, ,

Arianna Huffington: Ο ύπνος δεν είναι μια περιττή πολυτέλεια, αλλά μια λειτουργία απαραίτητη για τη ζωή μας

Ο ύπνος είναι μία από τις βασικές ανθρώπινες ανάγκες και είναι απαραίτητος για τη σωματική και την ψυχική μας υγεία. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια,

Arianna Huffington: Ο ύπνος δεν είναι μια περιττή πολυτέλεια, αλλά μια λειτουργία απαραίτητη για τη ζωή μας

Ο ύπνος είναι μία από τις βασικές ανθρώπινες ανάγκες και είναι απαραίτητος για τη σωματική και την ψυχική μας υγεία. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, ένας νέος πολιτισμικός κανόνας εμφανίστηκε, που μας επέβαλλε την έλλειψη ύπνου, ως απαραίτητο στοιχείο για την επιτυχία.

Εμείς, οι σύγχρονοι άνθρωποι, καταδικάσαμε τον ύπνο, τον χάσαμε, αλλά μαζί με αυτόν, χάσαμε και την υγεία, την ευεξία και τον έλεγχο της ζωής μας. Στη συνέχεια, μια ολόκληρη βιομηχανία γεννήθηκε, για να διευκολύνει τις προσπάθειές μας να κοιμηθούμε περισσότερο. Για τη φαρμακοβιομηχανία, που κερδίζει από τη σημερινή κρίση ύπνου, οι δουλειές πάνε πολύ καλά και το μέλλον προμηνύεται λαμπρό.

Advertisment

«Η Επανάσταση του Ύπνου» το δεύτερο βιβλίο της Arianna Huffington που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα, φέρνει στο προσκήνιο το μεγάλο αυτό πρόβλημα της παγκόσμιας κρίσης ύπνου. Έπειτα από τη δική της προσωπική εμπειρία όπου η έλλειψη ύπνου την οδήγησε στην εξάντληση και τη σωματική κατάρρευση, η Arianna κατάλαβε ότι για να πάρει ξανά στα χέρια της τον έλεγχο της ζωής της, θα έπρεπε να κάνει την επανάστασή της επαναπροσδιορίζοντας τη σχέση της με τον ύπνο. Και το έκανε.

Μετά την σταδιακή της ανάκαμψη και έχοντας πλέον αφήσει πίσω της την τραυματική της εμπειρία, θέλησε να βοηθήσει και άλλους ανθρώπους να βγουν από την αδιέξοδη κατάστασή τους, της έλλειψης ή της κακής ποιότητας ύπνου, μαθαίνοντάς τους πώς να κάνουν τη δική τους επανάσταση, να επαναπροσδιορίσουν και αυτοί τη σχέση τους με τον ύπνο και να πάρουν πίσω τον έλεγχο της ζωής τους.

Ο αναγνώστης, πρώτα θα μάθει τι είναι ο ύπνος, τη λειτουργία του, τη θέση του μέσα στο χρόνο, θα μάθει για τα όνειρα και τη σημασία τους, τη σχέση του ύπνου με την υγεία μας, τις επιπτώσεις στο σώμα και στην ψυχή από την έλλειψή του αλλά και ποιες είναι οι διαταραχές του, από τις οποίες υποφέρουμε εμείς, οι άνθρωποι.

Advertisment

Arianna Huffington: Ο ύπνος δεν είναι μια περιττή πολυτέλεια, αλλά μια λειτουργία απαραίτητη για τη ζωή μας

Θα πάρουμε πολύτιμες συμβουλές, χρήσιμα εργαλεία και τεχνικές, που θα μας βοηθήσουν να μεταμορφώσουμε τη ζωή μας και έπειτα, την κοινωνία και τον κόσμο μας. Θα μάθουμε να χρησιμοποιούμε το οπλοστάσιο της φύσης για να έχουμε έναν καλό και αναζωογονητικό ύπνο, πώς να χρησιμοποιούμε τη σωματική άσκηση και τη σωστή διατροφή, για να κοιμόμαστε καλά, αλλά και τον ενδυματολογικό κώδικα του ύπνου.

• Στο Παράρτημα Α του βιβλίου, ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να απαντήσει σε ένα ερωτηματολόγιο, το οποίο αναπτύχθηκε από τον Κόλιν Έσπι, καθηγητή ύπνου στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, το οποίο θα τον βοηθήσει να ανακαλύψει την ποιότητα του ύπνου του ή αλλιώς, να βρει τον δικό του Δείκτη Ύπνου.

• Στο Παράρτημα Β του βιβλίου, ένας καθοδηγούμενος διαλογισμός, θα αποτελέσει πολύτιμη βοήθεια στην προσπάθειά σας να αποκοιμηθείτε αλλά και να παραμείνετε κοιμισμένοι.

• Τέλος, στο Παράρτημα Γ, υπάρχει ένας κατάλογος ξενοδοχείων, σε όλο τον κόσμο, που χρησιμοποιούν πρωτοποριακούς και δημιουργικούς τρόπους ώστε, να συμβάλλουν στη βελτίωση του ύπνου των επισκεπτών τους.

Αν θέλετε να είστε οι κύριοι της ζωής σας, να είστε υγιείς και ευτυχισμένοι, να έχετε καλή απόδοση στην εργασία σας και καλές σχέσεις με τους γύρω σας, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις συμβουλές αυτού του βιβλίου και να βελτιώσετε τον ύπνο σας. Όπως το θέτει και ο δρ Ντέιβιντ Γκόζαλ, «Σε όλες τις ηλικίες και σε όλους τους πολιτισμούς και τα επαγγέλματα, το κοινό πρέπει να κατανοήσει βαθιά ότι, όπως και με άλλες υγιείς συμπεριφορές μας, ο ύπνος δεν είναι μια περιττή πολυτέλεια, αλλά μια λειτουργία απαραίτητη για τη ζωή μας».

Το βιβλίο της Arianna Huffington με τίτλο «Η επανάσταση του ύπνου – Μεταμορφώνοντας τη ζωή σας, νύχτα με τη νύχτα» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα. Μπορείτε να το βρείτε εδώ

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η δύναμη του υποσυνειδήτου: Κατακτήστε τη ζωή που αξίζετε, κυριαρχώντας στον νου σας
Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του: Ένα διαχρονικό μήνυμα ελπίδας και επιτυχίας
“2049 - Οδηγίες Χρήσης για το Μέλλον της Ανθρωπότητας” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ο Γάτος που Δίδασκε Ζεν: Ένα πνευματικό ταξίδι που σας αλλάζει τη ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση