,

Άνθρωπος είσαι και αν χρειαστεί, θα λυγίσεις…

Σε μια ζωή γεμάτη αντιφάσεις δεν αποτελεί επιλογή εάν επιθυμεί κανείς να βρίσκεται εν μέσω τραγικών καταστάσεων. Μιλώντας για τραγικές καταστάσεις, αναφορά γίνεται για

Άνθρωπος είσαι και αν χρειαστεί, θα λυγίσεις...

Σε μια ζωή γεμάτη αντιφάσεις δεν αποτελεί επιλογή εάν επιθυμεί κανείς να βρίσκεται εν μέσω τραγικών καταστάσεων. Μιλώντας για τραγικές καταστάσεις, αναφορά γίνεται για τις στιγμές όπου κάθε άνθρωπος μπορεί να βιώνει τα αποτελέσματα μιας πράξης τα οποία είτε δεν οφείλονται στον ίδιο είτε αν και ο ίδιος μπορεί να έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης, σίγουρα κάτι τέτοιο δεν έγινε με αρχικό κίνητρο την παραγωγή μη επιθυμητών αποτελεσμάτων.

Η τραγικότητα ως έννοια δεν αφορά ένα πεσιμιστικό ανθρώπινο στοιχείο το οποίο έρχεται να προσθέσει λίγο ακόμη δράμα αλλά ούτε κι ένα γεγονός που σηματοδοτεί την άνευ όρων παράδοση μπροστά στο αναπόφευκτο. Επίσης, η τραγικότητα στη ζωή δεν αφορά συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία μπορεί κανείς να ελέγξει.

Advertisment

Η τραγικότητα αφορά αρχικά την ικανότητα αντίληψης, παραδοχής και ένταξης των αδιαπραγμάτευτων στοιχείων της ζωής όπως και του απροσδιόριστου παράγοντα στην εξίσωση των καθημερινών προβλημάτων. Η τραγικότητα στη ζωή των ανθρώπων αφορά την ικανότητα αντοχής στη ματαίωση και τον επαναπροσδιορισμό των στόχων με διαφορετικό χρώμα μελάνι κάθε φορά.

Μέσα από κάθε «τρικυμία» την οποία μπορεί να συναντήσει κανείς στη ζωή του, οι νέες εμπειρίες αποτελούν το απαραίτητο καύσιμο το οποίο ωθεί τον άνθρωπο στην πνευματική του ωρίμανση. Η πνευματική ωρίμανση αποτελεί το στοιχείο το οποίο ξεχωρίζει τον άνθρωπο από το υπόλοιπο ζωικό βασίλειο καθώς δεν τον περιορίζει και δεν τον ωθεί απλά σε μια στείρα ικανοποίηση των αισθήσεων αλλά επεκτείνει το νόημα της ζωής με τρόπο ώστε να συμπεριλαμβάνει κάτι ανώτερο από τον ίδιο εντός του. Αυτό το κάτι ανώτερο αποτελεί τη θεϊκή ουσία στην οποία προσφεύγει τις δύσκολες ώρες με σκοπό να αντλήσει δύναμη και να ξεπεράσει τα όρια των δικών του ικανοτήτων.

Κάθε φορά που συναντάς δυσκολίες, σκέψου και ονειρέψου από σήμερα το ήδη καλύτερο αύριο. Η ζωή σου δίνει μια ευκαιρία να πλησιάσεις σε κάτι ανώτερο από αυτό που αποτελείς σήμερα. Μη κλαις και μη μιζεριάζεις παρόλα αυτά, άνθρωπος είσαι και αν χρειαστεί θα λυγίσεις.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αν δεν το πεις εσύ, θα το πει το σώμα σου
Κάποιες φορές δεν μπορείς να πιστέψεις αυτό που βλέπεις, πρέπει να πιστέψεις αυτό που αισθάνεσαι
Υπάρχει το «για πάντα»... κι είναι ωραίο να το λες
Έβαλα τα χέρια μου στις τσέπες... και βρήκα ξεχασμένα γράμματα που κάποτε τα κουβαλούσα σαν φυλαχτό...

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση