, , ,

Γιόγκα: 3 σημαντικοί λόγοι που δείχνουν ότι δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση!

Η γιόγκα έκανε την εμφάνισή της στη Δύση από άνδρες γιόγκι (όπως τους Paramahansa Yogananda, Sri Pattabhi Jois, BKS Iyengar, και Yogi Bhajan). Κι

Γιόγκα: 3 σημαντικοί λόγοι που δείχνουν ότι δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση!

Η γιόγκα έκανε την εμφάνισή της στη Δύση από άνδρες γιόγκι (όπως τους Paramahansa Yogananda, Sri Pattabhi Jois, BKS Iyengar, και Yogi Bhajan). Κι όμως, επειδή η κουλτούρα μας τείνει να χαρακτηρίζει την άσκηση ήπιας έντασης και την σύνδεσή της με τα συναισθήματα ως θηλυκά χαρακτηριστικά, η γιόγκα τις περισσότερες φορές συνδέεται με γυναίκες και όχι με άνδρες.

Όμως, η πραγματικότητα είναι άλλη: η γιόγκα είναι απλά μια αρχαία μορφή αφύπνισης. Δεν είναι άθλημα, αλλά ένας τρόπος ζωής που αναδιαμορφώνουν όλες τις πλευρές της ζωής με θετικό τρόπο. Η γιόγκα μειώνει τον πόνο, προσφέρει καθαρότητα του νου και καλύτερη, ελκυστικότερη φυσική κατάσταση. Κι αυτά δεν είναι ούτε τα μισά οφέλη. Η γλώσσα με την οποία περιγράφουμε τα πράγματα μπορεί να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα εδώ: κι όμως η γιόγκα είναι για άνδρες.

Advertisment

Μπορεί η γιόγκα να μας κάνει πιο επιτυχημένους;

Η τακτική εξάσκηση της γιόγκα ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, μας βοηθά να ρυθμίζουμε τις ορμόνες μας που παράγουν συναισθήματα, την απόκρισή μας στο στρες και τα επίπεδα ευτυχίας. Εκτός από το ότι βοηθά τη λίμπιντο και μας κρατά μακριά από ιούς, η γιόγκα μας βοηθά να ενισχύσουμε τα επίπεδα αυτοπεποίθησής μας, και ναι, όλα αυτά είναι πολύ πιθανό να μας κάνουν επιτυχημένους ανθρώπους στη ζωή.

Μπορεί να μας κάνει καλύτερους αθλητές;

Η γιόγκα τονώνει τους μύες και μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμός επειδή κάνει τις αρθρώσεις πιο σταθερές και ταυτόχρονα ευλύγιστες. Επίσης, μέσω της εξάσκησής της, βελτιώνει την στάση σώματος, καθώς εμείς αποκτούμε πλήρη επίγνωση του πώς στεκόμαστε και κινούμαστε.

Η επανορθωτική γιόγκα είναι επίσης μια άριστη επιλογή για τους παίκτες ποδοσφαίρου, τους surfers, τους παλαιστές, τους παίκτες γκόλφ και μπάσκετ επειδή μειώνει την δυσκαμψία και τον πόνο που τη συνοδεύει.

Advertisment

Μπορεί η γιόγκα να βελτιώσει τις σχέσεις μου;

Εκτός από τους πιο γυμνασμένους μύες, το υγιέστερο δέρμα και την ανάπτυξη των μαλλιών μας, μας βοηθά επίσης να έχουμε περισσότερη ενέργεια και αισιοδοξία, κάτι που βελτιώνει την ποιότητα όλων μας των σχέσεων. Όταν νιώθουμε καλά, είναι βέβαιο ότι θα τα πηγαίνουμε και καλύτερα με τους άλλους ανθρώπους.

Η γιόγκα μας χαρίζει έλεγχο, τόσο κινήσεων, όσο και πράξεων (και αντιδράσεων). Από πνευματική σκοπιά, μπορούμε να αρχίσουμε να ερχόμαστε περισσότερο σε επαφή με βαθύτερα στοιχεία μας, που επηρεάζουν τις συμπεριφορές μας και τις συνεπώς τις αλληλεπιδράσεις μας. Όλα αυτά μόνο ωριμότητα και σοφία μπορούν να μας προσφέρουν.

Πολλοί είναι οι άνδρες αθλητές που χρησιμοποιούν τη γιόγκα στην καθημερινότητά τους ως απαραίτητο μέρος της προπόνησής τους. Υπάρχουν 22 κύρια είδη γιόγκα στη Δύση και όλα σχεδόν είναι κατάλληλα για τους άνδρες.

Πηγή: dailylife.com/article/the-bro-flow-why-yoga-is-great-for-men/?

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Pilates Reformer: Τι να προσέξετε για να μην τραυματιστείτε
«Καίμε» θερμίδες και λίπος: Οι αλλαγές στο περπάτημα για να τα καταφέρουμε
Από ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει κανείς pilates;
Πόσα βήματα την ημέρα χρειάζονται για να χάσει κανείς βάρος;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση