, ,

Πατέρας «ζωντανεύει» τις ζωγραφιές του γιου του και δείχνει πόση φαντασία έχουν τα παιδιά

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί τα παιδιά ζωγραφίζουν τόσο πολύ; Η πιο πιθανή απάντηση είναι ότι καθώς τα παιδιά δεν έχουν ακόμα αναπτύξει τόσο καλά

Πατέρας «ζωντανεύει» τις ζωγραφιές του γιου του και δείχνει πόση φαντασία έχουν τα παιδιά

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί τα παιδιά ζωγραφίζουν τόσο πολύ; Η πιο πιθανή απάντηση είναι ότι καθώς τα παιδιά δεν έχουν ακόμα αναπτύξει τόσο καλά τις δεξιότητες ομιλίας τους, η ζωγραφική αναλαμβάνει τον ρόλο της βασικής τους έκφρασης.

Σχετίζεται επίσης με τη μάθηση σε σχέση με τον κόσμο που τα περιβάλλει, τον οποίο αναπαριστούν στο χαρτί μέσω χρωμάτων και σχημάτων. Ή ίσως τα παιδιά απλά λατρεύουν να βλέπουν τα δημιουργήματά τους κρεμασμένα στην πόρτα του ψυγείου. Φυσικά, όσον αφορά αυτή τη δεξιότητα (αλλά και με άλλες), η εξάσκηση είναι το παν, οπότε οι πρώτες μας δημιουργίες ως παιδιά δεν είναι και τόσο ρεαλιστικές.

Advertisment

Ο Dom είναι έξι ετών και όπως τα περισσότερα παιδιά, λατρεύει να ζωγραφίζει. Έχει ακόμα και λογαριασμό στο Instagram όπου μπορεί κάποιος να βρει όλα τα του αγαπημένα δημιουργήματα. Αυτή όμως δεν όλη η ιστορία, επειδή αφού εκείνος τελειώσει ένα έργο, ο μπαμπάς του το αναδημιουργεί χρησιμοποιώντας φωτογραφίες από την πραγματική ζωή με μία δόση ψηφιακής μαγείας και πολύ χιούμορ.

https://www.instagram.com/p/B7yjexQlp_M/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/B50ZGJ1lRXc/?utm_source=ig_embed

Advertisment

 

Ο Dom και ο μπαμπάς του έχουν δημιουργήσει ένα ολόκληρο αξιαγάπητο νέο σύμπαν φωτογραφιών· από λιοντάρια, λεμούριους, ζέβρες, καράβια, ποδήλατα και περίεργα ρομπότ δεινόσαυρους, αυτός ο λογαριασμός είναι γεμάτος με πλάσματα και πράγματα που δεν έχουμε ποτέ στο παρελθόν ονειρευτεί. Οι περισσότερες ζωγραφιές καταλήγουν να είναι πραγματικά χαριτωμένες, άλλες όμως δημιουργούν λίγο τρομακτικά πλάσματα, που δεν θα ήθελε κανείς να δει στον ύπνο του.

https://www.instagram.com/p/BsTMoAeBalj/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/B1jYhaUFkcc/?utm_source=ig_embed

Ο διάσημος πια λογαριασμός έχει το όνομα «Things I have drawn» (Πράγματα που έχω ζωγραφίσει). Οι ζωγραφιές του Dom, αλλά και οι δημιουργίες του μπαμπά του αποδεικνύουν κάτι σημαντικό: ότι τα παιδιά έχουν αχαλίνωτη φαντασία και ότι εμείς οι μεγάλοι δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ αυτό, γιατί ήμασταν κάποτε κι εμείς παιδιά. Αυτά τα βιώματα, αυτές οι δημιουργίες είναι η βάση της δημιουργικότητας στην ενήλικη ζωή και χρειάζεται να τους δίνουμε τη θέση που αξίζουν στη ζωή μας.

Πατέρας «ζωντανεύει» τις ζωγραφιές του γιου του και δείχνει πόση φαντασία έχουν τα παιδιά Πατέρας «ζωντανεύει» τις ζωγραφιές του γιου του και δείχνει πόση φαντασία έχουν τα παιδιά

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου σήμερα: Με περίπατο βιβλίου και 50+2 εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα
Τι με δίδαξε η απιστία του συντρόφου μου
Μιλάνο | Μία απίστευτη οπτική παραίσθηση φτιάχτηκε στον κεντρικό σταθμό (εικόνες + βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση