Howard Martin & Καρδιακή Συνοχή τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα. Δωρεάν προσκλήσεις

Ο Howard Martin είναι συγγραφέας, ομιλητής και ιδρυτικό στέλεχος του Ερευνητικού Ινστιτούτου HeartMath το οποίο διεξάγει και δημοσιεύσει έρευνες πάνω στη εγκάρδια συνοχή, στη

Ο Howard Martin είναι συγγραφέας, ομιλητής και ιδρυτικό στέλεχος του Ερευνητικού Ινστιτούτου HeartMath το οποίο διεξάγει και δημοσιεύσει έρευνες πάνω στη εγκάρδια συνοχή, στη δυνατότητα της συναισθηματικής αυτορύθμισης και στην ενίσχυση της συναισθηματικής, φυσικής και διανοητικής ανθεκτικότητας.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του στο HeartMath  έχει παραδώσει δυναμικά προγράμματα σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη, ενώ έχει επιβλέψει προσωπικά, εκπαιδευτικά προγράμματα στο Fortune 100 companies, σε κυβερνητικές υπηρεσίες, σε όλα τα σώματα ασφαλείας των ΗΠΑ, σε σχολεία και σε διεθνείς οργανισμούς σε πάνω από 50 πόλεις σε 4 ηπείρους ενώ δίνει περίπου 75 συνεντεύξεις το χρόνο στα μεγαλύτερα Αμερικανικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Advertisment

Ο Howard Martin θα έρθει για πρώτη φορά στην Αθήνα, όπου θα παραδώσει μία ομιλία και ένα βιωματικό εργαστήριο, στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2019.

Δίωρη ομιλία στις 27 Σεπτεμβρίου με θέμα την ενεργοποίηση της νοημοσύνης της καρδιάς.  

Το HeartMath υπήρξε από τους πρώτους οργανισμούς που ισχυρίστηκε ότι η καρδιά έχει αυτόνομη νοημοσύνη από αυτή του εγκεφάλου. Μόνο τα τελευταία χρόνια όμως, έγινε κοινά αποδεκτό από την επιστημονική κοινότητα ότι, η καρδιά διαθέτει όντως ένα τεράστιο νευρωνικό δίκτυο όπως αυτό του εγκεφάλου το οποίο της επιτρέπει να λειτουργεί αυτόνομα και να στέλνει έναν μεγάλο όγκο πληροφοριών στον εγκέφαλο. Και γιατί έχει σημασία αυτό το γεγονός;

Το ότι η καρδιά διαθέτει μια σημαντική αυτονομία έχει τεράστια σημασία διότι μπορούμε να την επηρεάσουμε πολύ πιο εύκολα από ότι τον εγκέφαλο. Μπορούμε, για παράδειγμα, να αλλάξουμε την “Καρδιακή Μεταβλητότητα” (HRV) με απλές τεχνικές που επιτρέπουν την ενίσχυση της ανθεκτικότητάς μας, την υψηλότερη διαύγεια αλλά και την αυτορύθμισή μας.

Advertisment

Αυτός είναι ο κύριος λόγος που το πρόγραμμα του HeartMath υιοθετήθηκε πειραματικά στα σώματα ασφαλείας, σε νοσοκομεία και σε κέντρα διαχείρισης κρίσεων των ΗΠΑ. Αργότερα, το πρόγραμμα εφαρμόστηκε από οργανισμούς του ΟΗΕ για διαχείριση κρίσεων όπως το προσφυγικό αλλά και για την αντιμετώπιση του μετατραυματικού στρες.

Ο Howard Martin, στην ομιλία του, θα δείξει ακριβώς πως επιτυγχάνεται η αποκαλούμενη εγκάρδια συνοχή η οποία καθιστά το άτομο ικανό για όσα αναφέραμε παραπάνω. Στο τέλος του σεμιναρίου θα υπογράψει το βιβλίο “Η Νοημοσύνη της Καρδιάς“.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Titania στην Αθήνα.

Ολοήμερο βιωματικό εργαστήριο στις 28 Σεπτεμβρίου

Στο ολοήμερο βιωματικό εργαστήριο, ο Howard Martin θα δείξει τις σημαντικότερες τεχνικές του HeartMath που επιτυγχάνουν την εγκάρδια συνοχή. Οι παρευρισκόμενοι θα μπορέσουν να μάθουν όλες τις βασικές τεχνικές και επιπλέον θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα πρωτοποριακό πείραμα το οποίο θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα. 100 παρευρισκόμενοι θα κατεβάσουν την ειδική εφαρμογή του HeartMath στο κινητό τους και θα συνδεθούν με ειδικούς σένσορες οι οποίοι προσμετρούν την καρδιακή συνοχή, ατομικά και συλλογικά. Πρόκειται για ένα από τα πιο πρωτοποριακά προγράμματα το οποίο ξεκίνησε το καλοκαίρι και είναι ακόμα σε μορφή Beta. Κατά τη διάρκεια του πειράματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δουν σε ζωντανό χρόνο πως οι τεχνικές του HeartMath επηρεάζουν την καρδιακή τους μεταβλητότητα αλλά και το πιο σημαντικό πως ο καθένας ατομικά επιδρά στη διαμόρφωση της συλλογικής συνοχής στην ομάδα.

Το ολοήμερο εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί επίσης στο ξενοδοχείο Τιτάνια στις 28 Σεπτεμβρίου.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο πρώτος και μοναδικός άνθρωπος που είναι υποχρεωμένος να καλύψει τις ανάγκες μου, είμαι εγώ!
Σαμ Άλτμαν: Ο «μίστερ ChatGPT» πειραματίζεται στον… επαναπρογραμματισμό του ανθρώπινου σώματος!
Τι σημαίνουν τα γράμματα και οι αριθμοί στις πινακίδες των οχημάτων;
Υπνοθεραπεία: Τι είναι, πώς λειτουργεί και ποια είναι τα οφέλη της

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση