Τα όνειρα θέλουν αγάπη για να γίνουν πραγματικότητα

Η υλοποίηση του ονείρου σου απαιτεί να κάνεις επιλογές. Αν οι επιλογές σου απορρέουν από την καρδιά σου και εσύ τις ακολουθείς με αγάπη

Τα όνειρα θέλουν αγάπη για να γίνουν πραγματικότητα

Η υλοποίηση του ονείρου σου απαιτεί να κάνεις επιλογές. Αν οι επιλογές σου απορρέουν από την καρδιά σου και εσύ τις ακολουθείς με αγάπη και ενθουσιασμό, τότε ο δρόμος θα είναι σκέτη απόλαυση. Και θα προσελκύσει υποστήριξη. Όπως υποδηλώνει και η λέξη «ενθουσιασμός», κάθε σου πράξη θα είναι εμποτισμένη με την ενέργεια των θεών.

Άλλαξε τον τρόπο της σκέψης σου και κάνε τον εαυτό σου να κυριεύεται από την αγάπη και όχι από το πρέπει. Καταπιάσου με το έργο της δημιουργικότητάς σου με μια αίσθηση βαθιάς ευχαρίστησης. Για μια μέρα, ασκήσου στο να λες «ευχαρίστως» σε καθετί που σου ζητούν και δες αν θα υπάρξει διαφορά στον τρόπο που πάνε τα πράγματα.

Όταν ήμουν παιδί, κάναμε τις δουλειές του σπιτιού τραγουδώντας. Αρχίζαμε πάντα με το «Σφύριζε καθώς δουλεύεις», που μας έβαζε στο κατάλληλο πνεύμα και συνεχίζαμε με κάθε μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ, κάθε σκοπό των Μπιτλς και κάθε τραγούδι του Τομ Τζόουνς που μπορούσαμε να σκεφτούμε. Και καθώς δουλεύαμε, γελούσαμε πολύ, παίζαμε θέατρο και γενικά το γλεντούσαμε με την ψυχή μας.

Τη μέρα της μπουγάδας και τα εφτά παιδιά διπλώναμε τις κάλτσες μας σε μπαλάκια. Ένας- ένας με τη σειρά σηκωνόμαστε και λέγαμε ένα τραγούδι. Αν αυτός που τραγουδούσε ξεχνούσε τα λόγια ή φαλτσάριζε, του πετάγαμε καλτσομπαλάκια. Το παιδί που θα κατέληγε με τα περισσότερα μπαλάκια έπρεπε να τακτοποιήσει όλα τα καθαρά ρούχα στη θέση τους. Κάτι που θα μπορούσε να είναι μια ανιαρή, ατέλειωτη αγγαρεία γινόταν η πιο αγαπημένη μας ασχολία για το Σαββατοκύριακο.

Ο ενθουσιασμός είναι κολλητικός. Μέσα σε ελάχιστο διάστημα, όλα τα παιδιά της γειτονιάς ήθελαν να βρίσκονται στο σπίτι μας τη μέρα της μπουγάδας. Τις περισσότερες φορές ήταν τα παιδιά του γείτονά μας, που ήταν τραγικά φάλτσα, που κατέληγαν να τακτοποιούν τα πλυμένα μας ρούχα, αλλά δεν φαινόταν να τα πειράζει και πολύ. Η διασκέδαση άξιζε τον κόπο.

Η ζωή αλλάζει όταν σταματάς τα «πρέπει». Ακόμα κι αν μερικές φορές οι επιλογές μοιάζουν να είναι λίγες, ωστόσο γνώριζε πως υπάρχουν πάντα τρόποι να αφήσει μια κακή κατάσταση για μια καλύτερη. Πολλοί από μας βολευόμαστε τόσο πολύ μέσα στη δυστυχία μας και δεχόμαστε τόσο αδιαμαρτύρητα την κακομεταχείριση ή τη ματαίωση των στόχων μας, ώστε στο τέλος η μιζέρια μας μας φαίνεται φυσιολογική. Η αλήθεια είναι ότι η ταλαιπωρία δεν είναι η μόνη σου επιλογή.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Sonia Choquette με τίτλο «Η καρδιά σου έχει δίκιο» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιβίσκος

Book For Thought | S1E8

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε