμάστε ένα smoothie φρούτων ή ένα μπολ δημητριακών ολικής αλέσεως χωρίς ζάχαρη.

4. Δεν είμαστε υπερβολικοί με τις θερμίδες

Ανάλογα με το βάρος μας, τους στόχους της απώλειας βάρους και αυτού που καταναλώνουμε για το υπόλοιπο της μέρας, χρειάζεται να υπολογίσουμε μέσες άκρες τις θερμίδες ανάμεσα στα 255kJ και στα 2 090kJ. Επιλέξετε τροφές με λίγες θερμίδες όπως ομελέτα λαχανικών, γιαούρτι και φρέσκα φρούτα.

Advertisment

Peter Weintraub, ειδικός στην απώλεια βάρους

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ιπποκράτεια Διαβίωση: Μια εταιρεία παράδειγμα ολιστικής προσέγγισης με εκπληκτικά προϊόντα
Ολοκληρωμένη προσέγγιση στην παιδική παχυσαρκία: Επενδύστε σήμερα, δείτε αποτελέσματα αύριο
Το μπαχαρικό που βοηθάει να χάσετε 3 φορές περισσότερο λίπος

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση