, , ,

8 είδη σανίδας που γυμνάζουν όλο μας το σώμα αποτελεσματικά (Βίντεο)

Οι ασκήσεις με το βάρος του σώματος κερδίζουν όλο και περισσότερο την προτίμηση του κόσμου που γυμνάζεται ή ασχολείται με την άσκηση λόγω της

8 είδη σανίδας που γυμνάζουν όλο μας το σώμα αποτελεσματικά (Βίντεο)

Οι ασκήσεις με το βάρος του σώματος κερδίζουν όλο και περισσότερο την προτίμηση του κόσμου που γυμνάζεται ή ασχολείται με την άσκηση λόγω της πρακτικότητας και της απλότητας των ασκήσεων. Η σανίδα είναι μία μορφή άσκησης που χρησιμοποιεί αποκλειστικά το βάρος του σώματος.

Η σανίδα είναι μία από τις αποτελεσματικότερες ασκήσεις που μπορούμε να κάνουμε. Γιατί; Επειδή απαιτεί ελάχιστο χρόνο και προσφέρει την ευκαιρία σε όλους να πετύχουν ουσιαστικά αποτελέσματα.

Advertisment

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι μια εύκολη άσκηση. Ακόμα και το να μείνουμε για μόλις 1 λεπτό σε αυτή τη θέση αποδεικνύεται αρκετά δύσκολη υπόθεση. Η σανίδα γυμνάζει ταυτόχρονα πολλούς μύες σε όλο το σώμα: τους κοιλιακούς, τους μύες της ράχης, την πλάτη, τους τετρακέφαλους, τους γλουτιαίους, τους ώμους και τα χέρια.

Ένα από τα βασικά οφέλη αυτής της άσκησης είναι ότι μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού μας στην πλάτη και στη σπονδυλική στήλη. Κι αυτό γιατί γυμνάζει εκείνους τους μύες που παρέχουν στήριξη στη μέση και στην πλάτη ολόκληρη, ειδικά στο πάνω μέρος της. Επιπροσθέτως, η στάση του σώματός μας διορθώνεται καθώς οστά, αρθρώσεις και μύες έρχονται ευθυγραμμίζονται ώστε να μπορεί να σταθεί στο σώμα μας σε αυτή τη στάση. Αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι ταλαιπωρούμαστε λιγότερο από οσφυαλγίες.

Τέλος, κάνοντας καθημερινά σανίδα, θα παρατηρήσετε μετά από λίγο καιρό ότι θα γίνετε πιο ευλύγιστοι από ποτέ άλλοτε. Για να πετύχετε αυτό το τελευταίο με τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, χρειάζεται να ενσωματώσετε κι άλλα είδη σανίδας και όχι μόνο το κλασικό είδος με τους πήχεις στο πάτωμα.

Advertisment

Γι’ αυτό και στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζονται 8 παραλλαγές της κλασικής σανίδας που βοηθούν να γυμνάσουμε περισσότερα σημεία του σώματος και μύες που δεν ενεργοποιούνται με άλλο τρόπο. Η σανίδα αποτελεί την ιδανικότερη άσκηση για αρχάριους, αφού δεν χρειάζεται κάποια προηγούμενη εξάσκηση και ικανότητα. Ο τραυματισμός είναι πολύ σπάνιος. Έχετε όμως στο νου σας ότι για να δείτε τα παραπάνω αποτελέσματα που αναφέρθηκαν, η σανίδα χρειάζεται να εκτελείται συστηματικά.

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πόσα βήματα την ημέρα χρειάζονται για να χάσει κανείς βάρος;
Πόνος στη μέση: Απαλλαχθείτε με τη νο1 άσκηση που διατείνει τη σπονδυλική στήλη και ανακουφίζει
Pilates Reformer: Τι να προσέξετε για να μην τραυματιστείτε
«Καίμε» θερμίδες και λίπος: Οι αλλαγές στο περπάτημα για να τα καταφέρουμε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση