, ,

Η τέχνη συναντά τη γιόγκα – Το μουσείο Γουλανδρή ξεκινά μαθήματα ανάμεσα σε γλυπτά και πίνακες

Πώς είναι να κάνει κανείς γιόγκα ανάμεσα σε έργα του Πικάσο και του Μόραλη; Πώς είναι να χαλαρώνει πνεύμα και σώμα θαυμάζοντας περίφημα έργα

Η τέχνη συναντά την γιόγκα – Το μουσείο Γουλανδρή ξεκινά μαθήματα ανάμεσα σε γλυπτά και πίνακες

Πώς είναι να κάνει κανείς γιόγκα ανάμεσα σε έργα του Πικάσο και του Μόραλη; Πώς είναι να χαλαρώνει πνεύμα και σώμα θαυμάζοντας περίφημα έργα τέχνης, γλυπτά και πίνακες από τους μεγαλύτερους ζωγράφους όλου του κόσμου;

Το μουσείο Γουλανδρή πήρε την απόφαση να συνδυάσει την πολιτιστική κληρονομιά με μία από τις αρχαιότερες πρακτικές που φέρνουν σε επαφή σώμα, νου και ψυχή. Η εκπαιδεύτρια Μαρία Στυλιανάκη θα είναι εκεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη για να χαρίσει στους κατοίκους της Αθήνας μια μοναδική εμπειρία.

Advertisment

Ξεκινώντας με μία αλληλουχία στάσεων yoga σε ροή που δίνουν έμφαση στην αναπνοή, την επίγνωση και την ευθυγράμμιση του σώματος, το μάθημα ολοκληρώνεται με απλές και αποτελεσματικές πρακτικές αναπνοών και χαλάρωσης που προάγουν την αρμονική λειτουργία των συστημάτων του οργανισμού.

Η τέχνη συναντά την γιόγκα – Το μουσείο Γουλανδρή ξεκινά μαθήματα ανάμεσα σε γλυπτά και πίνακες

Τα μαθήματα θα είναι κατάλληλα για άτομα κάθε ηλικίας και δεν χρειάζεται πρότερη εμπειρία ή ευλυγισία. Οι συμμετέχοντες χρειάζεται να φέρουν μαζί τους ένα στρώμα γιόγκα και να φορούν ελαστικά και άνετα ρούχα. Όσοι θέλουν να συμμετέχουν, χρειάζεται να κάνουν ηλεκτρονική εγγραφή στην επίσημη ιστοσελίδα του μουσείου.

Advertisment

Το νέο μουσείο Γουλανδρή στην Αθήνα έχει κλέψει ήδη τις καρδιές των Αθηναίων και όλων των τουριστών που επισκέπτονται την Αθήνα και άνοιξε πριν από ένα μήνα, στις 2 Οκτωβρίου. Βρίσκεται στην οδό Ερατοσθένους και στεγάζει ένα μεγάλο μέρος της τεράστιας συλλογής έργων τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή.

Το μουσείο φιλοξενεί έργα τέχνης από τους σπουδαιότερους ζωγράφους και καλλιτέχνες του κόσμου και της χώρας μας, όπως Van Gogh, Monet, Picasso, Gauguin, Cézanne, El Greco, Giacometti, Chagall, Kandinsky, αλλά και Παρθένη, Μόραλη, Γκίκα, Τέτση, Τσαρούχη και Φασιανό.

Η τέχνη συναντά την γιόγκα – Το μουσείο Γουλανδρή ξεκινά μαθήματα ανάμεσα σε γλυπτά και πίνακες

Στο μουσείο θα φιλοξενούνται και περιοδικές εκθέσεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Επίσης διαθέτει καφέ και πωλητήριο, βιβλιοθήκη τέχνης, παιδικό εργαστήριο, καθώς και ένα σύγχρονων προδιαγραφών αμφιθέατρο. Το μουσείο λειτουργεί από την Τρίτη έως την Κυριακή από 10.00 – 18.00. Την Παρασκευή λειτουργεί από τις 10.00 έως τις 22.00 και την Δευτέρα είναι κλειστά. Η γενική είσοδος είναι τα 8 ευρώ και το μειωμένο εισιτήριο είναι 6 ευρώ.

Με πληροφορίες από iefimerida.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Άνθρωποι και ολογράμματα στην ίδια σκηνή
Ελληνικό Ωδείο Αθηνών: Αποκαθίσταται και θα λειτουργήσει ξανά μετά από 50 ολόκληρα χρόνια
Ναός του Ποσειδώνα: Αποκτά νέο φωτισμό - Το σχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού (φωτογραφίες)
Τέχνη από τις στάχτες των πυρκαγιών στον Αμαζόνιο βοηθά τους ιθαγενείς

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση