, , , ,

Κατερίνα Παπαποστόλου: Η Ελληνίδα εκπαιδευτικός που διδάσκει τη φιλοζωία στα σχολεία

Η Κατερίνα Παπαποστόλου είναι εκπαιδευτικός με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή. Είναι επίσης εκπαιδεύτρια σκύλων, συγγραφέας και δημιουργός του Ζω. Ε. Σ. (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων).

Κατερίνα Παπαποστόλου: Η Ελληνίδα εκπαιδευτικός που διδάσκει τη φιλοζωία στα σχολεία

Η Κατερίνα Παπαποστόλου είναι εκπαιδευτικός με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή. Είναι επίσης εκπαιδεύτρια σκύλων, συγγραφέας και δημιουργός του Ζω. Ε. Σ. (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων). Διδάσκει στο Δημοτικό σχολείο Πλατάνου Ημαθίας.

Η Κατερίνα είχε μια δυνατή εμπειρία που της άλλαξε τη ζωή· συνάντησε τη Διώνη, μια ετοιμοθάνατη σκυλίτσα και αποφάσισε να της σώσει τη ζωή. Η Διώνη ως αντάλλαγμα της άλλαξε προς το καλύτερο τη δική της ζωή. Αποφάσισε να κάνει τη συγκινητική του ιστορία βιβλίο και να ιδρύσει την ομάδα Ζω.Ε.Σ., που έχει στόχο να εισάγει την φιλοζωία στα σχολεία μέσω εκπαιδευτικών προγραμαμμάτων.

Advertisment

Κατερίνα Παπαποστόλου: Η Ελληνίδα εκπαιδευτικός που διδάσκει τη φιλοζωία στα σχολεία

Η Κατερίνα είναι μια διαφορετική εκπαιδευτικός. Η ίδια θεωρεί ότι είναι χρέος των εκπαιδευτικών να «γκρεμίζουν» τους μουντούς γκρι τοίχους των σχολικών μονάδων και να μεταφέρουν τα παιδιά σε διαφορετικούς κόσμους που βγαίνουν εκτός της δεδομένης σχολικής ύλης.

Η συνάντησή της με την σκυλίτσα Διώνη ήταν που την κινητοποίησε τόσο να ιδρύσει την ομάδα Ζω.Ε.Σ. το 2015, αλλά και να εφεύρει τρόπους να διδάξει επιτέλους τη φιλοζωία στο σχολικό περιβάλλον. Μετά την εκπόνηση 24 εκπαιδευτικών προγραμμάτων και συνδυασμό με την εμπειρία που είχε συλλέξει από την αλληλεπίδρασή της με παιδιά, αποφάσισε να ξεκινήσει ένα δημιουργικό ταξίδι στα ελληνικά σχολεία. Μαζί της έχει τρεις φίλους και τρία σκυλάκια, τη Διώνη, τον Άξελ και τον Πόθο.

Advertisment

Κατερίνα Παπαποστόλου: Η Ελληνίδα εκπαιδευτικός που διδάσκει τη φιλοζωία στα σχολεία

Οι Ζω.Ε.Σ. σήμερα έχουν ήδη 100 μέλη σε όλη την Ελλάδα και τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας. Η Κατερίνα έχει ήδη επισκεφθεί μαζί με τα σκυλάκια της πάνω από 500 σχολεία και 250.000 παιδιά σε διάφορα σχολεία αλλά και σε δημόσιες δράσεις.

Το βιβλίο της το «Δώρο της Διώνης» και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που το συνοδεύει με τίτλο «Δες τη ζωή μέσα από τα όνειρα ενός αδέσποτου σκύλου» έχουν ήδη ταξιδέψει σε αρκετά σχολεία της χώρας, καλλιεργώντας στα παιδιά το αίσθημα της κοινωνικής προσφοράς, της ευθύνης και της ενσυναίσθησης.

Με πληροφορίες από boommag.gr και zwes.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι ανθισμένες κερασιές της Πιερίας: Το νέο τουριστικό υπερθέαμα της χώρας
«Η οικογένειά μας είναι πλήρης» | Ζευγάρι δασκάλων υιοθέτησαν 10χρονο μαθητή τους με τετραπλό ακρωτηριασμό!
Θερινή ώρα: Πώς καθιερώθηκε και πότε γυρνάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Σχολή Ευελπίδων: Στην έκτη θέση της λίστας με τις 25 καλύτερες στρατιωτικές σχολές στον κόσμο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση