, , ,

Ποιες θα είναι οι κυρίαρχες τάσεις στη διατροφή για το 2020

Όλα εξελίσσονται, ακόμα και ο τομέας της διατροφής. Και τα τελευταία χρόνια, υπάρχει η τάση να προσανατολιζόμαστε όλο και περισσότερο σε υγιεινές επιλογές και

Ποιες θα είναι οι κυρίαρχες τάσεις στη διατροφή για το 2020

Όλα εξελίσσονται, ακόμα και ο τομέας της διατροφής. Και τα τελευταία χρόνια, υπάρχει η τάση να προσανατολιζόμαστε όλο και περισσότερο σε υγιεινές επιλογές και αντικαταστάσεις των παλαιότερων επεξεργασμένων επιλογών. Ποιες θα είναι οι κυρίαρχες τάσεις στον τομέα της διατροφής όμως για τη φετινή χρονιά;

Ποιες θα είναι οι κυρίαρχες τάσεις στη διατροφή για το 2020

Βιγκανισμός

Το διατροφικό κίνημα είναι πιο δημοφιλές από ποτέ. Δεν πρόκειται όμως για μόδα, αλλά για ένα είδος κοινωνικού κινήματος, το οποίο έχει βασικούς στόχους την προστασία των ζώων και τον πιο υγιεινό τρόπο διατροφής. Ο βιγκανισμός σημαίνει ότι δεν καταναλώνουμε κρέας και ψάρι, αυγά, γύρη μέλι και ιχθυέλαια.

Advertisment

Το κουνουπίδι ως υποκατάστατο

Το κουνουπίδι πλέον χρησιμοποιείται ως ένα υγιεινό υποκατάστατο για υλικά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες (ζύμη πίτσας, ρύζι).

Το νέο superfood, αρωνία

Αν και είναι ένα σχετικά νέο είδος κόκκινου φρούτου στην αγορά, αξίζει να το δοκιμάσουμε. Δεν είναι μόνο πολύ νόστιμο, έχει και πολυάριθμα οφέλη στην υγεία μας χάρη στα αντιοξειδωτικά του.

Εναλλακτικά είδη γάλακτος

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι παρουσιάζουν δυσανεξία και αρνητικές αντιδράσεις στο αγελαδινό γάλα. Ταυτόχρονα, εμφανίζονται όλο και περισσότερα υποκατάστατα γάλακτος, όπως από σόγια, αμύγδαλο, καρύδα, ρύζι, κάνναβη και βρώμη.

Advertisment

Διαλειμματική δίαιτα

Η διαλειμματική δίαιτα ήρθε για να μείνει. Πρόκειται για περιόδους εθελούσιας αποχής από φαγητό και ποτό – είναι ένας ευρύς όρος που περιλαμβάνει πολλές διαφορετικές πρακτικές. Αυτό το είδος διατροφής έχει λάβει μεγάλη προσοχή τα τελευταία χρόνια ειδικά κι από τους επιστήμονες, καθώς φαίνεται πως μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διάφορων ασθενειών.

Mocktails

Ποιος είπε ότι χρειάζεται να πιούμε αλκοόλ για να περάσουμε καλά σε ένα μπαρ; Τώρα υπάρχει η επιλογή των mocktails που είναι το ίδιο νόστιμα με τα κοκτέιλ, αλλά χωρίς τις αρνητικές επιπτώσεις των τελευταίων.

Κανναβιδιόλη

Οι προκαταλήψεις και οι μύθοι γύρω από την φαρμακευτική χρήση της κάνναβης καταρρίπτονται πια από όλες τις πλευρές. Τώρα η επεξεργασμένη κάνναβη χρησιμοποιείται ως φυσικό συμπλήρωμα διατροφής και προσφέρει τόνωση, ευεξία και προστασία του οργανισμού.

[toggle title="Πηγές"]

https://www.delish.com/food/a30431915/food-trends-2020/

[/toggle]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Είναι η σαρδέλα το νέο κόκκινο κρέας;
Ο γλυκός χυμός – ελιξίριο για οστά, άμυνα, καρδιά και πεπτικό σύστημα
Αντιγήρανση: Η διατροφή που αναστρέφει τα σημάδια του χρόνου
Έντερο: Τα συντηρητικά που το απειλούν | Τα αγαπημένα τρόφιμα που τα περιέχουν

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση